Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

Dakujem velmi krasne a stokrat za odpoved, ak mate s tym skusennosti, co mam v tom tlacive L1k zaskrtnut. Tej p, ani pred do mnou ste radila, ze 4. 1 kedze je samozivitelka. Ja mam taky dojem, ze ja mam zakrizikovat policko 3. 1. bude to spravne? Vdaka

Podľa môjho názoru by to isté stálo za to. Mala som podobný dotaz na SVA. Bolo mi povedané, že keď dostanú z Finanzamtu nový Einkommensteuerbescheid k problematickému roku, na jeho základe upravia znovu aj odvody. Nemáš čo stratiť, iba získať.

Dobry den. Na splnenie naroku danoveho bonusu, musite poberat na dieta najmenej 7 mesiacov rodinn. pridavky. Ako tu pisete, ze studovali cely rok a vy ste mali do novembra zivnost, tak mate narok na danovy bonus. Ale si ho musite uplatnit, teda podat danove priznanie a jeho prilohu L1k.

Mne bolo na FA povedane: SVA odvody cele aj s Zusatzversicherung a pausal alebo skutocne naklady. A ked pausal, tak ziadne WKO!

No, vlastne mám čo stratiť. Ak tie bonusové odpočty nebudú dostatočné na to, aby mi znížili čistý príjem za tie roky pod hranicu vymeriavacieho základu v daných rokoch, tak dojde k Nachbemessung, čiže mi príde doplatiť navýšenie odvodov. Tak?

Rozhodnúť sa musíš sama.

Mohla by si mi poradiť ? Vlani som bola PN a dostala som nemocenskú. Ako som sa tu dočítala ide to do príjmu. Len neviem, či najprv všetko spočítať a potom z toho 12 % paušál alebo paušál ide len z toho, čo som zarobila a odpočítam 12 % a až potom pripočítam nemocenskú a odpočítam Versicherung. Ďakujem.

Na toto som sa na FA tiež pýtala a ich odpoved v infocentre bola, že ak už raz budem mať daňové číslo, tak mám podávať DP každý rok.

Veď ja viem - len som sa chcela uistiť, či uvažujem správne. Najistejšie asi bude, počkať, aký mi príde Einkommensteuerbescheid za rok 2010 a potom sa rozhodnúť, či podať aj za predchádzajúce roky DP.

Evi, na toto Ti fundovane neviem odpovedať. Ja uplatňujem skutočné náklady a zatiaľ som nepoberala nemocenské dávky. Ale mám za to, že nemocenské dávky sú v podstate minim. náhradou za úšlý zisk, a teda by som to spočítala spolu s ostatnými príjmamia až potom by som odčítala 12% paušál, odvody do SVA a poplatok do WKO. Ale over si to u niekoho, kto už bol v tejto situácii používa 12% paušál. Všetko dobré.

Ďakujem. Aj mne sa to tak zdá dobre. Len niekde som videla príklad, že bolo napísané honorár - paušál a ku tomu plus SVA, možno to bola chyba a malo byť mínus SVA. A cestovné ako počítaš?

Ano, zmeny su prevelike, zase snezi a uz vyzeralo teplucko, ze bude, ty muderkyna.

Mamicka bude slzicky prelievat tak, ci tak, lebo odvody sa po troch rokoch zvysia kazdemu, nesuvisi to s danovym.

Cestovné - skutočné náklady, tak ako ostatné, - s potvrdeniami od šoférov. Pri paušálnom 12% odpise je cestovné zahrnuté v týchto %.

Toho roku sa nepočíta 12% ale úplne inák.

Ďakujem. Ja chodím svojím autom a preto sa pýtam, ako by som to mala počítať. Skúsila by som to, či by to nevyšlo lepšie. A k tomu čo sa píše hore, že sa paušál 12% inak v tomto roku počíta vieš niečo, či to nie je pravda? Ďakujem ti, že mi venuješ čas.

Dobrý deň, a môžte upresniť, ako sa počíta paušálny odpis nákladov? Asi by to pomohlo viacerým. Ďakujem.

Do 15.3. musite podat pisomne ziadost o odklad podanie dani v Sk z dovodou priznanie DP v zahranici.

Poradím, zavolaj, som doma. 0914273028

Omyl po konzultaci s FA odpočítajú 13%, ale zapísať ich musíte E1a pod číslom 9221 Grundfreibetrag.