Mala ste do 14 dní nahlásiť zmenu adresy na Finanzamt a bude vám automaticky pridelené iné daň. číslo. Bola som v Bregenzi a teraz som v Klagenfurtu, bola som aj ja prekvapená, že mi dali iné.
Je v tom správný guláš, Na Slovensku dáváš len oznámenie s výpočtom a nulovou daňou. V R. povinná nie si do 3 rokov, pokiaľ neprekročíš 11 000 eur, po tom musíš doložiť všetky roky, aby ti mohli prepočítať SVA. Takže tým nič nezískaš, keď daňové napodáš.
Ahoj, prosím Vás, vie mi niekto zodpovedne povedať, či si môžem do výdajov dať aj poplatok do WKO (dávam 12 perc. paušál + odvody do SVA)? Lebo niekto píše, že áno a druhý zas nie. Mne by to pomohlo keby áno, vychádza mi príjem pár eur nad 11 000,-. Potrebujem to vedieť presne. Ďakujem
Poplatok do WKO sa môže pripočítať, v daňovom priznaní je to suma spolu s platbami do SVA.
Môžem ti povedať zopovedne. Ak si uplatňuješ paušál, tak WKO nie! Príjem: tvoj Tagesgeld, počet dní x 6,54 Sachbezug, že máš gratis stravu a ubytovnie, cestovné, SVA. Výdaj buď skutočné výdavky, ale potom 5 rokov nesmieš prejsť ku paušálu plus SVA, WKO teda cestovné a všetky výdavky / ale cestovné treba dokladovať a ostatok tiež /. Ak paušálne výdavky 12%. Tak len paušál plus SVA odvody. Pýtala som sa už min. roku na Finanzamte.
Ďakujem za odpovede
Ahoj, mám živnosť od konca r. 2008, daňové priznanie budem podávať prvý raz tento rok. Stačí mi poslať do SVA ročné vyúčtovania za r. 2008 a 2009 spolu s čestným vyhlásením, že uvedené údaje sú pravdivé, aby mi vedela SVA vypočítať správne nedoplatky na odvodoch? Ďakujem.
Nechcem protirečiť, ale pýtala som sa na to priamo rakúskeho daňového poradcu, formulár E1a, riadok 9225, kde sa udávajú platby do SVA, tak sa k tejto sume môže pripočítať aj platba do WKO.
DP v AT sa je treba podať do konca marca ako u nás, alebo do konca apríla. Zdá sa mi, že minulý rok to bolo v AT do konca apríla.
Mám živnosť v AT od r. 2009 a čistý príjem pod 11 000 EUR. Mám podať daňové priznanie v AT? Áno alebo nie?. Vie z Vás niekto dobre poradiť? Každý hovorí inak. Ďakujem
DP podávaj každý rok, nebudeš mať problémy po troch rokoch, kedy budeš musieť priznať dane za 3 roky. Ked máš menej ako 11 000 Eur, máš nárok na negatívnu daň.
Do konca aprila, elektronicky do konca juna.
SVA je prepojené s daňovým úradom a preto sa podáva len DP, výmer Vám prijde poštou. Pokiaľ podáte DP za 3 roky príjde vám presný výmer. Pokiaľ len za 1 posledný rok, bude to paušál s doplatkom ihneď ako náhle podáte DP. Myslím, že čestné vyhlásenie tu moc nepomože.
Dobrý deň, hľadám niekoho kto mi pomôže s DP v AT, aké tlačivá treba vyplniť, ako postupovať pri uplatení paušálnej dane 12%. Živnosť mám od 15.4.2010. Nepresiahla som čistý príjem 11000, ale chcem si podať DP.
Poradím, som doma len do zajtra, 0914273028.
Vysvetli prosím, ako to myslíš. A uveď príklad niekoho, ako dostal peniaze naspäť, ako to funguje. Je to aj pre slobodné? Ďakujem, Mirka.
Mala by sa vyjadriť daňovníčka, čo tu radí. Pokiaľ viem, paradoxne aj Slovensko takto zaradilo opatrovateľky na základe kritéria trvalého pobytu. Je k tomu aj usmernenie DR.
Prosim Ta, mohla by si aj mne poradit s vypisanim DP v Rakusku? Teraz som v Rakusku, ak mas rakuske cislo na mobil alebo na pevnu linku v Rakusku, mohla by si ho poslat, ja by som sa ti ozvala, ak mozem.
Mobil 00436763968770, volajte po 17.00 hod. alebo po 20.00 hod.
Ako sa to vypocita neviem, robi to kazdy Finanzamt, otvoria Ti ucet v RA a tam Ti kazdy rok poslu preplatok. Kockam, co som loni robila dane, dostali na tento ucet viac ako 120 eur. Ja tam mam za 2 roky 157 eur. Som zvedava, letos budem dane platit, vychadza mi 580 eur. Co s tym spravia neviem.