Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

Negatívna daň = samoživitelia detí a rodiny, ak partner má malý príjem - samoživitelia rodiny už len do r. 2010 - majú nárok na bonusy, ktoré sa napr. u zamestnancov pohybujú vo výške 10 % odvodov SVA a môžu sa kombinovať s inými bonusmi. Teda zrejme ženy, ktorým robila DP Evina spadali do kategórie samoživiteliek. Evina neodpovedala, že či je to pre slobodné - mamičky určite, možno aj s druhmi v spoločnej domácnosti, kto tam spadá je tuším aj na vysvetlení k priznaniam.

Ahoj. Ak danove priznanie 2010 nemas este poriesene, poslem Ti dotaznik k spracovaniu danoveho priznania a za symbolicky poplatok to urobim. Alebo ak budes vyuzivat nasu dopravu, tak gratis. Dobru noc. Pflegedahoam, Julia Slosarova

Ahojte dievčatá, som začiatočníčka. Akú sumu dám na slovenské DP /kde nájdem vyplnené DP slov. vzor/? Je niekde na internete aj vzor vyplneného rakúskeho DP /+ mám 1 dieťa/. Pomôže mi niekto? Ďakujem velmi pekne.

Dobry den, vcera som Vam volala. Mozem sa Vam ozvat 24.-25. februara kvoli tomu danovemu. Dakujem.

Nemusíš podať ani po troch, ani po štyroch, ani po viac ak nezarobíš nad 11 000 alebo ak Ťa FA nevyzve. Len si odkladaj sumu mesačne, ak Ťa potom vyzve, aby si mala na doplatok odvodov.

Mile moje a teraz skuste poradit mne. Po dvoch rokoch mi prislo oznamenie nedoplatok 600 eur za rok 2009. Od januara mi vypocitali platit 1100 eur stvrtrocne a pritom za rok 2009 zarabala 60 eur na den hrubeho. Mam sancu, ze na buduci rok mi odvody znizia? Pripadne nejake ine moznosti ako si to znizit?

Odvody na dalsi rok si znizis len tak, ze nepojdes na vsetky turnusy, teda menej za tento rok zarobis a potom budes mat vypocitane odvody na mensiu sumu. Ale tiez to nepovazujem za stastne riesenie, lebo by si mala maly zarobok a z niecoho zit treba.

Pekny den prajem, chcela by som Vas aj ja poprosit o pomoc a o zaslanie dotaznika, k danovemu priznaniu v Rakusku, vopred dakujem, urcite sa dohodneme.

Dobrý deň, hľadám niekoho kto mi pomôže s DP v AT, aké tlačivá treba vyplniť, ako postupovať pri uplatení paušálnej dane 12%. Živnosť mám od 12. 5. 2010. Nepresiahla som čistý príjem 11000, ale chcem si podať DP.

Ahoj, nájde sa dobrá duša, ktorá mi poradí? Čo treba, aké prílohy priložiť k daň. priznaniu okrem formulárov E1 a E1a? A ešte v E1 vyplniť 6. selbständiger Arbeit - samostanej činnosti (kolónka 320) alebo 7. Gewerbebetrieb - živnostenského podnikania (kolónka 330) a v E1a Basispauschalierung alebo Sonstige Pauschalierung?

Ďakujem

Prosím Vás, chcem sa Vás spýtať, vie mi niekto odpovedať? Prišiel mi šek z Finanzamt v sume 75, 30€. V predmete stojí, že “Gebuhren, Verkehrsteuern und Glucksspiel”. Síce som si toto preložila, ale aj tak mi to nedáva zmysel, čo mám preboha platiť. Už som alergická na tie šeky. Za odpovede budem veľmi vďačná.

Môžete mi poradiť, kde si môžem stiahnuť na internete formuláre k DP v Rakúsku? A aké formuláre potrebujem? Díky

Vie mi niekto povedat, kolko rokov dozadu, moze FA od nas pozadovat, aby sme dodatocne urobili danove priznania? Rok, dva roky? Darilka

Nepotrebujes podavat danove priznanie, mas na to cas v buducom roku.

Milé opatrovateľky, rada by som vedela Váš názor na tzv. Sachbezug / vraj je to strava a ubytovanie /. Čo je to vlastne za položka, že si ju musím zahrnúť do nákladov a pritom som ju nikdy od opatrovanej osoby nedostala? Alebo dostala len o tom neviem? Sú to peniaze, ktoré mínam aj na stravu pre seba? Ale to by mi potom platili aj za to, že u nich spím? Nerozumiem tomu. darilka

Opravujem, vraj sa to dáva do príjmov, darilka

Sachbezug je tzv. vecný príjem, vecné plnenie. Teda niečo, čo nedostávaš v peniazoch ale napr. v tomto prípade v ubytovaní a strave a v tom čo s tým súvisí / voda, teplo, WC, odvoz odpadkov… /. Je to niečo také, ako keď na Slovensku dávaš do daňových príjmov určitú položku za to, že ti zamestnávateľ dá k dispozícii napr. auto. Tvorí súčasť zdaňovaného príjmu.

Nevidela som tu informáciu o tom, že na základe oznámenia / nie žiadosti / , ktoré zašlete na DÚ je možné podať slovenské DP do konca júna, pri príjmoch zo zahraničia dokonca do 30. 9…

F.A. moze nariadit podanie danoveho priznania od zaciatku zivnosti. Pri odhaleni ciernej prace mozete dostast pokutu.