Očkovanie - kompletný očkovací kalendár pre deti a najnovšie zmeny k 1.7.2010

Všeobecné informácie o očkovaní, prehľadný očkovací kalendár pre deti so zapracovanými najnovšími zmenami k 1.7.2010, informácie o povinných, nepovinných a nových očkovaniach



Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://www.zzz.sk/clanok/8888-ockovanie-kompletny-ockovaci-kalendar-pre-deti-a-najnovsie-zmeny-k-172010

Mám 4.ročnú dcéru a chcem ju dať zaočkovať proti pneumokokom-vakcínou PREVENAR.Chcem vedieť do akej miery ju hradí Eur.zdrav.poisť.
Ďalej by som chcela info o možnostiach prevent.očkovania proti chrípke.
Za skoré vybavenie veľmi pekne ďakujem !

Odporúčam Vám očkovanie vakcínou Prevenar.Je potrebné to absolvovať do dovŕšenia 5.roku života.Veľmi vhodné je súčasné podanie s vakcínou proti chrípke.Neviem o tom,že by Eur.zdrav.poisťovňa hradila cenu vakcíny proti pneumokokom ,určite však hradí cenu vakcíny proti chrípke.

Dobry deň, chcela by som sa opýtať, či je možné očkovanie proti chrípke aj keď mám pozitívne HPV a Ureaplazmu. Mám 23 rokov. Ďakujem za odpoveď.

Chcem sa spýtať, že keď idem dať zaočkovať syna(3,5 mesiaca)vakcínou prevenar, či ho dať zaočkovať aj vakcínou proti meningokokovi. Nie je to tiež v tej vakcíne Prevenar,alebo je to ďalšia vakcína, príp. aký je potrebný časový odstup.%Dakujem

Je Prevenar vhodný aj pre štvormesačné dieťa? Neplánuje vlada SR,alebo poisťovne preplácať očkovania proti pneumokoku? A koľko presne stojí toto očkovanie?

Na základe očkovacieho kalendára pre povinné očkovanie deti v roku 2008 sa v 3. a 6. roku života podľa doporučenia sa musia deti, očkované acelulárnou pertusis v prvom roku života preočkovať vzhľadom na možné reakcie znovu acelulárnou pertusis.Akou očkovacou látkou,ak žiadna očkovacia látka s acelulárnou pertusis nieje hradená poisťovňami?

Prosim, ako je to s preockovanim proti tetanu viac ako po 15 rokoch? Pokial viem, tak to bolo doteraz tak, ze treba preockovat 3mi vakcinami. Doteraz som bola preockovana 2 vakcinami, ale lekarka tu na Slovensku mi povedala, ze prislo nariadenie, ze staci preockovat aj po 15 rokoch iba jednou davkou. Takze mi vraj uz tu tretiu davku nemusi dat. Chcem si len overit, ci to tak naozaj je. Dakujem za informaciu.

Asi by ste si mala zistovat tieto informacie podla udajov od vyrobcu, preto ze kazda vakcina je ina.

Stále sa rozpráva rakovine krčka maternice a očkovaní proti papilo vírusom. Ako by som mala postupovať, keď by som chcela dcéru (17) daŤ zaočkovať? Rada by som o tom podiskutovala s odborníkom. Ďakujem.

Proti rakovine krčka maternice očkujú detský lekári a gynekológovia, oni by Vám preto mali vedieť poskytnúť aj potrebné informácie.

Možno vám pomôže aj toto, nemám preočkovaný tetanus od mlada, a to je už o 30 rokov viac, hygiena a rozum mi pomohli, že som neumrela, ale povedzte mi, koľko ľudí umrelo na tetanus minulý rok, či pred minulý rok?

Chcela by som sa spýtať, prečo zdravotne poisťovňe na Slovensku nekryjú náklady na vakcináciu proti rakovine krčka maternice?Ďakujem za skorú odpoveď.

Rád by som vedel, prečo sa nikto nezaoberá negatívami očkovania. Keď už je očkovanie povinné, chcel by som vidieť nejaké relevantné, objektívne štúdie, štatistiky, a pod. Existuje na slovensku vôbec niečo také? Mám pocit, že v tomto štáte je biznis prednejší ako zdravie. Najnovšie štúdie vôbec nedokazujú účinnosť vakcín, naopak upozorňujú na stúpajúci počet poškodených následkom očkovania.

presne tak. cital som pomerne vela materialov a tiez diskusne fora a dozvedel som sa zarazajuce skutocnosti. cital som tiez zaznam z rokovania NRSR o tomto probleme. zaujimave je ze poslanec Zelnik bol jeden z oponentov a ked som si ho vyhladal v obchodnom registri zistil som ze ma 5firiem s.r.o. a kazda ma ako cinnost obchod s liekmi alebo inu cinnost suvisiacu s farmaceutickym priemyslom. ze by lobizmus?

suhlasim, treba viac citat a zistovat si o tomto probleme vsetko. informacie zo strany zdravotnictva su neuplne, jednostranne a zavadzajuce. malo by sa s tym nieco zacat robit.

Dovod je jednoduchy, velke farmaceuticke firmy nemaju zaujem robit dlhodobe studie o skodlivosti ockovania, pretoze tym by pracovali len proti sebe. Keby sa dokazalo ze ockovanie je skodlive, uz by na vakcinach nezarabali take peniaze. Tych ktori su proti ockovaniu je zatial pomerne malo, vdaka uspesnej reklame tychto firiem. Ja som svoje dieta zaockovat nedala aj ked je to povinne a vsetci ma beru ako kriminalnika…

studoval z vas niekto niekedy mikrobiologiu a imunologiu?lebo keby ste o bakteriach,virusoch a ockovaniach nieco vedeli,tak by vas vobec netrapili reklamy a uspechy farmaceutickych spolocnosti,ale by vam slo o vlasne zdravie a prevenciu chorob.ano,neziaduce ucinky sa obcas vyskytnu,ale nikdy neviete,ktory bezdomovec si pri vas kychne a ake nakazlive choroby ma ten,kto vam pred chvilou podal ruku…este nikto si nevsimol ze media sa radi vyzivaju v negativach cohokolvek a o tom pozitivnom nehovoria?

Ako mam postupovat ked nechcem dat svoje dieta zaockovat? Ma prosim niekto s tymto problemom skusenosti?

chystám sa mať bábätko a tiež premýšľam nad tým, ako sa vyhnúť očkovaniam. A inak, pracujem v škôlke a by ste praskli od nervov, keby ste vedeli, že detský lekár je schopný zaočkovať proti chrípke choré dieťa len preto, aby si mamička nemusela brať ďalšiu PN v prípade, že dieťa s oslabenou imunitou po chorobe znova ochorie. Skoro som odpadla, keď mi toto jedna mamička zahlásila. Keď som ju upozornila na nevhodnosť jej počinu, odpovedala, že lekárka jej to takto odporučila…Ja som absolútne proti tomu, aby sa už bábätká očkovali proti chorobám, ktoré sa už nevyskytli x rokov. Sú to zbytočné a negatívne zásahy do formujúcej sa imunity.