Nadmerné potenie - poradiť

Mimi> doktor v ruz.nemocnici sa vola dr.Harustiak,je strasne prijemny.

Ahoj Peter,uz sa ti dlane nepotia vobec? Kde ti to robili a aky doktor? Je to bolestive? dakujem

caf, v nemocnici ruzinov. potia sa iba pri tych naj horucavach, aj to iba zanedbatelne.
Je to asi tym, ze mi tie nervy nie prerezali, ale iba scvakli kovovymi sponami. Asi este stale “ziju” , aj ked obmedzene…

Inac samotny zakrok bolestivy nie je, lebo si v uplnej narkoze, bolestivy je iba prvy den po operacii- vacsinu ludi boli dost chrbat medzi lopatkami, ale da sa to vydrzat. Rozhodne to stoji za to.

hej ale ten zakrok nevydrzi na cely zivot max na 2 roky … a potom sa ti znovu spoja tie zlazy ci co to je a znovu sa potis ako pred tym :frowning: som pocula

harybka nestras! :slight_smile:
Ja som iba pocul, ze sa to po case vrati iba malemu percentu operovanych. Od koho si to pocula? Ty sa kde potis? Tiez si bola na operacii?

ahojte všetci,ja mám taký istý problém ako všetci ktorí tieto články čítajú. Potím sa na dlaniach, chodidlách a podpazuší :frowning: fúúj strašne nepríjemný pocit. Chcela by som len povedať, že začala som pravidelne brať vitamín zinok a v podpazuší to prešlo, tak na 90%…takže super. Bohužial z ostatného leje aj naďalej.

To potenie pri uplnom chirurgickom prerušení (myslim nie prerušenie svorkami) sa už nikdy opakujem nikdy neda vratiť späť. To je moj prípad. Ja si osobne myslim že lepšie su tie svorky lebo pri nich sa ti potia dlane zanedbatelne a da sa to vratiť späť v prípade nespokojnosti.

Peter a teraz otazka na teba. Ako je to s tvojim redukčným potením na chrbte, na bruchu, na zadku a na nohách???

ahoj, ano, reflexné (nie redukčné, dovoľ, aby som ťa poopravil) potenie sa objavilo aj u mna, na vsetkych spomenutych partiach. Nie je ale nejake extremne, take “akurat” :slight_smile:
V tychto hicoch sa mi na tych miestach vacsinou pretoti oblecenie, ale pri normalnejsich teplotach je to OK.

Poopraviť ma môžeš, ale ja si myslim že je správne oboje. Redukčné je odvodené od toho, že operáciou sa zredukuje potenie na 75%plochy ľudského tela. Približne tých 15% možno menej sa človeku po operácií nepotí vôbec - to vôbec znamená ani kvapka potu a to je ten problem spomínanej operácie.

prosim ta ozval by si sa na moj e-mail?dakujem… a ty to mas so svorkami?ci bez ?

harybka, my uz sme spolu komunikovali, ja som ten s adresou frndolinblekota@yahoo.com
Keby cosi, tak sa mi este kludne ozvi. caf

ked sa bojis dat “operovat” , v INTERKLINIK robia terapiu hyperhidrozy botulotoxinom, robia dlane , nohy, celo, podpazusie aj zatylok www.interklinik.sk a dokonca teraz v lete maju aj zlavy na tento vykon…

Mam tyzden odstranene nadmerne potenie ruk, je to uplne uzastne. Aj ked mam trosku kompenzacne potenie,ale to mi skor vyhovuje ako vadi. Co bolo popisane o operacii, ake to moze mat komplikacie,moze, ale doktor mi hovoril, ze mali 800 pripadov, kde odstranovali potenie, a ani pri jednom pripade nebola komplikacia. S nadmernim potenim je koniec, lutujem,ze som si to nedala spravit skor…

Skuste od Vichy Antiperspirant Deo Roll-on 50ml. Neviem ci to tu uz niekto odporucal, je to okolo 300 Sk, ale najucinnejsi ci poznam.

Skuste od Vichy Antiperspirant Deo Roll-on 50ml. Neviem ci to tu uz niekto odporucal, je to okolo 300 Sk, ale najucinnejsi ci poznam.

ja som bola na vysetreni stitnej zlazy a vobec nic mi nezistili, zevraj je vsetko v pohode ale to nemoze byt pravda lebo sa mi potia ruky aj tak.

Ahojte no vau precitala som si všetko…Tak veľa ľudí s mojím problémom??? Mne sa tiež veľmi potia dlane, nohy a brutálne sa mi potí podpazušie dám si nove tričko a o dve minúty mám mokré fľaky je to veľmi nepríjemne … Uvažujem nad tým prípravkom Driclor ale asi sa pôjdem ešte poradiť s obvodným lekárom a inak diki za rady idem ich vyskúšať

ahoj prosim ta mohla by si mi napisat kde si si to dala spravit…pretoze ja soom vyskusala vselico a nic mi nepomaha…Dakujem