Nadmerné potenie - poradiť

dobry den, pouzivam driclor a chcela by som sa spytat ze ci mi tie cervene flaky zmiznu… dakujem :slight_smile:

prosim vas mam 12 rokov a nadmerne sa potim pouzivam antiperspiranty alke nezabera newiete mi poradit co by som mala robit dtrdsne ma to trapxy

ahoj a koľko ťa to asi vyšlo ak veľa tak na to môžem zabudnúť, tiež už mám toho dosť vyskúšala som všeličo a nič hlavne nechcem sa nikoho ani dotknúť je mi to nepríjemné. A to už je nastálo alebo na pár mesiacov.

Ahojte. Mám 16 rokov a tiež sa strašne potím. Ako tak čítam, vy máte problémy len s rukami a pazuchami. Lenže ja potím všade, nastúpim do električky a mam celý chrbát mokrý, potom sa cítim trápne, lebo sa bojím že mam silné mokré fľaky, takisto sa potím aj na tvári, po nosom nad ústami je to strašné, a na čele takisto. Strašne ma to trápi, aj si kvôli tomu niekedy riadne poplačem, keď vidím ako iné baby v mojom veku sa vôbec nepotia a ja som úplne mokrá. Driclor používam, naozaj mi zaberá… Skúsila som si ho dať aj na chrbát a na tvár, trochu to štípalo, ale tá bolesť za to naozaj stála… No trochu sa bojím používať to na tvári, je to predsa len dosť veľká chemikália, ale zatial sa mi neobjavili žiadne fľaky ani nič a je pravda že sa na týchto miestach nepotím. Len sa naozajm bojím že na tej tvári mi to môže nejako ubližíť. Keby ste niekto náhodou na tieto časti tváre mali nejaké iné tipy, bola by som rada. Ďakujem :slight_smile:

Ahoj Monci,aj ja Ta prosim,aby si mi napisala
nazov tych tabletiek a aj toho gelu.Uz som vyskusala vselico,ale nic mi nepomohlo.Driclor mi dobre zabral pod pazusim,ale na ruky a nohy mi to vobec nepomohlo.Chcem sa este opytat,ci tie tabletky nemaju vedlajsie ucinky,lebo jeden lekar co mi odpisal,neodporuca tabletky prave pre vedlajsie ucinky.Ja by som to aj napriek tomu rada vyskusala.Diki za odpoved.

Ahojte, ja používau už driclor vyše 10 dní a potenie v podpazuší už neviem čo to je…vážne to pomáha, len tie začiatky su trochu pálive…
díky, čo ste mi poradili :o)

Ahoj Aďka,už roky trpim nadmerným potením rúk a nôh. Nakoĺko ma už prechádza trpezlivosť z tých všetkých prípravkov, ktoré som už od detstva použila, chcem sa opýtať v čom spočíva tá operácia, ktorú tu spomínaš a či ju hradí každá nemocnica…Ak mi budé ochotný odpovedať aj ktokoĺvek iný, budem len rada. ďakujem

ahojte, ja som tiez vyskusala botox, ale bezuspesne, darmo vyhodene peniaze, potenie sa nezlepsilo vobec, nebolo to bolestive, ale nezabralo to…myslim, ze ked to raz nezabralo, nezaberie to ani druhykrat.

Ahoj
Po tej operacii sa citim stale super a mam uzasny pocit zo suchych ruk a podpazusia. Teraz ako zacina to teplo sa potim trochu na chrbate a hrudniku, ale pamatam si, ze som sa tam v lete tiez potila a ako hovoria aj lekari, clovek si to po zakroku v podstate iba viac uvedomuje, lebo sa mu uz nepotia dlane a podpazusie. Nie je to nic hrozne, ved potenie je v podstate normalna reakcia tela, pokial to nie je nadmerne ako to bolo u mna, ze mi z dlani niekedy normalne kvapkal pot.
Kazdy ma strach z operacie, ale keby som sa mala este raz rozhodnut, urcite by som nevahala ani minutu.
Drzim palce a nevahaj, verim, ze budes spokojna

Presne tie pocity ako opisujes, som prezivala aj ja. Na kliniku som prisla tusim v utorok na siedmu, dali ma na izbu, urobili my nejake odbery krvi a cely den som tam bola v podstate zbytocne. Na druhy den som bola uz na operacnom plane a na radu som sa dostala nejako okolo obeda. Po operacii musi byt clovek dve hodiny na ARE a ked je vsetko v poridku, privezu ho na izbu. Prebrala som sa okolo stvrtej, tiekla mi infuzia a pod pazuchou som mala napojeny dren. Je to urcite neprijemne, taka pichava bolest, ale nakolko som mala za sebou uz dva porody, ta bolest sa mi zdala znesitelna. Lekari su myslim v pohode, ved niekoho ako som ja neoperovali prvy krat a nikto sa ku mne nespraval nejako neprijemne alebo zle. Naozaj som rada, ze to mam za sebou a, ze som sa pre tento zakrok rozhodla.Tiez som sa v podstate cely zivot citila trapne, ked som niekomu podavala spotenu ruku, ci uz v zime alebo v lete a mala som prepotene svetre ci tricka.Teraz mam ruky stale teple a suche.
Maj sa a tiez odporucam

Pozri si predchadzajuce prispevky, kde som uz pisala postup, ze s odporucanim od obvodneho lekara treba ist na ambulanciu kliniky hrudnikovej chirurgie v NsP Ruzinov, v ordinacnych hodinach atd.

Ahoj Zuzka
Ci operaciu hradi kazda nemocnica neviem, ale viem, ze to robia iba na klinike hrudnikovej chirurgie v Ruzinove, ktora sa prestahovala z Podunajskych Biskupic a este tusim vo Vysnych Hagoch.Treba si tam zavolat a opytat sa podla toho aku mas poistovnu, ja mam spolocnu zdr. poistovnu. Operacia spociva v tom, ze ti nasadia nejake titanove klipy medzi 2 - 4 a ked sa potis pod pazuchami aj 5 hrud. stavcom - neviem, ci si to dobre pamatam a ak by boli nejake komplikacie, daju sa tieto klipy v buducnosti odstranit. Robi sa to pri splasnutej jednej strane pluc. Podrobnejsie to najdes opisane aj na nete, myslim, ze to bolo popisane aj v Bedekeri Zdravia.Rdsej si najdi presnejsi popis a odbornu terminologiu.
Zdravim

ahojte…mam 16…a strasne sa potom v okoli podpazusia…
nikde inde…a hlavne ked som v skole alebo v spolocnosti…
napriklad ked beham alebo hram tenis,proste ked sportujem sa ovela menej spotim ako v skole na pisomke ci odpovedi…
je mi to strasne trapne…vzdy to maskovat a zakryvat vlasmi…
ja som clovek pre ktoreho je moda jednou s najdolezitejsich veci na svete…miluujem farby…vsetko mam farebne ako duuha…lenze na vsetkom to otrasne vidno…a ja neviem co s tym…
bojim sa ze to bude takto pokracovat stale a zhorsovat sa to…myslim ze toto nema uz nic spolocne s pubertou…ked sa viac potim v normalnom stave ako pri fyzickej namahe…
prosiiim poradte mi…:slight_smile:

awoj missy ja mam 14 rokou a presne mam ten ist problem co ty,vlasna skusenost je to fakt hrozne ja tiez mam rada lentilkove farby ale ani tie veci ktore mam svetle nenosim lebo sa hanbim za flaky, je to hrozne tak ak ti niekto napise o tom alebo uz nieo vies ako pomoct tak mi napis na pokec na nick : janulik_12 , dakujem odpis prosim ak nieco vies paapa diky

ludia drzte palce zajtra idem na tu operaciu, ani nemozem uverit, ze za take 2 dni sa uz nebudem potit, jupiii

ahoj monci mohla by si mi PROSIIIIM napisat nazov toho gelu a tabletiek a da sa to kupit normalne na slovensku? velmi velmi ti budem vdacna

ahoj moni mohla by si mi prosiiiiim napisat nZOV toho gelu a tabletiek ??? a daju sa kupit na slovensku ? dakujem ,dakujem ,naozaj velmi ti budem vdacna

Ahoj Missy.Ja by som Ti odporucila vyskusat Driclor,dostat ho v lekarni,stoji okolo 6Eur .Ak sa potis,len v podpazusi malo by Ti to zabrat.Ja ho pouzivam uz rok a som s nim nadmieru spokojna.V podpazusi sa absolutne nepotim aj 3 tyzdne.Skoda ze mi to nepomohlo aj na ruky a nohy.Len to neprezen s natieranim,lebo to stipanie potom je ukrutne.Staci ak si raz prebehnes s tou gulickou po celom podpazusi a myslim si ze budes mat pokoj minimalne na tyzden.Rano to potom treba umyt!Mne to uz staci pouzit tak raz za 3 tyzdne az mesiac.Drzim palce,daj vediet ci Ti to pomohlo.

ja by som sa chcela opytat to preplaca poistovna a ak nie tak kolko to stalo a kolko mas rokov? dakujem

ahojte ja by som chcela poradit strasne sa potim v podpazusi a neviem co mam stym robit hambim sa zaseba ak nahodou niekto vie ako sa toho zbavit tak mi prosim napiste na nick ritoch dakujem pekne