Nadmerné potenie

Hospodárenie s vodou patri k dôležitým funkciám kože. Približne tretina vylučovaných tekutín opúšťa organizmus kožou. Voda opúšťa kožu prostredníctvom potných žliaz – senzibilná perspirácia, ale aj insenzibilnou perspiráciou



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/12057-nadmerne-potenie

Má niekto skúsenosti s potením sa medzi nohami v oblasti genitálii? Spôsobuje mi to podráždenú kožu, ktorá mi praská a znemožňuje mi pohyb, môže to byť nadmerným potením v tej oblasti, môže nadmerné potenie byť príčinou zápalov a plesní v tej oblasti?

Ludia, botox som sice neskusala, len som o tom pocula, ale objavila som maly zazrak! Electro Antiperspirant! Je to vlastne iontoforeza, ale vydrzi na jedno pouzitie mesiac, nie ako pisu lekari propagujuci botox - predsa z toho maju peniazky. Kazdopadne Electro Antiperspirant je jedina vec co mi kedy pomohla…

tiež ma to trapi a už som zufala, lebo stále mam mokre cele podpazušie a velmi sa za to hanbim

aj ja patrim k tym, čo sa velmi potia a neviem čo s tym. Ked som tak ale hľadala, našla som trička cityzen, ktore su nepremokave na pot a pach potu. Mate s nimi niekto skusenosti?

Ahoj Milkaaa - neviem podľa mňa je to nezmysel, zbytočne drahé je to a najmä mali by sme sa pri týchto problémoch zamyslieť prečo to vzniká a vyriešiť to aby sme sa nepotili. Dnes už sa to dá vyriešiť a nemusíme sa trápiť tým pádom čo si kedy oblečieme a podobné veci :wink:

katika ako to vyriešiť?? môj muž má tento problém už roky a teda už neviem čo s tým robiť, jeho to trápi to vidím, že proste sa to aj na jeho psychike podpisuje, nemá rád leto práve zato, že proste sa potí oveľa viacej ako bežne, chápem, že v strese je to ešte viacej, len horšie je, že to nevie nejako ovplyvniť no a strpčuje mu to život :confused:

A kde sa poti? Pod pazuchami? Alebo v strese ruky? Lebo nenapisala si a myslim, ze to je asi dost zasadne :slight_smile:

to su tieto trička https://www.cityzen.sk/tricka/ mate ich ešte niekto?

kup si atiperspirant a to triko z cityzen. Myslím si, že iba toto može vyriešit tvoj problem

Vyskusaj si kupit nejaky kvalitnejsi antiperspirant alebo chod do lekarne a kup si Dricclor, je to proti nadmernemu poteniu. Mne to dost pomohlo :slight_smile:

Ahoj zabkiara - ako keby si opisovala problém môjho brata. Vystriedal hádam všetky druhy deodorantov, ale aj tak nič. V jednej debate som spomenula, že kolegyňa si dala napichať tvár a vraví, že sa nepotí. Mali sme z toho srandu, ale reku skúsme o tom niečo nájsť. Dočítali sme sa, že to tak funguje a účinky trvajú niekoľko týždňov. Objednal sa na kliniku Spinn. Teraz je tomu asi tri týžne, čo je po zákroku. Rovno sa objednal aj na ďalší, čo má účinok predĺžiť. Najmä v teraz v týchto horúčavách je rád, že si nemusí nosiť náhradné tričko :smiley:

katika64 vážne? som nevedela, že sa to dá riešiť takýmto ošetrením. viem, že botox existuje a mám aj dosť známych, ktoré naň chodia, ale nespájala som si to s tým, že by to malo vplyv na potenie. každopádne zaujímavé, pozriem si to a spomeniem to mužovi. neviem síce, či bude ochotný absolvovať takéto niečo. a pociťuje tvoj brat nejaký rozdiel už aj po tom prvom zákroku?
práveže môjmu mužovi nepomáhajú ani tieto antiperspiranty, ktoré spomínate. možno tak prvý deň dva, ale potom si telo na to ako keby zvyklo a je to zase tam, kde bolo. takže je viac-menej jedno, aký používa. bude to musieť riešiť zrejme tým zákrokom. za tie roky sme nenašli nič dlhodobo účinné.

najde sa tu niekto, kto ma rovnaky problem ako ja? netrva to sice moc dlho, ale zato je to intenzivne. zacali sa mi potit chodidla. viem, ze je to bezna vec, ale nepovedala by som, ze ide o to take klasicke potenie. je jedno, co mam obute, nonstop mam mokre nohy. skusala som aj rozne ponozky, ale nic. lodicky som musela prestat nosit uplne, lebo sa mi smykalo, ked sa mi nohy spotili.

Sice nie presne tento problem, ako mas ty, ale podobny mal moj chlap. Jemu sa potili nie chodidla, ale dlane. Ale to az do tak miery, ze mal uplne mokre ruky. Bolo neprijemne aj ked sa ma chytil. Nerad aj chodieval napriklad na rodinne oslavy, aby si nemusel s nikym ruky podavat. Absolvoval osetrenie na klinike, co tu katika spominala a musim povedat, ze lepsie. Nevedeli sme, co cakat, ci to zaberie, ale pomohlo. Maju na stranke aj cennik, skus si pozriet. Dnes to uz nie su take palky za taketo osetrenia, ak to bolo kedysi. Dokaze to pomoct nie len fyzicky, ale aj psychicky ta to da do pohody, ked sa zbavis takehoto problemu.

antiperspirant a to tričko cityzen nepomohlo?

a to tričko cityzen ? To si neskušala?

@machiava myslis tu kliniku spinn? uz som o nej pocula, ale nevedela som, ze aj taketo problemy vedia riesit. skusim si to blizsie pozriet. nebolo to osetrenie nejake bolestive? mam celkom nizky prah bolesti, tak vela osetreni alebo preventivnych prehliadok aj odkladam. viem, ze to nie je dobre, ale neviem si s tym poradit. hej, aj ta psychika dostane zabrat pri takychto problemoch s potenim. tiez nerada chodim na navstevy, ked sa tam mam vyzut a robim spotenymi nohami capky po podlahe.

zriarra hej hej, tam isiel aj on. tiez sme dostali odporucenie od znamej, tak si to obvolal a objednal sa. bolestive ani nie, zalezi aky prah bolesti ma clovek. maju ale v popise aj lokalne znecitlivenie, tak by si sa mohla na to informovat, ci sa da aplikovat aj v takychto pripadoch. on to zvladol bez toho.

Ahoj zabkiara - tiež som o tom spočiatku nevedela, ale vidíš to, človek sa učí celý život a aké veci sa podozvedá, že? Vďaka kolegyni som sa vlastne o tom dozvedela, že to aj takto funguje. Myslím, že bude, len mu to musíš podať vhodným spôsobom. Veď to my ženy vieme, ako na chlapov :smiley: To aj on mal takto, že aj keď si kúpil nejaky deodorant alebo antiperspirant, neviem stále, ktoré je ktoré, tak mu to fungovalo iba nejakú dobu. On je moc rád, že bol na tomto zákroku, je to na ňom vidno. Predtým aj nerád chodil von niekam, teraz je zase ťažko ho doma zastihnúť. Jasné, po prvom to bol citelný rozdiel. Ono ten druhý je na to, aby sa predĺžil účinok. To je už na rozhodnutí každého, či mu bude stačiť len jedno sedenie, alebo sa objedná aj na ďalšie.