Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

Prečítala som si tento príspevok síce s časovým posunom, ale chcem takisto len upozorniť, že sa jedná o DPH, teda Umsatzsteuererklärung znamená priznanie DPH, takže toto sa naozaj netýka opatrovateliek, pretože nie sú platcami DPH.

Prosím o radu, koľko dane budem platiť, ak môj čistý príjem v Rakúsku za rok 2010 bude cca. 20 000 eur? Pekne ďakujem za odpoveď.

20 000 - 11 000 * 36,5% to je 3 285 EU, máte odpočítaný paušál a SVA? Pekný plat.

Pozor dievcata, su velke zmeny vobec nie je to tak ako minuly rok.

Blíži sa obdobie, kedy je potrebné vybavovať rodinné prídavky a myslieť už aj na daňové priznania. Robím takéto služby komlexne: poradenstvo, všetky potrebné preklady, vyhľadanie príslušného finanzamtu a odoslanie na príslušný úrad, kontrola priamou komunikáciou s úradníkmi v Rakúsku. Ceny mám veľmi dobré, rada pomôžem a stáli klienti majú u mňa vždy zľavy.

Práve som si všimla, že dňa 6.1. je tu príspevok od mojej menovkyne, tiež lea, tak ja sa teda premenujem na lealena, bude to prehľadnejšie. Nepracujem v Rakúsku, som tu na Slovensku. Venujem sa prekladu, tlmočeniu :nemčina-slovenčina, poradenstvo ľuďom pracujúcim v nemecky hovoriacich krajinách. Môžte mi napísať na mail, mám aj webovú stránku.

A do tretice všetko najlepšie. Zabudla som totiž opraviť aj svoj nick, teda nie lea, ale lealena. Musím si na to zvyknúť. A ospravedlňujem sa za preklepy, no dúfam, že, čo som napísala, je zrozumiteľné. To ma len prekvapila tá lea, a som sa čudovala, že aká požiadavka sa objavila pod mojím menom (zárobok 20 000 EUR v Rakúsku?). No je fakt, že je veľa nositeliek tohto mena a je to aj dobrý nick. Takže mi pokojne môžte napísať, ja som na Slovensku.

Formuláre si môžeš stiahnuť na tomto linku: http://www.bmf.gv.at/Service/Anwend/FormDB/show_mast.asp
Potrebuješ E1 a E1a.

Ahoj Evi. Ano, dobre zarobim, kedze taham vkuse ako opatrovatelka a na den mam 70 eur. SVA si platim samozrejme sama. Odpocitany pausal ani SVA nemam, lebo bohuzial neviem ako sa to robi. Vopred dakujem a prijemny den prajem.

Ak tých 70 zahŕňa všetko, potom tvoj príjem za rok je 70 x odpracované dni + za každý odpracovaný deň Sachbezug 6,54. Od toho odpočítaš 12% paušál, platby do SVA a WKO, potom - 11000 a z toho čo zostane tých 36,5% je daň. Je to tak zhruba, nejaké detaily opomeniem. Ak dostávaš naviac poistné a cestovné, tie pripočítaj k príjmu. Eva píše, že pekný plat. No po zaplatení dane a odvodov zostane nejakých 53 čistých a to je suma ešte pred doplatkom poistného, ktorý bude tiež vysoký. Takže treba najprv prepočítať, aby si nerobila skoro zadarmo.

Dakujem, aspon o nieco som mudrejsia.

Dobrý den, môžem Vás poprosiť o radu, chcem si urobiť DP, do vzorca dám mzda+cestovné+SVA a z tejto sumy mám ďalej čo odčítať? A poprosím o radu, aké tlačivé potrebujem? Veľmi pekne ďakujem za každu radu.

Ale ten vypočítaný zisk a tým aj daň a odvody sa dajú ešte minimalizovať, no debata bola len o základnom princípe. Toto len pre úplnosť.

Ahoj Marika. No ja sa vobec tomu nerozumiem. Ja podam DP, len chcem dopredu vediet, kolko asi tak musim doplacat pri mojom rocnom plate. Skus mi to prosim Ta len tak ockom vyratat. Ciste zarobim cca 20 000 eur za rok! 70 eur mam na den. Cestu mi platia oni a odvody si platim sama. Prosim, vyrataj mi to. Nepoznam nikoho, kto sa tym zaobera. Vopred dakujem.

Zdravým všetkých, potrebovala by som pomôcť s DP v Rakúsku, ak by mi vedel niekto poradiť, kde nájdem tlačivo v slovenčine a aj v nemčine, alebo ak má niekto aj DP z minulého roka, že by mi poslal mailom, aby som vedela ako to má vyzerať, lebo nemám peniaze naviac a potrebovala by som to čo najskôr, pretože by som chcela požiadať o úver a potrebujem si spraviť to DP v rakúsku. Ďakujem veľmi pekne.

Nemáš to celé + zvýhodnenie / odpracované dni krát 6,54 EU.

Tažko ti takto pomocť, dávaš málo informací.

Dobrý večer. Dnes som bola na Finanzamte a tam mi povedali, že medzi Einkommen mám dať cestovné, príjem za odpracované dni, zvýhodnenie. Z výslednej sumy odrátať 12% paušál a taktiež SVA. Nerozumiem tomu dobre, pretože ja peniaze od rodiny na SVA prijmem, takže neviem prečo by som ich nemala zarátať podľa finanzamtu do Hrubého príjmu. Prosím váš o vás názor. Ďakujem krásne.

Zaujímavá informace, možno si zle rozumela, /zárobok+SVA+cestovné+zvýhodnenie/ to je hrubý zárobok.

Ďakujem.