Láska a partnerský vzťah

Môžem sa spýtať či ste šťastní? AK máte partnerský vzťah - ste v ňom šťastní a naplnení? Obidvaja?
A ak nemáte momentálne žiaden vzťah - ste šťastní sami so sebou?

V mojom okolí sa často vyskytovali vzťahy, ktoré mi pripadali akoby z donútenia. Alebo zo zvyku…
No mám pocit, že poslednou dobou sa to výrazne zlepšuje.

A aj takí ľudia, ktorí sa doteraz vo vzťahoch trápili, zrazu našli nejaký impulz, inšpiráciu - možno niečo ako ja v tomto článku - a zrazu sa ich vzťahy a aj život začali zlepšovať.

Máte podobné skúsenosti?

tak si moc asi vsimas cudzie vztahy, ja to neriesim, kazdy ma vztah aky chce, ja som bola stastna so sebov a teraz som mega stastna s priatelom :slight_smile:

každý nech si hladí do svojho vzťahu…to je najlepšie…

kiezby niektori ludia to tak robili :wink:

Dlho som hladala niekoho kto bude ako moj terajsi partner, milujeme sa, doplname a sme stastni, obcas sa nieco vyskytne, ale iba preto ze dokonali clovek proste neexistuje, niekedy sa nepaci nieco jemu niekedy zase mne, klude si to povieme, povypravame sa o tom a pokracujeme dalej, nehadame sa nikdy :slight_smile:

som, ale tiez som dlho cakala na niekho kedy to tak budem citit, plnohodnotne a uz to prislo a neoustim ho prec :slight_smile:

Byt stastni je pre kazdeho ini pojem, niekto je stastni lebo sa rano zobudi, niekto je stastni aj sam a niekto je stastni len v partnerskom vztahu fungujucom aj nie.

1 Like

ano! mozem povedat, ze teraz mam chlapa, ktory je uplne idealny pre mna a som stastna a mam vsetko, co potrebujem!

1 Like

Ja som šťastná, ale tiež to trvalo, nebolo to vždy ľahké a pekné, viac to bolo zlé ako dobré a od takého som vždy ušla potom som našla lásku k sebe a potom lásku k osobe :slight_smile:

ked ono kazdemu vyhovuje nieco ine, kazdy ma niekde inde tu svoju lasku

Sú veci, ktoré proste nevieme ovplyvniť. Naj je keď sa pozeráme na obe stránky, ale je niečo pravdy na tom,že je potrebné mať v poriadku vlastný život a potom sa snažiť o nejaký partnerský vzťah, vždy nás dobehnú chyby minulosti.

Lenže nemusia nás dobehnúť ak sa s tým v našom vnútri vysporiadame :wink:

A ty si na tom ako? Pýtaš sa či sme šťastní my a ty si? Ja občas pochybujem, občas som šťastný a občas zase nie, ako sa vyspím, je zdravé mať občas aj tzv. deň blbec :slight_smile:

Ty šťastná asi nebudeš? Čo ťa trápi, tiež som pred pár rokmi uvažovala či som, či to čo mám je to čo chcem, či to takto vydržím veľmi som pochybovala, to sú asi také obdobia života spôsobené nejakou rutinou, aspoň pre mňa to tak bolo.

To máš samozrejme pravdu!

Ani nie ze rutinou, ale myslim, ze vela ludi sa mnoho rokov len hlada :confused:

je to komplikovane kym niekto najde to co naozaj chce a hlavne kym najdeme seba trva to, podla mna je najlepsie ked si najdeme niekoho kto sa bude hladat s nami a budeme vediet ze ano je to on/ona? ked uz sa zastavime pri tom, ze nepremyslame len srdcom, ale aj hlavou, ked dospejeme do bodu, kedy vieme, ze je spavny cas ostat pri zemi a uz je cas sa usadit s niekym, nevymyslat, ale je pravda, ze prechod do takej vaznosti a fakt ze dospelosti nie je vzdy jednoduchy :confused: ale co vam poviem, zivot sa ma zit a nie prezit…

Myslim, ze clovek by sa mal hladat kym je sam, pretoze ked uz niekoho ma tak uz akoby nemal potrebu najst sam seba a tu lasku k sebe. :slight_smile:

vsak ale stale by sa mal mat rad!..

toto je ten kľúč ku šťastiu, lenže práve to zvykne byť to najťažšie