Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

Ešte pre upokojenie - takto ti zostane zachovaný nárok na obidva bonusy.

Ďakujem za odpoveď terezka,prečítala som si L1k na strane 2,len si to ešte musím riadne “poslovenštiť”,keďže moja nemčina nie je na takej úrovni,ako by som chcela. Prajem dobrú noc a ešte raz vďaka.

kolegyni poslali E1,E1a,L1k,L1i, rodinné nepoberáme-tak L1k sa nas asi netýka.Antrág je na druhej strane L1i .Tu by som chcela poprosiť neviem ako ho vyplniť,čo napísať podKfz-kennzeichen Ansässigkeitsstaat+Staatsangehôrigkeit ?a či ešte dačo? Vdaka p.Tereza za objasnenie,vasu pomoc .Ci tie ,ktoré podali DP rak.bez E9 ,nepoberaju rod.majú problém? A ešte nemam istotu,či mi dobre urobili E9 na stranu 1,kam som uviedla O mi pred to kazali vypísať hrubý rakusky príjem,že tam sa uvádzajú príjmy z celého sveta.Je to dobre?,či dať prerobiť ?Druhú stranu môžem vyplniť ja či rak.Financamt? Vdaka všetkým,čo sa pýtajú a odpovedajú.

Ahojte dievčatá. Vás skúsené prosím o radu:
Pracujem cez agentúru, Ktorá mi povedala, že po skúšobnej dobe 7 dní sa môžem prihlásiť /Meldezettel/ a potom vybaviť živnostenský. Moja 1. klientka mi zomrela po 5 dňoch,u 2. klienta som bola 10 dní, ale to len dokiaľ nájdu inú opatrovateľku, lebo som nebola spokojná. Až u 3. klientky som zostala a založili mi živnosť s dátumom 27.7.09. Ja som vlastne robila 15 dní na čierno. Ako mám postupovať pri daňovom priznaní? A ešte :hrubý príjem=môj plat+dopravné+Sachbezug?
Vďaka dievčatá vopred.

Podla môjho názoru, to čo nemás zdokladované ako príjem s Tvojim podpisom, nemusíš priznať. To bola len brigáda.
Co si myslia ostatné, ja mám ten istý prípad.

ahoj…potreboval by som poradit,ako sa vypisuje danove tu v Rakusku,alebo nejaky vzor,lebo na danovom ziadna ochota nebola.dalo by sa??

Vie mi niekto poradiť? syn je v druhom roč. vysokej školy, neurobil skúšky za 1.roč., chodí ešte do školy aj v letnom semestri ale pôjde na prijímačky na inú školu. Myslím že rodinné prídavky nedostaneme (požiadala som o ne v januári)kvoli neurobeným skúškam.
Má niekto s tým skúsenosť?
vďaka

priznas si prijmy a vydaje az od dátumu zalozenia zivnosti, ja to tak mam

Danove priznanie opatrovatelky vzor je po slovensky staci kliknut E 1-SK , E 1a-SK
http://www.bmf.gv.at/Service/Anwend/FormDB/show_mast.asp

Kedze automaticky show suchen nezaobrazuje priamo formular tak tu klikni na link, potom presne skopiruj toto: E 1-SK : do okienka Auswahl stlac suchen https://www.bmf.gv.at/Service/Anwend/FormDB/_start.asp

Zavolajte priamo na študijne oddelenie kde syn študuje, študovat može aj 100 rokov ale rodinne pridavky len 5 rokov.

to je mi jasné, že RP v AT idú len do 26. roku veku dieťaťa, ale študijné oddelenie nemá s tým nič spoločné. Len som chcela vedieť ako je to s RP v AT v tomto našom prípade.
Dík za reakciu.

Dobry den.Chcem vas poprosit o radu.Poslala som si na SVA v Rakusku vyratane moje prijmy a vydavky a aky som mala cisty zisk za minuly rok,pomahala mi s vypoctami rodina a dosla mi spätna odpoved z SVA v tomto zneni.Die Socialversicherungsanstalt der geverblichen Wirtschaft teil mit,dass eine endgultige Beitragsbemessung fur das jahr 2009 erst nach vorlage des Einkommenssteuerbescheides moglich ist.Mozte mi poradit ako mam dalej postupovat,lebo rodina nevie co dalej.Dakujem za odpoved.

Som tiež z PO a mam ten istý problém. Daňové priznanie mi vzala, ale vyhrážala sa mi . že pri daňoej kontrole musím mať potvrdenu nulovú daň z Rakuska.aj ked som na Finanzamte bola, ani to odomňa nevzali, lebo môj príjem bol menší ako 11000Eu.Teraz sa mám báť daňovej kontroly? a nechať to tak? Prosím,ak mi vieš pomôsť na základe nejakých tvojich odpovedí. )Dakujem

tereza potrebovala by som s niečim pomoct poprosím email :(((

Podať daňové priznanie.

Dobrý deň,

zaujímalo by ma ako postupovať resp. aké tlačivá a doklady potrebujem ak si chcem uplatniť daňový bonus na dieťa ak som v roku 2009 pracovala ako opatrovateľka v Rakúsku cca 5 mesiacov. Ďakujem

Chcem sa spytat, ze kedy mam narok na danovy bonus v rak. A ci mi doplatia rozdiel, ked na sk som uz dostala.

Ahoj, to co si odpracovala do dna, kym si nebola prihlasena samozrejme nepriznavaj do danoveho priznania, sama by si sa prezradila, ze si tu bola nacierno a mala by si problemy, priznanj si zarobok az odo dna prihlasenia :slight_smile:

Vies ked podavas danove priznanie, podavas ho za cely rok, cize musis dokladovat kde si pracovala pocas celeho roka 09, ak si bola do polky nezamestnana, napis cestne prehlasenie ze si bola dobrovolne nezamestnana a doloz to k DP ako prilohu a mas po probleme, to je cele… :slight_smile: