Laserova operacia oci - aka klinika?

Ahojte:-) Ani si neviete predstavit ake stresy a strach prave prezivam, kedze mi povedali, ze moje oci musia ist pod noz :disappointed: Nikdy som nebola na operacii a preto sa toho strasne bojim a preto vas prosim o nejake rady. Ako prve by som potrebovala pomoct s vyberom spravnej ocnej kliniky. Kde dobre operuju, ktora je taka najlepsia? Velmi dakujem za kazdu jednu odpoved!

Hlavne kľud! Už v dnešnej dobe sa operujú laserovo, takže žiadny nôž! Čo konkrétne ti majú operovať?

Doktorka mi povedala, ze sa mi odlucuje sietnica. Myslis, ze aj toto vedia operovat laserovo?? Uz si niekedy podstupila nejaku operaciu oci? Ako si to znasala?

Fúha, tak v tomto ti neviem poradiť, keďže nikto v okolí taký problém nemal a tým pádom ani neviem, ako sa to operuje. A áno, mňa operovali laserovo ale ja som sa chcela zbaviť okuliarov na čítanie, tak mne operovali ten problém. A doktorka ti nepovedala ako sa to operuje?

Však to ti potom na klinike všetko vysvetlia, čo ti budú robiť. Teraz to nemusíš vedieť, či musíš? Hlavne si nájdi dobrú kliniku, kde majú profesionálny prístup k pacientom, to je v tejto chvíli najhlavnejšie!

Ty si už bola na operácií očí? Potrebujem info ako to tam reálne prebieha a či to fakt bolí… Stále váham… ale nehovorím že to nie je dobrá vec a na veky večné je pokoj to je pravda…

Áno bola som na laserovej operácií očí. Nemusíš sa báť bolesti, laserové operácie sú všetky bezbolestné! Oni ti to lokálne znecitlivia, takže tým pádom nič necítiš. Takéto operácie ani dlho netrvajú, cca 30 minút a je po zákroku. Mne menili šošovku a prebiehalo to tak, že v prvom kroku mi nakvapkali kvapky na znecitlivenie, potom mi spravili rez na rohovke, odstránili pôvodnú šošovku a nahradili ju novou. Ranu nie je potrebné šiť, takže nie sú žiadne stehy, ona sa ti sama uzavrie. Takto lajcky mi to tam vysvetlili pred operáciou a môžeš byť fakt kľudný, tá operácia vôbec nebolí!!!

No nemusim ale rada by som to vedela, aby som sa na tom aspon trochu psychicky vedela pripravit. Jasne, ved to uz pomaly zistujem. Uz nejakych znamych som sa pytala, co absolvovali operacie na sukromnych klinikach, len kazdy je s nejakou inou spokojni, tak to bude tazke rozhodovanie. Ty vies o nejakej?

A to hneď po operácií si išla domov alebo si tam jednu noc strávila?.. Lebo fakt vôbec netuším, ako to prebieha na takýchto klinikách… A išla si potom aj na kontrolu?.. Hneď si dobre videla alebo až po nejakom čase?.. Sorry za toľko otázok ale chcem všetko vedieť…

Ahoj, ake si mala dioptrie, ked si isla na operaciu?

Ahojky. Keď som išla na operáciu, mala som 4,5 dioptrie, silné. Mne sa každým rokom zhoršoval zrak a už to vôbec nebolo dobre, tak som sa takto rozhodla a bolo to super rozhodnutie. Nebanujem!

Teraz sa normalne hanbim napisat, ze ja mam este silnejsie ako ty pred operaciou :relaxed: :frowning: Je jedno ake silne ma clovek dioptrie? Operuju sa oci aj ked uz vidia velmi malo? Uvedomujem si, ze by mi takato operacia pomohla, len sa bojim, ze si to nebudem moct dovolit :frowning: Platila si za to, ze ano? Mozes mi napisat, kolko ta to vyslo?

Niekedy je lepšie nevedieť, aj keď na internete je toho už kopu, takže si vieš aj popozerať ako dané operácie prebiehajú. Ale buď si istá, že to nie je nič strašné! Viem o niekoľkých klinikách, ja bývam v Banskej Bystrici a tu máme napríklad očnú kliniku prof. Izáka, potom kliniku iClinic a operujú normálne aj v nemocnici čo viem.

Áno, hneď v ten deň som išla aj domov a potom som išla na kontrolu, či to je všetko v poriadku. Doma som si musela kvapkať do očí kvapky a nemohla som sa naťahovať s ťažkým. Videla som hneď dobre! V pohodičke, kľudne sa pýtaj miliaro čo ťa zaujíma.

Ako dlho si si musela kvapkať kvapky a nedvíhať nič ťažké?.. Lebo ja mám robotu, kde denne robím s ťažkými vecami… To by mi odporučili pn-ku?..

Je to už síce staršie vlákno, ale hádam niekomu pomôže. :slight_smile: Ja osobne som bol asi pred rokom v https://excimer.sk/ a maximálna spokojnosť. Mal som dioptrie a už dlhšou dobu som rozmýšlal nad tým, že si pôjdem dať spraviť očí lebo ma celkom začalo otravovať to nosenie okuliarov, rosenie a tak :smiley: A po doporučení od kamošky som išiel do Excimeru a musím povedať, že by som išiel znovu. Prístup personálu bol vynikajpci, všetko mi povedali a postarali sa o mňa. prvý mesiac to bolo sice ako na hojdačke, ale tak to má každý individuálne :smiley:

tiez mam za sebou operaciu oci, uz je tomu par rokov. ja som bol zase v spinne na klinike. a mozem povedat, ze uplna pohoda. nic sa mi nevratilo. pocul som, ze niekomu sa zhorsi naspat zrak po takomto zakroku, ale teda u mna vsetko v poriadku.

takze uplne si prestal nosit okuliare? aj chodis na nejake kontroly s ocami po tej operacii?

Ja mam zase otazku, ze ako dlho si cakal na termin na operaciu. Lebo s tymi operaciami je to teraz stale take kadejake. Bratovi uz nie raz operaciu zrusili. Ale nie akoze s ocami, ale co mal nejake ine problemy. Tak neviem, ci to tak chodi vsade alebo je to rozne od kazdej jednej nemocnice.

keď chceš ísť takto na kliniku a nie do klasickej štátnej nemocky, tak tá čakacia doba je podstatne kratšia. nezabúdaj ale na to, že musia aj oni ti najskôr vyšetriť oči, nestačia nejaké predošlé odporúčania a diagnózy, to si každý lekár sám ešte všetko skontroluje, aby vedel, čo a ako, či nenastali nejaké zmeny a podobne. takže najskôr sa treba objednať normálne na vyšetrenie a už potom sa dohodnúť na tom, že by si mal záujem riešiť zdravotný stav operáciou.

Moja mamina bola tiez na operacii oci. Najskor bola cela rada, ze moze nosit okuliare, lebo jej to prislo strasne moderne a tak dalej. Ale zacal sa jej zrak zhorsovat a proste to nebolo dobre. Tak ze sa to skusi riesit operaciou. To by som vazeni, nebola povedala, ze takato operacia dokaze az tak zlepsit zivot a take to celkove fungovanie, z maminy proste novy clovek, ked jej zmizli tieto problemy.