Slnečné žiarenie dopadajúce na našu zem sa skladá z troch základných druhov žiarení. V rozsahu od 100 do 380 nm je ultrafialové žiarenie (UV), od 380 do 780 nm - viditeľné svetelné žiarenie (VŽ), a od 780 nm do 1mm infračervené žiarenie (IR). Všetky tieto typy žiarenia môžu za určitých okolností poškodzovať oči.
treba ist do nejakej optiky a tam si vybrat slnecne okuliare. tam maju kvalitne a hlavne take, ktore aj ozaj maju UV a nie len napisane na listocku ako tie ostatne, ktore predavaju u cinancov!
Zase dáke mega drahé a značkové okuliare si asi kupovať nebudem. Ja som za dobrú optiku, myslím že čo sa týka výberu a aj kvality tak sa to dá. Zatiaľ mám len druhé slnečné okuliare, kupovala som i u nás vedľa v Grandoptical a musím uznať že sa mi s nimi nič nestalo. Oči mi dobre chránia takže super. Uznávam že si na veci dávam dosť pozor ale toľko rokov a len dvoje tak to je úspech. Jedine čo s nimi je možno že už nie sú až také moderné takže možno by som si zase mala zbehnúť a kúpiť aspoň jedny konečne modernejšie:-)
heh to aj ja velmi dobre poznam. raz som mala take kvalitnejsie slnecne okuliare a skoncili tak, ze som si ich prisadla a odvtedy si uz drahe nekupujem. je to fakt zbytocne.