Ahojte, preferujete supermarkety, co sa cerstveho masa tyka? Alebo je to pre vas nedoveryhodny predajca?
ja som skor zastanca pravej nefalsovanej masiarne, nie supermarketov. ale co som si vsimla, v niektorych tychto obchodoch si jednotlive masiarne vedia prenajat priestor a normalne tam predavaju svoje produkty.
tak ja sa zase necudujem ani jednej strane, ked proste nemas na vyber a na blizku daku dobru predajnu s masom, tak jasne, ze kupis v supermarkete.
Ja sice na blizku predajnu s masom nemam, ale v istych supermarketoch proste maso nekupim. Parkrat sa mi stalo, ze bolo pokazene, takze kupim maso len v istych obchodoch.
To sa uz stalo aj mne. Odvtedy sa vyhybam balenemu masu z tychto velkych predajni. Ale teda na ich obranu musim povedat, ze nie vsetky masove vyrobky su uplne zle, su urcite produkty, ktore si neviem vynachvalit, len proste to cerstve maso takymto stylom nenakupujem…
Odkedy som počula, že to mäso v niektorých supermarketoch normálne prebaľujú, tak sa tomu vyhýbam oblúkom tiež. Ale zas už aj v mäsiarni sa mi zadarilo kúpiť pokazené. Človek si asi nemôže byť ničím istý.
No ja som totiz v supermarkete robila. A viem, ako to tam chodi, kedze tam to okolo hygieny ani neslo.
Však to niekedy vidieť aj na vlastné oči, človek nemusí byť ani inšpekcia, aby to zbadal. Hygiena nie je všade na prvom mieste.
a prave preto si treba volit take obchody a predajne, kde sa clovek nemusi bat nieco kupit ci uz z hladiska hygieny, spracovania alebo pridavania surovin, ktore tam proste nepatria. kadejako sa v dnesnej dobe spracuva to maso, jednoducho treba byt opatrny, co jeme.
urcite je dolezite vediet, co kupujeme a nevyhadzovat peniaze za nekvalitne veci. to nevravim uz, ze niekedy clovek moze kupit az zdraviu skodlive…
Teraz hlavne ta kuracina co sa pretriasa vsade, citala som o tom, to aby sa clovek fakt aj bal kupit si v obchode maso.
No bohužiaľ tažko veriť či je mäso v normálnych mäsiarňach kvalitnejšie ako napríklad v takom tescu. Tiež som počul o prebaľovaní a dokonca, že tie grilované kurčatá robia už z takých čo pomaly smrdia. No neviem kde je pravda, úprimne neverím už nikomu, ale jesť niečo musíme.
tak bola som uz v kadejakych masiarstvach a nie vzdy to bolo uplne idealne aj na pohlad, ale ver mi, ze su aj svetle vynimky. a teda mne osobne celkom dost zalezi napriklad aj na obsluhe, lebo pokial sa tam kvoli personalu necitim dobre, predavacka je neochotna atd, tak uz ma tam jednoducho viackrat neuvidia. ![]()
obsluha je kategoria sama o sebe, najma ak si mysli, ze je majsterka sveta, a vlastne ja jej mam robit sluzbu, nie ona mne. z niektorych arogancia az tak srsi.
No asi dost zalezi, kam prides. Ja mam teda skor lepsiu skusenost v masiarstve ako v obchode.
takto to rozdelit neviem, stretla som sa vsade aj s prijemnou obsluhou, ale aj s takou, ze som uz viac do toho obchodu nechcela vojst.
Co sa tyka masa, tak ja napriklad uz len u Gasparika nakupujem. Nemam to sice uplne za rohom, ale podla mna sa oplati ist takto aj dalej, ked je ta kvalita overena, co v tomto pripade je. Aspon viem, odkial to maso pochadza a nemusim sa bat nicoho ani co sa hygieny tyka. ![]()
Oni maju aj predajne? Ja som videla v hypermarketoch ich produkty, ale teda nenapadlo ma, ze su normalne aj obchod.
ano, ja som bola teda zatial iba v Trencine
tam je krasna predajna, velky vyber.