Očkovanie - kompletný očkovací kalendár pre deti a najnovšie zmeny k 1.7.2010

S očkovaním je to ťažké. Fakt je, že očkovať sa môžu len zdraví ľudia a tiež záleží na tom či sú to živé alebo neživé vakcíny. Vôbec sa neviem prikloniť ani k jednej strane. Keď sa mi narodilo moje druhé dieťa a dostalo zápal pľúc lebo sa napilo plodovej vody a čím všetkým prešlo kým zistili, že vôbec nevedia čo mu je, je hrozná spomienka. Ale na druhej strane sa zas vylúčili všetky možné choroby ktoré existujú. Keď sme išli domov primárka detskej I. S-ky sa pýtala docenta či ho majú zaočkovať na TBC. Povedal že áno, nevidí v tom problém. No bolo toho moc a keď sa spýtala detská sestra primárky či nás má poslať na očkovanie kým odídeme, primárka povedala že nie, veď zaočkovať ho môžme dať aj neskôr, že už mal toho trápenia dosť. A to bolo rozhodnutie ktoré mu "možno"zachránilo život, preto že keď sme sa po pól roku dostavili na očkovanie TBC a pani doktorka ktorá toto očkovanie robí si prečítala zdravotný záznam a povedala že v žiadnom prípade. Ona to určite neurobí pretože má veľmi nízku imunitu na vírusové a bakteriálne ochorenia, takže keby ho zaočkovala mohol by umrieť. A tak isto sme pochodili u pľúcnej, keď som sa pýtala na vakcínu proti chrípke, keď všade vravia o tom, že by sa mali očkovať hlavne slabí a náchylnejší jedinci. V žiadnom prípade, pretože tým, že má slabé pľúca by chorobu nemusel prekonať. Takže je to hlavne o zdravotnom stave. Očkovať ale len zdraví, nemali by ste mať ani len sopeľ, pretože telo je oslabené a každé iné. Ja mám základné očkovania, aj môj starší syn a sme OK. Takže každá minca má dve strany. Je to o informáciách a rozhodnúť by sa mal každý sám. Rada si vypočujem názor lekárov, ale rozhodnem sa sama a budem si za tým stáť. To vravím po 5ročných skúsenostiach s mojim mladším synom. Dovidenia.

Pekný ďeň, chcela som sa vás opýtať, či ste po odmietnutí očkovania nemali žiadne problémy. Ďakujem

Myslim, ze pri kazdom dietati je ockovanie individualne (zdravotny stav, alergie, precitlivenost… ). Co viem, tak chore dieta ti normalny lekar ani nezaockuje. Ale v kazdom pripade, by teraz nebol taky velky vyskyt cierneho kasla.

Jarka, nechcela by som byt Tvoje dieta. Nadzgala by si ma iste vsetkym co najdes v lekarnach a vsetkymi lahodnymi farmaceutickymi chemickymi lektvarmi a v 5 rokoch zivota dietata by si pocitila jeho trapenie pri prvej alergii, ktoru by chytilo na kompletne vsetko. A ak by hned nechytilo vedlajsie ucinky vakcinacie, mohla by si si gratulovat ake skvele vyhliadky do zivota si svojmu dietatu dala. Ty si rob co chces, a ostatnych nechaj zvazit si samych pre a proti.

Som ockovany proti vsetkym beznym chorobam. Nemam ziadne vedlajsie ucinky, ziadne alergie, necitim sa zle. Som uplne zdravy. Svoje deti dam urcite zaockovat tak, ako som bol ockovany aj ja. Klasika ako tetan, cierny kasel, zltacka, detska obrna, zaskrt… je tam urcite nizsie riziko nakazenia :slight_smile: