Mam nárok na invalidny dochodok?

Dobrý deň, chcel by som vedieť či mám nárok na invalidny dochodok ked mam preukaz ZTP, určili mi mieru funkčnej poruchy 60% (mám problemy z okom),chodim do roboty ale mam problemy najmä na nočnych zmenách.Možem si dať do poisťovne žiadosť alebo nemám nárok?

Dobrý deń, prosim Vás môžte mi poradiť čo mám robiť som PN 9 mesiacov užívam antipsychotiká a 3 antidepresív. Trpím dg. F43.2, F21, F 32.1 kedy a či mám nárok na invalidný dôchodok stále mám zvyšované lieky a taktiež mi pridáva môj psych. nové antidepresíva a zvyšuje antipszchotiká ďakujem

michal,či maš narok? možno ! aspon na čiastočny,ale žiadost si podaj a aj tak o tom rozhodne komisia ,ak tam ale budu sediet normalni ludia ,ktorí možno tiež niečo prekonali (čo sa tyka chorôb),takí skor pochopia choreho nech ti to vyjde ,ale nočne by si podla mna robit nemal ja ich robim 26r. a viem aky to ma vplyv na zrak -napr.

Dobrý deň! Chcela by som sa opítať, že mám nárok na invalidný dôchodok? Mám cukrovku, som na inzulíne 2X denne.
Čakám za odpoveď.
KLaudi

Určite by ste si mali podať žiadosť. Pracujem v sociálnej poisťovni, ale nie s týmto odborom takže bližšie Vám neviem poradiť. Posudkový lekár posúdi či Vám vznikne nárok na invalidní dôchodok. Stretla som sa len s tím,že tá nemenovaná osoba čo si o invalidní dôchodok žiadala musela byť na PN minimálne 1 rok. A až potom jej to bolo priznané. Skúste sa informovať v niektorej pobočke sociálnej poisťovne tam Vám určite ochotne poradia.

Dobrý deň, chcela by som vedieť či mám nárok na invalidny dochodok.Mám systémovú sklerózu .dakujem

Dobrý deň ! Som študent VŠ a mohol by sa mať nárok na invalidný dôchodok ak mám zrakovú ostrosť 6/60 ?( samozrejme bez použitia okuliarov). Zrak sa mi zhoršuje postupne už 10 rokov a mám diagnózy H.52, H.52.2 a H.36.8., dioptrie mám na ľavé oko až mínus 4.Bez okuliarov vídím dosť zle.Dakujem vopred za radu

chcem sa opytat,Nosim kontaktne sosovky -12,50. Mam narok na invalidny dochodok?

Ja by som sa chcela spytat ci niekto nema skusenost a nevedel by mi poradit, lebo som si podala ziadost o invalidny dôchodok ci mi bude priznany vzhladom na diagnozy co mam a tie su tromboza, embolia pluc, geneticka porucha zrazania krvi, inhlalacna alergia? neviem ci mam tomu davat nejaku nadej? Dakujem za odpoved.

som po operacii dvoch krcnych platniciek a stale mam tie iste bolesti ba pridali sa aj bolesti v driekovej oblasti bolia ma aj ruky.

dobry den…tiez by som chcela vediet o tomto viac,kedze moj otec ma cukrovku a nikde nevieme najst podrobne informacie o tom,ci moze poberat alebo kedy ma na to vlastne narok…ak by ste mohli a napisal vam niekto …dajte mi prosim vam vediet…dakujem

treba to prekonzultovat s lekarom,mat v lekarskom zazname popis chorob na ktore sa liecite,vsetko detailne popisane ohladom liekov,liecby atd.potom na socialnej poistovni vypytat tlaciva na posudenie zdravotneho stavu k poberaniu invalidneho dochodku a s tymi nasledne k lekarovi a lekar to odosle na prislusnu pobocku socialnej poistovne.posudkovy lekar si pozorne prestuduje vas zdravotny stav a na zaklade toho urci percentualnu mieru poklesu vykonavat zarobkovu cinnost.

Môj otec má vysoký krvný tlak 200-na 100
Dnu, nabeh na cukrovku a teraz mu začali problémy so srdcom. Oslabená ľavá komora a pri chôdzi pichanie v prsiach. Objednaný na vyšetrenie srdca a k tomu minulý rok sa mu utrhol úpon na ľavej ruke a teraz aj na pravej. Má 59rokov !

Dobrý deň, možte mi niekto poradit či mam narok na plny invalidny dochodok.Som po operacii dvoch platničiek L5/S1 a L4/5 diagnoza M51.1 za radu ďakujem.

Dobrý deň, možte mi niekto poradit či mam narok na plny invalidny dochodok.Som po operacii dvoch platničiek L5/S1 a L4/5 diagnoza M51.1 za radu ďakujem.

žiadost si môže podať kazdy, už potom závisi len na posudkovom lekárovi či Vám to uzná alebo nie!!!

Dobrí deň .
Chcel bi som sa spýtať čí mam nárok na invalidný dôchodok keď som ohluchol.

dobry den chcem sa spitat ci mam narok na invalidny dochdok mam problem s pravym bedrovym klbom mam 28 rokou a nevladzem sa ani postavyt na pravu nohu mam ju skratenu o 2cm a nosim ort vlozku chdim na masas ale nepomaha to pracujem akoupratovac namahava robota ortoped mi predpisal aj palicku ale dochdok mi neuznali mam narok aspon na polovycni dakujem.

Každý občan SR má nárok podať si žiadosť o ID.
Myslím si už ošetrujúci lekár toho-ktorého závažného ochorenia by mal s pacientom túto možnosť konzultovať a poradiť mu. Napr. ja ako psychiater dopredu konzultujem, či by si už event. podal pacient žiadosť o dôchodok, alebo
ešte počká. Event. pri niektorých “ľahkých dg”
upozorním, že má veľmi malú šancu dôchodok dostať.
Okrem toho existje aj preukaz ZŤP, čo nie je viazané na ID, je posudzovaný v inej inštitúcii. V BA má napr. význam už v tom, že
majú pacienti meskú dopravu zadarmo/napr. ľahko ment. retard. pacient, ktorý pracuje
v záhradnickych službách, ale o dôchodok nepožiadal.
Pýtajte sa svojích ošetrujúcich a obv. lekárov !!!

samozrejme ze mas.ja mam dve operacie platnicky za sebou,mam ciastocny invalidny.