Beriem Nuvaring 11 mesiacov. Hneď od začiatku s ním mám problémy. Najskôr sa mi urobil zápal. Lekárka mi povedala, že si naň len musím zvyknúť, tak som ho brala ďalej. Tiež mi zakázala styk na 7 dní. Počas styku ho musím vyberať, lebo mám neznesiteľné bolesti, čiže sa musím kontrolovať, aby nebol von viac ako 3 hodiny. Aj menštruácia sa mi podstatne zhoršila - zo 4 dní najskôr na 5-6 a teraz už takmer 2 týždne. Najhoršie však je, že sa mi veľmi zráža menštruačná krv a doslova zo mňa vypadávajú veľké kusy krvných zrazenín. Priateľ je už z toho na nervy a keď vidí čo sa so mnou deje, presviedča ma, nech s tým skončím, že si radšej bude dávať pozor. Takže ja určite s Nuvaringom končím.
Ahojte, nuvaring pouzivam len tyzden ale mojmu priatelovi to velmi vadi. pri sexe to velmi citi. a ked si tam dam prst tak ho citim aj ja. nemam ho asi hlboko, ale hlbsie si to uz neviem dat. mam ho zle vsadeny? alebo o com moze ist, ? dkaujem moc.
Chcela by som vedieť, že čo si brala pri tom zápale. Ja mám otrasné rezanie a aj som si krúžok vybrala, ale nemám čas behať stále po lekároch. Prvý mesiac som krúžok mala bez problémov, ale druhýkrát, keď som si ho dala začala som mať neskutočné pálenie, rezanie a potom som ho vybrala, lebo v takomto stave je aj sex absulutne nemožný a som si myslela. že to prejde s tabletkami na močové cesty a urologickýmm čajom, ale to nezaberá. Ďakujem. Eva
Ahojte damy, je mi luto vsetkych vas, co matetake neprijemne skusenosti. Mne ho odporucila moja kamratka, ktora je s jeho uzivanim velmi spokojna a mne sa tiez velmi osvedcil. Necitim ho ano ja ani priatel, menstruaciu mam pravidelnu, nepribrala som a ani ziadne pociatocne problemy som nemala. Je to asi najlepsia antikoncepcia, co som mala. Ale je to samozrejme individualne, a niekoho telo si dlhsie zvyka, priznaky su uvedene v navode. Mna ale obisli. Drzim vam palce! B.
Nie, netreba ho drzat v chladnicke. V chladnicke ho maju drzat v lekarni. Aj v pribalovom letaku mate napisane, ze ma byt uchovany pri teplote do 35 stupnov.
Tak mile damy. Ja uzivam nuvaring uz asi 5-ty rok. Nikdy som nekrvacala pocas toho ako som mala kruzok. Menstruaciu som mala vzdy pravidelne a presne 5 dni. Nikdy som neotehotnela a mala som s nim iba jeden problem. Ked mi vypadol. Ale viem presne kedy sa to asi stalo. Ale kedze si pri sprchovani kruzok obcasne kontrolujem nebol to velky problem. Moji partneri nikdy s nuvaringom problem nemali, dokonca to niektori, kym som im to nepovedala, ani nespozorovali.
Akurat mam inu skusenost. Mala som mesacnu pauzu od nuvaringu (omylom), proste som si nestihla ist po recept. Zaviedla som si nuvaring v prvy den menstruacie a menzes prestal. Hm tak zeby som po tolkych rokoch mala zlu skusenost? Uvidime v com to bude.
Ruby, kruzok si mozes pocas sexu vybrat, max. na 3 hodiny.
Myslim, ze je tam pisane, ze nejaky kratsi cas - myslim, ze to boli 3 mesiace ±, staci ked je pri izbovej teplote, dlhsie v chladnicke. Cize aj doma, ak ho nejdete hned pouzit, treba ho mat pre istotu v chladnicke.
Pribalovy letak najdes urcite aj na internete, skus vygooglit. A ano tampon mozes pouzivat, len pri jeho vyberani pozor, aby si nevytiahla s tamponom aj kruzok.
Ahoj, ono prstom ho mas dociahnut. Ide o to ci ho citis Ty alebo nie. Moj priatel ho tiez citil zo zaciatku a uz ho ani nespomenie. Netreba sa na to sustredit.
Nuvaring sa musi drzat v chladnicke, lebo potom sa znizuje doba trvanlivosti a tym padom by sa mohla aj ucinnost.
Dobrý deň, zabudla som si Nuvaring vybrať po 3 týždňoch (nie v štvrtok ale až v pondelok), mám si nový krúžok zobrať ako vždy vo štvrtok alebo mam čakať tých 7 dní? Ďakujem za radu.
Prosím vás má niekto po používaní Nuvaringu problémy s močením? Je to normálne, že chodím cikať aj 20- 30 krát denne? V noci takisto nemôžem spať, len močím a močím. A ten nepríjemný pocit, že moč ani neudržím.
Ahojte. Chcem sa opýtať či som chránená aj počas tej 7 dňovej prestávky? Beriem nuvaring 2 roky a zatiaľ som nemala žiadne ťažkosti.
Ano, samozrejme.
Nie, takyto problem som nemala.
Dobry, skuste pozriet do pribaloveho letaka. Tam by o tom mohlo nieco byt.
Nasla som toto: Ak ste ponechali krúžok v pošve viac ako 3, avšak maximálne 4 týždne, jeho antikoncepčná účinnosť nie je znížená. Vykonajte pravidelné týždňové obdobie bez krúžku a následne zaveďte nový krúžok.
Ahojte, ja užívam Nuvaring pol roka a budúci týždeň s ním končím lebo: zväčšili sa mi prsia o jednu veľkosť, čo mi veľmi vadí, strašne mi tlačí na močový mechúr t.j. cikanie 15x denne a dva krát v noci a začala som byť veľmi rozcítená, všetko ma dojíma a rozplačem sa, končím s ním.
Ja užívam Nuvaring 2 roky a som spokojná, vyberanie je veľmi jednoduché, poloha tak ako pri vkladaní alebo taká aká Vám vyhovuje a normálne a kľudne čistými rukami, jedným prstom ten krúžok kľudne vytiahnete.