Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

Chcem sa opýtať, kde môžem nájsť preložené formuláre k prídavkom na deti? Jedná sa o formulár Beih 38, Verf 24. Poraďte mi prosím, potrebujem to v slovenskom jazyku. Ďakujem.

Klikni si na temu “Opatrovatelky v Rakusku”, hned na zaciatku su 3 linky, ten druhy link ked kliknes, tak tam najdes vsetko, co potrebujes.

Keď dám tému - opatrovatelky v Rakúsku a kliknem na druhý -link- tak sa mi otvorí diskusné fórum - opratrovateľky v Rakúsku a daňové priznania, nevidím tam žiadne formuláre iba diskusiu.

Prve 3 roky sa v Rakusku neplati dan, danove priznanie sa podava na Slovensku, informacie podaju urad prace, socialna poistovna a aj prislusny danovy urad. Danove priznanie na Slovensku je formalne, sluzi ako potvrdenie o zamestnani, zarobku a do dochodku.

Žiadam o prídavky na deti po druhý krát. Musím vyplniť aj teraz formulár Beih 1 - Familienbeihilfe? Poraďte mi. Ďakujem.

Zdravim. Mam dva problemy. Takze prvy: Moja matka opatruje uz druhy rok v AT. Viete presne povedat ci podat DP v AT alebo nie? Pise sa tu, ze je to nutne nakolko tak ci tak to bude potrebne zaplatit po 3 rokoch a zdvihnu kvartalne platby. Je v tom chaos celkom, ako to tu citam. Druha vec co ma zaujima, nie som velky uctovnik, ale zaujimal by som sa o kupu napr. ojazdeneho auta, a tym padom si ho davat do nakladov a zvysovat si naklady. Si myslim, ze auto ako take napr. na lizing by malo byt bez problemov pod zivnost opatrovania ludi? Vie mi na to niekto odpovedat?

Ahoj. Ten 1. problém. Mamka nech si danové priznanie podá, lebo ako správne píšeš, navýšia jej odvody do SVA. V prvých troch rokoch platíme odvody len za cca 536 Eur a v podstate každá zarába viacej. Po 3 rokoch sa navýšia o ten rozdiel a zbytočne bude prelievať slzičky. Vyplatí sa podať danové aj pre daňový bonus, keď má deti, na ktoré dostáva rod. prídavky. Na to ojazdené auto pozor. Tam je určitý vek auta, na ktorý je možno robiť odpisy. A auto musí byť na podnikaní. Treba sa opýtať odborníka na účtovníctvo.

Takze ked poda DP v AT tak predpokladam, ze nemusi v SR. Robi niekto rakuske DP na slovensku? Nejaky tip?

Prosím vás, môžete mi poradiť výšku sachbezug (neviem, či je to napísané správne) pre rok 2010, ktorá sa pripočítava k príjmu každý deň, vopred ďakujem.

Dobry vecer, vie niekto o zmenach, ktore su platne pre nas opatrovatelky pri podavani danoveho priznania za rok 2010? Docitala som sa ze okrem pausalu 12% si mozeme z cistej mzdy odratat 13%, alebo sa to tyka iba tych co platia DPH-umsatzsteuer v rakusku. Poradte, ak viete nieco o tom. Dakujem.

Ahojte, učtovníčka v rakúsku, ktorá mi robí daňové priznanie, mi vravela, že nad 6500 eur príjem je možné, že SVA bude chcieť odo mňa doplatok na zdravotné poistenie i keď som pod hranicou 11000. Vie mi to niekto prosím Vás potvrdiť?

Potrebujete E 401, E 411, BEIH 38, E 402 neviem kde najdete sk. preklad.

Cestovné od rodiny si musíte zarátať do príjmu + SVA. (Mzda+SVA+cestovné + zvýhodnenie) -12% to je čistá mzda. Zvýhodnenie je 98,10 na 14-dňový cyklus. DP v RA je treba podať do konca apríla. Pokiaľ dáš paušál, cestovné ani iné náklady už dávať nemôžeš. Paušál musíš niekoľko rokov opakovať, nie som si istá 3 -5 rokov.

Zuzana uctovnicka ma pravdu. Bude chciet a to uz ti pride toho roku o kolko viac budes platit na buduci rok.

Prosím, poradí mi niekto, kde si môžem stiahnuť tlačivá na daňové priznanie v rakúsku. Ďakujem.

Je to 6,54 Eur za každý odpracovaný deň.

Odrátať môžeš iba tých 12% a poistenie.

Lizing si uplatnovať nemôžeš pokiaľ pracuješ v rakúsku. Ak by si chcel, musel by si otvoriť živnosť normálnu, nie sociálnu. V tom prípade si môžeš uplatniť všetky výdaje. Ale ak si na sociálnu živnosť opatrovatelstvo čo viem, že do júna 2011 je platná, nemôžeš si okrem paušálu uplatniť nič iné.

Jednoduchý vzorec:

/mzda+cestovné+SVA +zvýhodnenie/ to je hrubá mzda.

Hrubá mzda - 12% paušál - SVA – to je čistá mzda.

A dan /čistý príjem - 11 000/ * 36,5% to je výpočet daní r. 2009.

(12 900-11 000)*36,5. Tvoja dan 693,5 EU

Wally, Demčák na svojej stránke uvádza, že sú zmeny pri podávaní DP, okrem 12% paušálu si môžme odčítať aj 13%. Ale ešte nie sú nové formuláre za rok 2010, takže neviem ako to naozaj je.