Nadmerné potenie - poradiť

No, dala som si ho tri večery po sebe a teraz mám dva dni pauzu a nepotím sa ešte stále. A to som skúšala schválne samé extrémne podmienky - napr. úplne bez antiperspirantu niekoľko hodín na slnku v záhrade a tak. A kožu v podpazuší mám úplne v poho, žiadne suché miesta ani vyrážky. Proste super:)

Čau Jožo, ten Driclor mi v podpazuší zaberá super, na ruky ho nepotrebujem, tak to ti povedať neviem. Ale na tvojom mieste by som ho skúsila, tuším je lacnejší ako ten prípravok od Spirigu a potom uvidíš sám. Keď ti nezaberie alebo dostaneš alergickú reakciu, tak vyskúšaš to druhé. To bude asi najrozumnejšie. Vlastná skúsenosť je najlepšia, každý môže totiž zareagovať inak, takže skúsenosti ostatných ľudí ti až tak moc nepomôžu. Vyskúšaj - uvidíš!

Trápi ma ten istý problém. Nadmerné potenie na rukách, nohách a v podpazuší. Driclor zaberá len na podpazušie. Hoci v podpazuší na 100%, ale na rukách a nohách nie je nič platný. Dokonca mám pocit, že tam potenie dokonca zhorší. Veľmi mi mokré ruky komplikujú život. Pracujem s ľuďmi, s papiermi. Doslova ma tento problem obmedzuje v mojej profesii. Vekom sa to nezlepšuje, skôr naopak. Uvažujem o sympatektómii. Môže mi ale niekto povedať, či sa to robí aj niekde inde ako v Bratislave, napr. v Košiciach? Som z východného Slovenska. Vďaka za odpoveď.

Ja by som sa chcela opytat, kde sa da ten Driclor kupit. Da sa napr. v lekarni? Kolko priblizne stoji? Dakujem za radu.

Kúpiš ho v hociktorej lekárni. Stojí asi 200 Sk.

A kde si to bola dat urobit? Co to bol za zakrok?

Staci, ked pojdem za svojim doktorom a poziadam ho o vymenny listok, alebo treba nejake vysetrenia?

No tak som ten driclor kupil, dal som si ho prvy vecer, ako tu niekto radil, tak som nepresiel hore dolu ako s klasickou gulickou ale len raz. Dneska som nejaku zmenu v poteni nepostrehol, to znamena je to zatial myslim rovnake. Ma niekto skusenost, ze to zaberie az po par dnoch? Lebo cital som tu, ze niekto hned prvy den sa uz vobec nepoti. Dom trpezlivy, len chcem vediet, ci niekto ma skusenost, ze mu to hned prvy den nezabralo. Vdaka za odpoved.

Driclor je fajn, len ho treba pouzivat podla navodu!

Ahoj, ostavaju po operacii nejake znaky na pokozke? Jazvy? Dakujem za info.

Isiel som presne podla navodu - hodinu po umyti, posledna aktivita dna, ved som ho aplikoval uz v posteli:D Moze byt, ze vysledok sa dostavi az po niekolkych dnoch?

Kiki, kúpila som ho hneď v prvej lekárni, do ktorej som vošla. A stál ma nejakých 197 koruniek. Spýtaj sa, myslím že by ho mali mať už všade. Videla som už aj billboardy s reklamou, tak myslím že sa stáva dosť propagovaným.

Jožo, mne zabral hneď na prvýkrát, odvtedy sa nepotím absolútne. Odporučila som ho pár kamoškám, keď budem vedieť ako zareagovali, tak ti napíšem. Zatiaľ by som poradila - daj si ho znova. V návode stojí, že prvých pár dní si ho máš dávať večer stále, kým pozoruješ cez deň potenie.

Tinuša, ak smiem vediet, dala si si ho len tak poskromne alebo tak normalne, ako klasicky roll-on? Lebo ja som tu vcera precital, ze netreba prejst horedolu, ale staci len jedenkrat prejst. Dakujem za odpoved.

Ahoj, ja som si naniesla Driclor minulu noc, brutalne stipalo, ale rano uz bolo super, tiez ziadne potenie, ale tuto noc som si ho naniesla znova a stipalo ma este viac a dokonca mi zcervenalo podbazusie, porad, co za caj a kupel ti to poradila kozna? Dakujem moc.

Zdravim vas kolegovia, tiez som patril medzi vas, viem, ake to je, ked ma clovek neustale mokre ruky. Pre vsetkych, čo sa nadmerne potia na dlaniach, alebo v podpazusi, alebo aj tam aj tam a nezaberaju im ziadne masticky ci emulzie a premyslaju nad operaciou, no maju o nej malo poznatkov a premyslaju nad nou vrele odporucam forum na tejto stranke: http://diskuse.doktorka.cz/poceni-hrudni-sympatektomie/, tyka sa priamo operacie, ktora sa vola celym nazvom “Videotorakoskopická horná hrudná sympatektomia” Tiez som ju podstupil - pred 9 mesiacmi a som velmi spokojny. Kazdemu to ale vypali inac. Tuto stranku asi vela z vas pozna, no kto nie, urcite mrknite. O operacii tam najdete odpovede na vsetky otazky, co vas len mozu napadnut.

Ináč operáciu som podstúpil v Bratislave na oddelení hrudníkovej chirurgie na Ružinove, kto chcete viac info, napíšte mi na frndolinblekota@yahoo.com, rád vám odpoviem.

Prepac ze tak neskoro, davno som sa sem nepozrela. Ak ti to este pomoze - dala som si ten driclor dost vela poprvykrat, aby nabeton zabral, lenze potom ma to v noci stipalo s prepacenim ako svina a mala som trosku podrazdenu pokozku. Cez den som sa nepotila absolutne, ale dalsi vecer som si ho uz dala poskromnejsie. Presla som hore a dolu, aby sa to rovnomerne roztrelo. Stipalo to znova, ale uz nie tak strasne. A vazne sa odvtedy nepotim vobec, sama tomu nechcem verit. Dala som si ho tri vecery po sebe, potom dva dni pauza, potom zasa dva vecery po sebe a teraz mam uz tri dni pauzu, zrovna som sa vonku prebehla na teple a nepotim sa vobec. A to som na skusku skusila nepouzivat vobec ani antiperspirant. Jozo, tak dufam ze ti to zaberie, alebo medzicasom zabralo a zelam ti taky isty dobry pocit ako mam odvtedy ja. Daj vediet, co noveho.

Zdravim. Potreboval by som poradit, mam tie iste spominane problemy ako ostatni, na ktore som pouzil rozne prostriedky, no najviac ma trapi a neviem si stym pomoct je potenie celej tvare, kedykolvek za akychkolvek okolonosti sa mi stane ze za par sekund mam celu tvar mokru a hlavne v oblasti cela mi stekaju kvapky potu. Neviem, co stym mam robit. Da sa stym nieco robit? Za kazdu radu som vdacny a vyskusam to. Vopred dakujem.

Nazdar, uz som cital o hyperhidroze (nadmer. poteni na roznych castiach vela), nikde som sa ale nedocital, zeby sa cosi dalo robit aj s tvarou. Co viem, tak sa daju chirurgicky riesit iba dlane, podpazusie a chodidla. Nevzdavaj to ale a patraj. Skusil by som mozno homeopatika, ale bohvie, ci to pomoze. (u doktora na internom oddeleni)