Na zdravie bábätka máte väčší vplyv ako si myslíte!

Na zdravie dieťaťa vplýva aj stres matky. Pokiaľ matka neposkytuje dieťaťu dostatok všetkých živín, môže to mať následky na jeho vývoj (predčasný pôrod, nízka pôrodná hmotnosť, vrodené chyby srdca). Príjem živín matky počas tehotenstva rozhoduje aj o vývoji dieťaťa v budúcnosti (cukrovka, obezita).


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/14190-na-zdravie-babatka-mate-vacsi-vplyv-ako-si-myslite

keby to bolo take jednoduche u mna je problem ten ze sa mi v prvom rade nedari otehotniet keby som sa dostala uz do tejto fazy ze sa mam starat o zdravie dietatka v brusku tak tomu rozumiem ale takto veru nie keby aj toto sa dalo nejako ovplyvnit :frowning:

Ako dlho sa ti nedari? Ako dlho sa s muzom o babatko snazite? Ono niekedy to nejde na prvykrat, z toho si netreba nejako robit tazku hlavu, ale ak to dlhsie nejde, tak zrejme niekde problem, je, taktiez by som rada vedela, ci si to uz aj s lekarom preberala :slight_smile:

uz pomaly rok to bude a to je to z coho mam strach ze je to uz dlhsia doma keby to bolo len dva mesiace alebo tak tak by som sa tym asi az tak nestresovala :frowning: viem ze to nejde hned vsetko ale dufam ze sa dockame este som to s lekarom nepreberala ani neviem ci mam bojim sa :frowning:

Rok sa snazit je este normalne, ale ked uz po roku to nejde, uz je cas navstivit lekara prebrat to s nim a dohodnut sa co dalej, lebo problem mohol vzniknut kdekolvek preco to nejde :wink:

strach som mala aj ja, ale je dobre zajst k lekarovi, k doktorke, no na gyn :slight_smile: aby lekar vedel zhodnotit, ze kde asi je problem, preco sa nedari, mozno to je len nejaka nahoda, mozno je v tom nejaky problem a to treba zistit co najskor aby sa to vcas zacalo riesit :slight_smile:

myslíš, že po tak dlhej dobre to môže byť náhoda? u teba bol problém v čom? myslíš, že to môže byť niečo závažne, keď píšeš, že je najlepšie ísť ku gynekológovi?
:open_mouth:

moze to byt, u mna bol problem s vitaminmi, moje telo ich nemalo dostatok a tym padom to islo ruka v ruke s inymi problemami, ma to vsetko uzku suvislost :wink: ale tak u mna to bol ten lepsi pripad, ale za takymito problemami mozu byt aj zavaznejsie problemy, ale zase nechcem ta strasit preto je dobre to prebrat aj s lekarom, nech on zisti, co a ako :wink:

Ake zavaznejsie problemy? Co vsetko by to mohlo byt, ked sa nedari?

Môže byť problém u muža. Preto aj keď sa robia vyšetrenia, keď sa nedarí, tak problém sa hľadá aj u ženy aj u muža, lebo môže byť kdekoľvek. Môže byť, že muž má nejaký problém, že má pomalšie spermie alebo niečo podobné. U ženy tiež môže byť problém s vajíčkami. Ale nemusí to tak byť. Problém môže byť aj v tom, že ženské telo nie je na materstvo pripravné, že nemá dostatok vitamínov, aby mohlo dieťatku vytvoriť ideálne podmienky pre rast :slight_smile:

pisem ti sice az dnes ale poviem ti ze preberala som to nase snazenie sa s lekarom, s gynekologom, povedal, ze je potrebne urobit iste vysetrenia aby sa prislo na to kde je problem a akym sposobom bude vhodne ho riesit aby som sa zbytocne aj ja sama nestresovala lebo vraj to mi tiez moc nepomaha :frowning:

Fuha, no neviem co je horsie z toho, co si mi popisala. Je to hop alebo trop, ale co si navyberame, ze ano v dnesnej dobe. Ked problemy pridu nemali by sme zutekat, ale prave naopak mali by sme sa im postavit. No len obavam sa, kde bude ten problem zrovna u mna :frowning:

Netreba si z toho robiť ťažkú hlavu. Ten problém sa dá odhaliť, len sa netreba opúšťať. Presne, vystihla si to, treba to riešiť, zaujímať sa o to a hľadať kde je ten problém, prečo to nejde, prečo to vzniklo :wink:
Všetko má nejaké riešenie :slight_smile:

tak to by sa dalo aj cakat ze zdravie matky ovplivní aj dieta uz v brusku… fakt v dnesnej dobe treba na tolko veci pozerat :confused: ale ta radost ked mate doma zdraveho drobca je na nezaplatenie, tak sa to urcite oplati byt viac k sebe zodpovedna…praca matky je prosten na plny uvazok :smiley: ja som svojim detom este posilnovala imunitu aj po porode na odporucanie pani doktorky vitamínom d ale este ked som to skusoala pri prvom tak hrozne z toho plakal, lebo ho bolelo brusku… tak som hladala a hladala a nasla! :smiley: na baze olivoveho oleja od genericy a ked porovnam chorobnost svojich deti s kamoskiními tak je to sto a jedno…

Treba, ale tak pre naše deti musíme robiť všetko, teda chceme :slight_smile:
Pre deti, keď sme tehotné je potrebných mnoho vitamínov, preto je vhodné aby sme užívali Femibion, ktorý obsahuje kopu vitamínov, komplex vitamínov, ktoré každý jeden majú významnú funkciu pri raste dieťatka :slight_smile:

ake vitaminy su potrebne? kolko ich je? ake su to? myslim presne viete mi ich nejako opisat, ze co su to zac a na co vlastne tie jednotlive su?

…ja s tym nemam ziadne skusenosti…takze ti povedat neviem…akurat co viem, ze ich je velmi vela…aspon z toho co mi kamoska spominala co viem…ze ked sa snazili o dieta a ked uz aj bola s Terkou tehotna tak brala kopu vitaminov…kolko razy uz aj povedala, ze je tych doplnkov strasne moc…:confused:

tak toto si mi teda dajako moc nepomohla :frowning: pytam sa preto lebo ma zaujima to, ze ci miesto ranajok budem mat plnu hrst doplnkov, vitaminov alebo ako si to mam predstavit a hlavne dost ma zaujima aj na co tie jednotlive vitaminy sluzia :open_mouth:

to vobec nie su uz doplnky ktore su urcene pre buduce mamicky pre snazilky ale aj pre tehotne ktore vlastne obsahuju kopu vitaminov ale by si uzivala iba jednu tabletu nemusela by si tolko toho ako si myslis ano je pravda ze vitaminov je mnozstvo ktore su dolezite ale netreba ich uzivat zvlast :slight_smile:

…prepac ninulik ja som na tom podobne jak ty…takze neviem ti pomoct…ale tak snad nam baby pomozu…swetluska ahoj…vies nam aj prosim ta napisat konkretne o ake tie vitaminy sa jedna?..a ake maju ucinky ked su teda potrebne?..