Nuvaring

Ahoj, smiem sa spýtať, či ste predtým mali problém pri užívaní, nejakej hormonálnej antikoncepcie, myslím bolesti hlavy, závraty, problémy s videním - nemožnosť zaostriť, či iné. Ja som roky užívala jedny antikoncepčné tabletky bez akýchkoľvek problémov a asi rok a pol po druhom pôrode, mi ich lekár zmenil, kvôli tomu, že mali vysoký obsah hormónov odvtedy som mala problémy so všetkými.

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či môžem užívať nuvaring ak mám riziko vzniku trombofílneho stavu, kedže obsahuje nízku dávku hormónov, lekár na cievnom mi pri dôkladnom vyšetrení povedal, že všetko je v poriadku a nevidí dôvod, že by mi mohla vzniknúť trombóza. Ďakujem za radu.

Ahojte, chcem sa spytat, ci je normalne, ze ked som si zaviedla kruzok, tak ho chvilu citim. Posunula som ho uz aj trosku hlbsie, ale nechem ho davat moc hlboko. Moze to byt tym, ze si pritomnost toho kruzku uvedomujem? Vdaka za radu.

Krúžok si môžeš vložiť kludne aj hlbšie, ale nemala by si ho cítiť.

Ahojte, stalo sa vam uz, ze ste ho nevedeli vybrat? Mam ho asi moc hlboko…

Ahojte. Dnes mi volala vyľakaná mama, že moja sestra jej kázala kúpiť Nuvaring a že jej povedala, že je to na liečenie cisty. Mama ale správne vydedukovala, čo je to a volala mi, či jej to má kúpiť. Ja mám 26 rokov, nikdy som nič také neužívala, ale moja sestra má 17 rokov. Myslíte, že je to v pohode, keď chce užívať Nuvaring? Ďakujem.

Nuvaring ako HAK je aj na liecenie cysty, nastudujte si nieco o tom.

No pokiaľ ja viem, tak žiadna antikoncepcia okrem abstinencie nie je 100 %-ná. Takže otehotnieť môžete s hociakou. Určite to nie je príjemné, ale stať sa to môže. Máte to všade napísané. Aj na kondómoch.

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, že do koľkých dní po vytiahnutí krúžku (po 3 týždňoch) obvykle príde menštruácia, pred Nuvaringom som užívala antikoncepčné náplaste. je možné, že by som bola tehotná?

Si robis srandu že? No asi ako sa vklada tak sa aj vybera nie?

Ahojte, chcela by som zverejnit moju velmi zlu skusenost. Tym ale nechcem nikoho nalakat, ani odradit, pretoze kazda sme ina a na kazdu to moze inak posobit. Dlho som uzila tabletky a vcera som zacala uzivat nuvaring, dala som si ho pred vecerom. Uz v noci som pocitovala pocit na zvracanie a nespanlivost, stale som sa budila na mocenie. Dnes rano akoby vsetko bolo v poriadku, len ma bolela hlava a pobolieval ma lavy vajecnik, co som ale priradila ku konceniu menstruacii. No mylila som sa, o par hodin neskor som zazila sok, vajecnik ma bolel velmi, do toho som dostala silnu bolest do krizov a o par minut na to som dostala pocit na zvracanie, a potom tocenie hlavy a nahly kolabs. Odpadla som v drogerii plnej ludi dva krat po sebe, po kolabsoch som bola dezorientovana a velmi slaba, dostala som triasku do lavych koncatin a neskutocna bolest trva doteraz vo vajecniku a na nohe, ktoru som si pri tom zrejme dost narazila. Takze po vsetkych skusenostiach s antikoncepciami je nuvaring pre mna nieco neskutocne najhorsia antikoncepcia, ktoru by som po mojej skusenosti nikomu neodporucila.

Nebezpečenstvo trombózy. Niektorým ženám môže antikoncepcia spôsobiť trombózu a nuvaring nie je výnimkou. Akonáhle začnete cítiť bolesť a opuch najmä v dolnej končatine, antikoncepciu vysaďte! Ide tu o život. Prečítajte si, čo je trombóza.

Nie, nemôžeš, je to veľmi nebezpečné! Aj Nuvaring spôsobuje trombózu!

Ahojte, chcem sa aj ja podelit o moje skusenosti. Kedze nemozem uzivat tabletkovu formu antikoncepcie, lekar mi poradil Nuvaring. Mala som zvysene pecenove testy, tak toto bola jedina dostupna forma antikoncepcie. Som s nou nadmieru spokojna, nebolo mi z nej zle, menstruacia pravidelna, obcas den hore dole. Partner kruzok pri sulozi necitil. A mozete sa oddat vasni naplno, ja som doteraz neotehotnela. Obcas som rozcitlivena. Ked sa dobre nevyspim mam sklon revat aj pri zdochnutej muche, ale zit sa s tym da. Naozaj odporucam tento druh antikoncepcie. Jednak pre jednoduche a prakticke pouzitie, pre jeho spolahlivost a pokial niektora z vas mala problemy so stitnou zlazou pripadne zvysene pecenovky. Nemala by im skodit, presla som si tym. Tak kocky, ak antiku, tak potom tuto. Netreba si zbytocne tlacit do tela tabletky.

Danielka, bez nejakých výhrad, ale Nuvaring v tele spôsobuje podobné veci ako tabletky, takže propagovať to ako niečo zdravšie nie je na mieste a môjmu partnerovi to vadilo, občas ho to dralo.

Ja som pouzivala Nuvaring skoro pol roka, no musela som ho vysadit, pretoze som bola nenormalne precitlivena, jak si aj pisala, revala som kazdy den na vsetko som sa odula, urazala, to sa nedalo … priatel necitil nic, ale na dlhodobe uzivanie to zial nebolo a suhlasim s komentarom predomnou, je to to iste ako tabletky, len to nezatazuje zaludok.

Pocas sexu si ho mozes vybrat max. na 3 hodiny.

V príbalovom letáčiku je napísané, že sa stáva, že dôjde k vypudeniu krúžku z tela (nepr. pri vymieňaní tampónu alebo pri zápche, a pod. ), a preto je dôležité ho pravidelne kontrolovať, či sa nachádza vo vnútri a dávať na to pozor. 95% otázok a problémov, ktoré sa tu nachádzajú, sú zodpovedané v obyčajnom príbalovom letáčiku, ktorý sa nachádza v každom jednom balení.

Ahoj, ja mám asi podobný problém. Mám Nuvaring asi iba pol centimetra hlboko vnútri a dosť sa bojím, či to bude mať nejaké negatívne dôsledky, aj keď sa v letáku píše, že je jedno v akej je polohe, len dúfam, že to isté platí aj o hĺbke, ja ho totiž necítim a priateľ tiež nie. Toto je zatiaľ môj prvý mesiac, tak som dosť zmätená.

Ahoj, tiez pouzivam Nuvaring, len mam jeden problem s nim, pri styku mi vadi, mam bolesti a neprijemny tlak v podbrusku, moze sa to pred stykom vybrat, inak mi naozaj vyhovuje az na ten styk.