Ja som si myslela ze myomy neovplyvnuju schopnost reprodukcie. Pokial to nie je myomatozna maternica. Ale jeden by nemal ci hej? Ved to je nezhubne. Ci ako?
Bravoooo mne tiez vsetci tvrdili ze po odobrati vajecnika uz asi nebudem mat deti. Mam krasneho 6 rocneho synceka
Dobra kniha… ale vacsinu veci by som riesila inak niektore nezaberaju… myslim ze to je viac otazka viery ako samotnych rastliniek. V celej knihe sa najde iba malo takych co by sposobili vedlajsie komplikacie… ale p. Trebenova tam zabudla pri niektorych dopisat ze nestaci tyzden… ale ROKY
No blahozelam dalsi expert.
Na co cakas? my s manzelom sme usudili ze v 33 rokoch som uz stara na 2. dieta uz to nechavame na nahodu bud vyda alebo nevyda… s vekom je ta pravdepodobnost stale mensia a mensia aj ked este by som chcela dievcatko
si nejaka fanaticka alebo zo sekty?
Ahoj Monika. Takže ja som pred 1,5 týždňom podstúpila operáciu - enuklácia myómov (vylupnutie myómov). Mám 28rokov a žiadne detičky, takže som nechcela podstúpiť odstránenie maternice.Myóm mal okolo 55x55 mm a po 3 mesačnej hormonálnej liečbe analogmi sa zmenšil na cca. 27x27 mm. Operovali ma cez brucho. Pri operácii mi tam dokonca našli ešte ďalší myóm. Jeden mi vybrali celý a z druhého mi tam časť nechali, lebo bol dosť hlboko vrastený v stene maternice a nechceli riskovať jej krvácanie a s tým spojenú nutnosť jej odstránenia.Čo sa týka bolesti, tak nepríjemné sú prve cca. 2-3 dni, lebo ti budú stále dávať infúzie a budeš mať zavedený aj kateter, takže nebudeš mobilná a musíš len ležať a to je dosť otravné. Bolesť ti budú zo začiatku tlmiť injekciami (alebo si ich sama opýtaj). Potom som ich už ani nechcela lebo to bolo ok. Z nemocnice som doma 5-ty deň a už veselo chodím po vychádzkach a tak pod. Drž sa
Milá Angelika a fabiola,ďakujem za Vaše odpovede,trošku ste ma ukludnili,ale aj tak mám príšerný strach,nedokážem na nič iné myslieť,ráno sa zobudím a hneď myslím na operáciu,celý deň mám bolesti brucha a nervozitu a to ešte ani nemám termín operácie!Dovtedy asi zbláznim a uvažujem nad návštevou psychologičky.Ako ste zvládli strach?Ja mám obavy,že do tej nemocnice ani nenastúpim!Možno nie som normálna,ale nadokážem si pomôcť.Pozdravuje Vás Monika.
Ahoj Jolanka
Prosím ak sa ti vážne podarilo zbaviť myomu tak porad ako ,lebo mne to zatial nejde dakujem
Chcem sa s Vami podeliť o skúsenosti s myomom. Tiež ma gynekologička posielala na operáciu na vybratie maternice. Zmenila som lekára a môj terajší gynekológ zatiaľ rešpektuje, že o maternicu nechcem prísť. Beriem denne homeopatikum aurum muriaticum natronatum 15 ch a Hormonatur pre ženy. Brala som v lete aj kvapky od liečiteľa p. Dedíka. Teraz som bola po polroku na gyn. kontrole a lekár mi povedal, že myomy aspoň nerastú a že to vyzerá nádejne. Nevzdávam sa a stále hľadám pomoc na internete, v knihách a časopisoch napr. Vitalita alebo Meduňka. Na duchovnej úrovni vraj myómy predstavujú zhmotnené krivdy. Nechcem prísť o maternicu je moja a neviem si život bez nej predstaviť. Občas sa jej v duchu prihováram a predstavujem si ako sa myómy zmenšujú. Držím Vám palce. Nevzdávajme to!
Ahoj Monika. Mám podobné starosti ako ty,miom cca. 10 cm, som po kyretáži maternice a čakám na výsledky. Zmierila som sa s tým, že mi maternica pôjde preč.Mám 41 rokov a som matka dvoch detí. Mám aj dve dobré kamarátky, čo to majú dávno za sebou a sú v pohode. Chcem ťa ukludniť, lebo myslím že sú ovela ovela ťažšie choroby na tomto svete a mať miom je len maličkost oproti tým.Budem rada ak sa dočítam , že to máš šťastne za sebou a neuteč prosím!!! Klára
ahoj.aj mna operoval Doc.Rusnak a je to vyborny lekar a odbornik, takze si v dobrych rukach a nemas sa coho bat.lepsieho si si ani nemohla vybrat.
reagujem na tvoju ponuku. homeopatia nakolko jej lieky su na “prirodnej baze” je o cistej vode!!! teda, pytam sa: Ako moze cista voda liecit?? Nie su v tom nahodou praktiky troska ineho razu??? cloveku ide o telo, nie o psyche, a uz vobec nie o dusu. ak ma niekto myom, jedinym riesenim je sledovat jeho rast, pripadne odstranit ho. mimochodom, homeopatia nebola schvalena VEDOU!!! takze tymito svojimi ponukami, radsej nezavádzaj ludi!!! vdala za pochopenie.
PS: homeopatia je o principe, nie o medicine!!!
je to pravda, mozem to len potvrdit. Mne diagnostikovali 8 cm myom a nejake dalsie.
Mam 30a tehotenstvo som z roznych dovodov odkladala. V priebehu 2 tyzdnov idem na operaciu, kompletne odstranenie maternice, cize deti uz nikdy mat nebudem. Mam ten najhorsi typ myomu a aj keby som nedajboze otehotnela, nedonosim dieta ani do 5 mesiaca.
Na operaciu sa velmi bojim, bojim sa infuzii, ihiel a prakticky aj odber krvi mi robi psychicky problem.Chcela by som poprosit zeny ktore tymto presli, ci je to az take strasne. Kolko infuzii dostavali po operacii a ako dlho. Mohli ste normalne jest? Budu ma robit rezom cez brucho…a uz teraz mi je jasne, ze jednoduche to nebude.
prosim povzbudte ma mne tiez hrozi operacia zistili ze mam 6cm myom ,este som nebola operovana a mam velky strach…dakujem
Na kontrole po roku mi moja doktorka povedala,že myóm narástol o 1 cm /3cm /a objavil sa nový.odporučila mi antikoncepciu mirena-zabraňuje rastu,ale môže zabrániť aj tomu,že nemusím ísť na operáciu?To som sa nedozvedela.Má niekto s tým už skúsenosti? Ak áno napíšte .Ďakujem
Ahoj Maruš,ja mám Mirenu už druhýkrát,ale myom mi narástol aj tak/7 cm/,Mirena je považovaná za jeden z prostriedkov proti myomom,ale je to individuálne,možno,keby som ju nemala,tak som operovaná už dávno.Vyskúšaj,možno Tebe pomôže.
Ahoj Katka,píšeš o Dr.Rusnákovi z Kramárov?Aký veľký myom si mala?Ako si to prežívala po operácii?Koľko Ti trvalo.kým si bola o.k.?Nemala operácia nejaké následky,ťažkosti?Ja sa tak príšerne bojím,že som zatiaľ operáciu zrušila.Monika.
To vysvetlil lekar aj mne … a ze problemy mozem cakat na konci tehotenstva tak som do toho sla. A skutocnost: 6tt v nemocnici s neskutocnymi bolestamii v podbrusku a pri moceni, myom cca 7cm, potom vsetko ok, 15 tt zase sialene bolesti v podbrusku a problemy s mocenim, ktore sa po tyzdni vytratili, 18 tt bolesti v podbrusku a pri moceni trvaju uz 4 den a su take silne ze mam chut sa skriabat po stenach … Uvidime co bude dalej. Myom je sice na maternici ale spolu s maternicou vytvaraju silny tlak na panvove dno …Momentalne prevazne lezim alle je problem najst si taku polokhu v ktorej ta nic neboli …
Ahoj Mata, prosim napis mi detaily tvojho teho. Ja som v 18 tt a moj myom ma 9cm. Mam dost silne blesti v podbrusku a pri moceni, ale nic ine ako magnesium na to nemozem …Diky.