Ahoj zabkiara - ako keby si opisovala problém môjho brata. Vystriedal hádam všetky druhy deodorantov, ale aj tak nič. V jednej debate som spomenula, že kolegyňa si dala napichať tvár a vraví, že sa nepotí. Mali sme z toho srandu, ale reku skúsme o tom niečo nájsť. Dočítali sme sa, že to tak funguje a účinky trvajú niekoľko týždňov. Objednal sa na kliniku Spinn. Teraz je tomu asi tri týžne, čo je po zákroku. Rovno sa objednal aj na ďalší, čo má účinok predĺžiť. Najmä v teraz v týchto horúčavách je rád, že si nemusí nosiť náhradné tričko
katika64 vážne? som nevedela, že sa to dá riešiť takýmto ošetrením. viem, že botox existuje a mám aj dosť známych, ktoré naň chodia, ale nespájala som si to s tým, že by to malo vplyv na potenie. každopádne zaujímavé, pozriem si to a spomeniem to mužovi. neviem síce, či bude ochotný absolvovať takéto niečo. a pociťuje tvoj brat nejaký rozdiel už aj po tom prvom zákroku?
práveže môjmu mužovi nepomáhajú ani tieto antiperspiranty, ktoré spomínate. možno tak prvý deň dva, ale potom si telo na to ako keby zvyklo a je to zase tam, kde bolo. takže je viac-menej jedno, aký používa. bude to musieť riešiť zrejme tým zákrokom. za tie roky sme nenašli nič dlhodobo účinné.
najde sa tu niekto, kto ma rovnaky problem ako ja? netrva to sice moc dlho, ale zato je to intenzivne. zacali sa mi potit chodidla. viem, ze je to bezna vec, ale nepovedala by som, ze ide o to take klasicke potenie. je jedno, co mam obute, nonstop mam mokre nohy. skusala som aj rozne ponozky, ale nic. lodicky som musela prestat nosit uplne, lebo sa mi smykalo, ked sa mi nohy spotili.
Sice nie presne tento problem, ako mas ty, ale podobny mal moj chlap. Jemu sa potili nie chodidla, ale dlane. Ale to az do tak miery, ze mal uplne mokre ruky. Bolo neprijemne aj ked sa ma chytil. Nerad aj chodieval napriklad na rodinne oslavy, aby si nemusel s nikym ruky podavat. Absolvoval osetrenie na klinike, co tu katika spominala a musim povedat, ze lepsie. Nevedeli sme, co cakat, ci to zaberie, ale pomohlo. Maju na stranke aj cennik, skus si pozriet. Dnes to uz nie su take palky za taketo osetrenia, ak to bolo kedysi. Dokaze to pomoct nie len fyzicky, ale aj psychicky ta to da do pohody, ked sa zbavis takehoto problemu.
antiperspirant a to tričko cityzen nepomohlo?
a to tričko cityzen ? To si neskušala?
@machiava myslis tu kliniku spinn? uz som o nej pocula, ale nevedela som, ze aj taketo problemy vedia riesit. skusim si to blizsie pozriet. nebolo to osetrenie nejake bolestive? mam celkom nizky prah bolesti, tak vela osetreni alebo preventivnych prehliadok aj odkladam. viem, ze to nie je dobre, ale neviem si s tym poradit. hej, aj ta psychika dostane zabrat pri takychto problemoch s potenim. tiez nerada chodim na navstevy, ked sa tam mam vyzut a robim spotenymi nohami capky po podlahe.
zriarra hej hej, tam isiel aj on. tiez sme dostali odporucenie od znamej, tak si to obvolal a objednal sa. bolestive ani nie, zalezi aky prah bolesti ma clovek. maju ale v popise aj lokalne znecitlivenie, tak by si sa mohla na to informovat, ci sa da aplikovat aj v takychto pripadoch. on to zvladol bez toho.
Ahoj zabkiara - tiež som o tom spočiatku nevedela, ale vidíš to, človek sa učí celý život a aké veci sa podozvedá, že? Vďaka kolegyni som sa vlastne o tom dozvedela, že to aj takto funguje. Myslím, že bude, len mu to musíš podať vhodným spôsobom. Veď to my ženy vieme, ako na chlapov To aj on mal takto, že aj keď si kúpil nejaky deodorant alebo antiperspirant, neviem stále, ktoré je ktoré, tak mu to fungovalo iba nejakú dobu. On je moc rád, že bol na tomto zákroku, je to na ňom vidno. Predtým aj nerád chodil von niekam, teraz je zase ťažko ho doma zastihnúť. Jasné, po prvom to bol citelný rozdiel. Ono ten druhý je na to, aby sa predĺžil účinok. To je už na rozhodnutí každého, či mu bude stačiť len jedno sedenie, alebo sa objedná aj na ďalšie.
zaujimalo by ma, ž čoho su vyrobene, kde na nich nie je vidno pot, špinu a ani pach potu
katika64 veď áno, nikto učený z neba nespadol ako sa to hovorí. hej no, to ako mu poviem, to je dosť rozhodujúce. ale asi som bola presvedčivá, lebo pristúpil na to, že sa objedná. vravela som mu, že sa dá ísť potom aj opakovane, ale to sme potom už ďalej neriešili. ináč už je pár dní po zákroku a vyzerá to byť fajn. chystá sa ku kamarátovi chystať drevo na zimu, tak to bude taká skúška, aby vedel porovnať.
ahojte, mna by celkom zaujimalo, ci je ten isty postup, tak ista procedura, ked su problemy s potenim na roznych castiach tela. akoze ci sa to tak isto riesi ked sa potia chodidla, podpazusie, ruky, tvar… take mi to trochu divne pripada, ze by sa to rovnako riesilo. lebo chapete, ide o rozdielne casti tela, aj ta koza a pokozka su ine vsade.
Dominka postup myslis teraz akoze samotne osetrenie, ci? No v podstate ano, rozdiel je v tom, ze ake mnozstvo botoxu sa do jednolivych casti tela aplikuje. To ti ale presne neviem povedat, ako to je. Nie som odbornicka na to, aby som to posudzovala len takto na zaklade debaty. Ale doktorka ta tiez najskor prezrie a potom rozhodne, co by bolo pre teba najlepsie. V ktorej oblasti ta trapia tieto problemy? Poradila by som ti nakontaktovat sa na kliniku Spinn. Boli sme tam s mojim chlapom, jemu sa zvykli potit dlane.
no ano, ze ci sa rovnako osetruju chodila a rovnakym sposobom aj dlane. ci su v tom nejake rozdiely, alebo je ten isty proces. mna toto konkretne netrapi, ale moja mamina zacala mat problem s tymi dlanami, preto aj tie som uviedla ako priklad. neviem, ci to prichadza vekom alebo aka je tam pricina. pretoze doteraz s tym problemy nemala. a teraz to ma lepsie? len raz tam je potrebne prist, ci si to vyzaduje opakovane aplikacie? radsej sa takto dopredu popytam, aby som vedela zreferovat, na co sa ma pripravit.
Ahoj zabkiara - ako dopadla skúška? Obstála tá aplikácia botoxu pri tomto? To by som povedala, že ak pri tomto bude všetko okej, tak možno pokračovať zákrok za úspešný. U nás v práci som tak obklukou naznačila jednému kolegovi, že tiež by sa mu zišlo niečo podobné absolvovať. Takže som zvedavá, čo mi na to povie, že ako sa rozhodol. Lebo je rozdiel, keď sa niekto len potí, že je spotený a mokrý ale keď už to je cítiť, tak s tým treba dvojnásobne niečo spraviť.
@katika64 skúška s chystaním dreva dopadla na výbornú. Takže po tomto ozaj hodnotím ošetrenie ako úspešné a môžem ho odporučiť aj tvojmu kolegovi, keby bolo treba Viem si predstaviť, že je to nepríjemné a obzvlášť, keď s ním musíš tráviť značnú časť dňa. A ako zareagoval? Lebo tipujem, že veľa ľuďom bolo aj blbé mu niečo povedať ohľadne toho.
Dominka myslim si, ze ano, nevidim dovod, preco by sa to malo robit nejak inak. Vsak ono ide o aplikaciu botoxu do tych miest, kde sa clovek poti. Takze tam to bude stale rovnake si myslim. Odlisovat sa to bude akurat tak v mnozstve. Ale tak to je asi pri kazdom cloveku o nieco odlisne. Preto sa na zaciatku robi taka uvodna konzultacia, alebo ako by som to nazvala, aby sa osetrujuci lekar dozvedel vsetko potrebne a podla toho urcil koho coho a kam sa bude aplikovat. Moze aj nemusi sa chodit opakovane, ono ale tou dalsiou aplikaciou sa potom predlzuje ucinok. To uz je asi na kazdeho osobnom uvazeni, ze ako sa rozhodne.
machiava ono ja popravde ani neviem, ze ci v tom moze byt nejaky rozdiel. asi skor len v tom, ze kolko sa toho aplikuje, ako si to aj ty spomenula. jaj takto, tak oni si cloveka na zaciatku vlastne takto preveria, preklepnu, aby vedeli, ako sa bude dalej postupovat. a ta prva aplikacia funguje ako dlho? a druha to o kolko predlzi? aj potom este treba chodit, ci ako?
Ahoj zabkiara. Abni nevies, ako si ma potesila. Cize si davam predsavzatie na tento rok, ze tam priamo nepriamo kolegu dostat Lebo zatial to bolo len take, ze hej, vsak si rozmyslim a tak dalej. Vies si asi predstavit.
Dominka nejak vela otazok si na mna vychrlila. Ale tak skusim nejak zodpovedat. Po tej prvej aplikacii ten vysledok trva nejake tri mesiace az pol roka. Po tej druhej sa predlzuje potom cca o pol roka, ale moze sa az o dvanast mesiacov. To uz je u kazdeho individualne. Potom ako budes chodit, to je uz na tebe si myslim. Alebo sa pripadne poradis tam s nimi na klinike.