Myóm

Ahoj,
viem, že je to zrejme diskrétne, ale nemohla by ste mi poskytnúť meno toho “aniela” doktora. Pri poslednej prehliadke mi môj doktor len chladne oznámil, že mám myóm, že ho mám na mieste odkiaľ sa nedá vybrať takže už mi len vyberú maternicu. Mám 29 rokov a zatiaľ deti nemám, ale samozrejme ich chcem mať.
Doktor mi to všetko oznámil spôsobom akože “rožky nemáme, kúpte si chlieb”. Rada zmením doktora za ľudskejšieho, ktorý mi vysvetlí a poradí čo a ako.
Skutočne zo srdca ďakujem.

Rita , lekár Ti mal vysvetliť,že bábätko sa vyvíja vo vnútri maternice,a myom na tele maternice…

Mám ho tiež,zatiaľ mi nerobí problémy, zároveň aj cysty v prsníkoch,jednu mi už odsali, ja osobne pijem odvar z myšieho chvosta,prasličky,alchemilky, šťavu Aloe Vera,chcem vyskúšať Indonal, prípadne Wobenzym má s tým niekto skúsenosti?

Mne bola zo zdravotných dôvodov (problém na krčku) odstránená preventívne maternica.Mám 39 rokov a neplánujem ďalšie dieťa. Vajčníky boli ponechané. Cítim sa dobre, aj po sexuálnej stránke. Avšak kolegyne, ktorým bolo odstránené všetko, si nepochvalujú. Ked sa odstranujú aj vaječníky,žena sa dostane zo dna na den do prechodu, naraz,nie postupne,takže to znášali tažko po fyzickej aj psychidcej stránke.Takže záver: samotné odstránenie maternice nepovažujem za nič hrozné. Ak treba, že sú problémy, netreba váhať. Mám sa dobre.

Pred vianocami som dostala menštruáciu ktorá však trvala až do polky januára a nemienila prestať.Po návšteve mojho gyn.ktorý mi nasadil Norethisteron prestala.Na ultrazvuku mi zistili myomy je ich tam zopár o priem 2cm. Surovo mi oznámili že maternica musí von lebo mám na to vek 44r.Som z toho zufala a hladám sposoby ako sa ich zbaviť.Mám íst na kyret aby sa to dalo poslat na hist.Prosím poradte

ahoj,volam sa Lenka a dnes 21.01.2009 som bola na gynekologickej prehliadke,chcela som si dat predpisat hak,a tak pri tej prehliadke mi doktorka zistila myom 4cm .Mam32,Chcem sa spytat ci sa ten caj moze pit stale.neviem co mam robit som z toho bezradna nikdy nic mi nebolo.neviem ci mam ist na operaciu ci co?

Bože, krvácala som tak, že ani plienka by mi nestačila, ale chodiť som pri tom vedela, aj ležať, aj pracovať. myómy, ktoré som mala rástli a rástli, potom som užívala aurum muriaticum natronatum ch 9, denne ráno, pol roka, a postupne sa zase začali zmenšovať, teraz je to len špendlíková hlavička.Nebolelo to, len to krvácalo. Ostala mi maternica, nebolo potrebné robiť dieru do brucha.

Vanda, ďakujem. konečne normálny názor. Myom je zhluk svaloviny, teda nič, čo by bolo potrebné sledovať pre podozrenie z rakoviny, ale preto, či sa vie dostatočne odlúpnuť sliznica, či nie je krvácanie príliš silné. Jediné , ak toto nie je v poriadku je silné a niekedy aj nebezpečné krvácanie. Doporučujú na to lekári všetko, teda aj antikoncepciu, ale tú pomaličky budú dávať naozaj na všetko, možno aj na hlavu. Ešte raz ďakujem.

Tiež mám myóm cca 8 cm, lekár odporúča dať maternicu preč, bojím sa toho, ani nemôžem poriadne správať, mám pocit, že za chvíľu už budem potrebovať psychiatra, mám aj zlú cytológiu, proste zdravie sa mi rúca a to pritom super zdravo sa stravujem, cvičím, ideálna hmotnosť, pravidelné lekárske prehliadky-super výsledky, žiadne stresy, problémy žiadne a zrazu aj tak prišla choroba. Z čoho?

Ahoj Ľubka, môžeš mi, prosím Ťa, napísať niečo bližšie k tomu prípravku, ktorý Ti pomohol? Hlavne odkiaľ ho zohnať.Ďakujem

Prepáč, Helenka, čítala som aj príspevok od Ľubky

Dobrý deň,chcem Vás poprosiť o radu,ako sa zbaviť myomu,o mesiac mám ísť na operáciu.S pozdravom Monika.

Bojujem s myomom už dva roky,ale rastie a spôsobuje problémy,lekár mi odporúča operáciu-vybrať celú maternicu.Už som objednaná na predoperačné vyš.,ale mám príšerný strach,nikdy som nebola operovaná.Kto má skúsenosť s takouto operáciou,napíšte,ako to prebieha,bolesti,pooperačný stav,komplikácie.Operovať ma má Dr.Rusnák na Kramároch,pozná ho niekto?Ďakujem.

Mala som podobné problémy, v júli ma operovali, vybrali mi maternicu.Tiež som sa bála,bola to moja prvá operácia (dúfam že aj posledná).Ale som to zvládla, na 5.deň ma pustili z nemoc.Mňa operovali v NR…

Milá Angelika,ako si to prežívala?Dalo sa to vydržať?A čo bolesti po operácii?Operovali Ťa rezom alebo "zospodu?"Po akej dobe si bola fit?
S pozdravom Monika.

Ahoj “mamka”!Ja by som sa chcela spytat.Ako si brala tu pupalku?Kolko toboliek?Kolkokrat denne?dakujem!milada

Ahoj Monika…Psychicky to bolo dosť náročné, vydržať sa to dalo. Vlastne nič som necítila-veď som spala :-)…Operovali ma rezom,ranu mám cez celé brucho. 5 týždňov som bola doma (hovorili mi že minimum je 6 až 8), potom som nastúpila do práce. Myslím si že som to zvládla super, ale najlepšie je nemyslieť…
Určite to zvládneš, a to že sa bojíš je úplne normálne…Držím palce, aby to dobre dopadlo.

Milá Mária nedá mi nereagovať na váš príspevok. Aj ja mám zistený myom,cca 4cm zatiaľ v sledovaní bez akýchkoľvek klinických príznakov. Aj ja som bola po stanovení dg zdesená, mám 37 rokov, a tiež som hľadala rôzne spôsoby liečby, aj alternatívne, ved človek nie je len telo, ale aj duša, ale aby som pila vlastný moč, tak to je už priveľa aj na mňa. Viem, že existuje nejaká pseudoveda pod názvom urinoterapia,ale nezaškodí občas používať aj rozum.Preto odpoprúčam poradiť sa s vlastným lekárom o možnostiach liečby a veriť serioznym vedeckým metodam, pod ktoré samozrejme patrí aj medicína.Myom je nezhubný svalový nádor ktorý rastie v tele maternice, jeho rast je potencovaný hormonálnou činnosťou vaječníkov, ale žiadne hormonálne maste, či iné hormonálne výrobky, ako tu ponúkal nejaký pán, určite neodporúčam!!

Ehm mama mala to iste teda vraj neviem nebola som na svete… polypy myomy a zavrsilo sa to nejakym karcinomom a operaciou maternice. Ja som po mensom zakroku cysta na vajecniku a ten caj pijem na mamino doporucenie uz roky :slight_smile: asi 3 ale neviem ci zabera. Vedlajsie ucinky to nema tak skus.

No toto je vsetko od chlapov… ja od kedy sme prestali spolu spavat mi nic nieje. Zaujimave… bohvie od koho to dostal :slight_smile: