No ja by som chel poradit ohladom potenia sa na čele. Nie su na to nejake lieky?
Ahojte. Tiež mám problémy s potením a nie malé. Potím sa po celom tele. Už pri menšej fyzickej námahe zo mňa tečie v potokoch. V takomto teple ako je dnes sa potím aj pri sedení v chládku na zadku a ničnerobení. Nenávidím, keď je vonku viac ako 22 stupňov, nenávidím leto! Toto nie je život. Liečim sa na depresiu a nadmerný stres. Lekári hovoria že to potenie je následkom duševného stavu, ale ja by som povedal, že je to skôr naopak. Je to jedna z príčin prečo nerád chodím medzi ľudí, som rád sám a doma zavretý. Nemôžem sa ani prejsť, lebo v momente mi tečie z čela, mám premoknuté tričko v podpazuší a tiež fľaky od potu na chrbáte. No proste des! Tričko si môžem dať iba čierne, v krajnom prápade biele. Košeľu si nemôžem dať vôbec a pritom sa mi páčia oveľa viac ako obyčajné tričká. Z telesnej výchovy som oslobodený a pritom rád športujem. Doma cvičím a posilňujem, tam ma nikto nevidí úplne mokrého. Pri 175 cm mám 88 kg. Ale nie je to tuk, sú to svaly, takže ani tučný nie som. Už som úplne zúfalý a sebavedomie mám nulové. Vyskúšal som už veľa vecí čo sa tu odporúča, okrem toho Dricloru. Mám veľmi citlivú pokožku, preto sa toho bojím ako bude tá moja reagovať, keďže ho tu aj mnohí neodporúčajú, kôli nepríjemným vedľajším účinkom.
No nazdar “bracho!” Po precitani tvojej reakcie som ostal riadne prekvapeny, pretoze take nieco prezivam aj ja. Som 185 cm vysoky, a 96 mam kg, ale podiel telesneho tuku je nizky, pretoze tiez na sebe makam. Avsak ja chodim do fitka (5x do tyzdna), dufal som, ze ked sa zbavim tuku, nebude co potit, a …! Da sa to vsak obmedzit!
Pracujem momentalne v Azii (Cina), a tito “domorodci”, mi poradili pit teplu vodu. Tak som to skusil a mozem povedat, nestalo to za vela, ale, dolezite je ako pit pocas horucav tak, aby ta po dusku vody znovu neoblial pot. "Vodu musis len srkat (je jedno ci teplu alebo studenu, hlavne pit ju vo velmi malych davkach, ale zato velmi frekventovane), tym zabranis dehydratacii, co urcite ocenis ako kulturista. Nehovorim, ze som sa prestal potit uplne, ale ked idem von na prechadzku, tak stale s flasou vody, z ktorej si usrkavam povedzme kazdych 10 az 15 minut (niekedy naozaj staci iba ovlazit usta). Dalej sa snazim neponahlat nikam (aj ked sa to niekedy naozaj neda) Tak to zkus a uvidis, ci to zaberie aj na tvoj organizmus. Vela zdaru a drz sa.
Novissimus, ahoj, tato diskusia je o ludoch ako ty, takze ver ze, nie si sam. Ja som mala take iste problemy, strasne sa mi potili dlane, ruky z nicoho nic mozno zmenou teploty abo co. Zacala som uzivat Driclor, moj problem je vyrieseny, hovori sa sice, ze skodi, ale mne nie a ine riesenie aj tak nemam, drz sa.
No momentálne sa experimentálne skúša liek s názvom “Ditronal”, ktorý sa používa pri problémoch s obličkami,mechúrom a nepravidelným vylučovaním. Ak máte niejakého dobrého lekára, tak sa skúste ho na to opýtať. Hlavne si všímajte aj počet, koľko krát idete na záchod v stresových situáciach. Ak je počet väčší ako 3, pravdepodobne ste adept na “hyperhidrózu” teda nadmerné potenie.
poradte nieco na tvar.dik
No teda tolko ludi s potenim ja mam ten isty problem, ja sa potim furt, ci je zima a ci teplo, potim sa vsade v podpazusi na rukach na nohach, je to fakt neprijemne, ked vam zovsadial kvapka pot, najma z ruk, nepoculi ste nahodou o niakej operacii, ktora by na to mohla pomoct? Moc neverim len pripravkom.
No tak som si kúpila aj ja ten driclor. A fakt funguje. Tiež sa mi potia dlane, až kvapká, chodidlá a podpazušie. Už po prvom použití som si ráno nedala na skúšku antiparspirant /bol v kabelke pre prípad/ a ani som ho nepotrebovala. Na tie dlane a nohy to zabralo skromnejšie, ale vytrvám a uvidím. Inak po dvoch dňoch som vynechala natretie podpazušia driclorom a bola aj tak suché a bez akéhokoľvek odéru Ale tiež ma ti trochu svrbelo po natretiach. Ale aj tak je to super. Tak vďaka informáciam pozbieraným z tohoto diskusného fóra som sa preň rozhodla a neľutujem.
No na tú tvár naozaj nič konkrétne neviem. Skúšala som aj studené obklady na zátylok, pomohlo na chvilku. Tak isto aj prúd studenej vody na zápästia. Teraz majú všade boom s koloidným striebrom. Skúšal si to? Udajne im to pomáha na všeliaké neduhy.
Ahojte, vsimol som si na sebe v poslednom case, ze sa nadmerne potim na celom tele pri fyz. namahe. Najma z cela, na hrudi. Zijem aktivnym sposobom zivota, sportujem, ale pri tej istej aktivite ako pred rokmi sa teraz potim raz tolko, niekedy zo mna leje ako z krhly. Neviete, kde moze byt pricina, dik?
Ahojte, potrebujem vyriesit problem s potenim ruk. Je mozne absolvovat niekde operaciu stylom zavolam, dohodnems i stretko, prebehne “operacia” a idem domov? Poradi mi niekto? Dakujem.
Čo takto vyšetrenie štítnej žľazy, endokr. vyšetrenie? Za pokus to stojí. Problém môže mať pôvod tam.
ajojte vsetci:)prosim vas chcela som sa spytat ci sa niekomu z vas co pouzivaju driclor objavilo v podpazusi hnede sfarbenie pretoze mne ano…chcela by som vediet ci to zmizne po case alebo co…pouzivam ho od aprila vdaka tejto genialnej stranke a som strasne stastna ze nieco take existuje ale teraz ma to dost znepokojilo to sfarbenie…sfarbenie je vacsie na pravom podpazusi kde ho pouzivam viac lebo sa tam viac potim…dost vela som citala v tejto diskusii ale o sfarbeni nik nepisal…som zufala neviem ci ho mam prestat pouzivat ale to by ma neskutocne strasne mrzelo:(:(…vopred velmi pekne dakujem za odpoved!!
ja pouzivam Driclor a musim uznat ze cely den sa vobec nepotim, som nadmerne spokojna.
odporucam:)
no ja skusim to vysetrenie stitnej zlazy,myslim ze problem bude tam.
skús to . Aspoň si povieš, že si pre to urobil všetko. Inak ten driklor nie je určite na dlhodobé používanie. Požívam ho už velmi zriedka. Kamarátka má dar vidieť auru. Stretli sme sa po mesiaci a hned na mna spustila, čo robím- ked ju mám v takom dezolátnom stave. Tak som jej porozprávala o užase menom driklor, ako mám po probléme. TAk mi nadala… či si chcem uhnať raka na l.uzl a tak. Nech sa vraj pozriem na tie modelky, čo to používali dlhodobo ako dopadli a tak …
Ahojky. Driclor pouzivam kratko. Pomaha mi v podpazi, ale tam som sa vlastne ani moc nepotila. Moc mi ale nepomaha na chodidlach a na dlaniach. Viem ale, ze sa hyperhidroza da odstranovat aj inak. Pomocou Ionoforezi, chirurgickym zakrokom - Sympatektomiou, dalej Peroralnou liecbou…a ktovie este cim…salviove kupele, kupele z dubovej kory…ja osobne chcem vyskusat botulotoxinove injekcie. Andy.
Ahoj. Urcite. Zajdi si niekam na Kliniku plastickej chirurgie. Ja mam skusenosti s jednou fajn klinikou v Prahe. Dala som si tam robit prsia. A premyslam o botulotoxinovych injekciach proti poteniu. Urobia Ti to pomerne rychlo. Pa. Vela stastia.
Mám vyskúšané tie dubové kúpele, ale chce to pravidelnosť a nie vždy sa mi to dalo dodržať. A účinok mierny, no bez chemikálií. Na tie nohy, no aspoň krásne voňali… :o)
nadmerne potenie sa da odstranit aj vpichnutim botoxovych injekcii do dlani, chodidiel, podpazusia…robia to v INTERKLINIK v BA a teraz maju aj zlavy na podpazusie 9.990,- Sk pozri si to na ich stranke…moj priatel tam bol a je velmi spokojny…