Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

Evina, tento rok sa už nepodáva žiadosť, ale oznámenie - pozri si stránku drsr - Ak daňovník, ktorý je povinný podať daňové priznanie, podá príslušnému daňovému úradu do uplynutia lehoty na podanie daňového priznania (31.3.2011) oznámenie, predlžuje sa táto lehota najviac o tri celé kalendárne mesiace s výnimkou daňovníka v konkurze. Ak daňovník, ktorý je povinný podať daňové priznanie a súčasťou jeho príjmov sú príjmy plynúce zo zdrojov v zahraničí, podá príslušnému daňovému úradu do uplynutia lehoty na podanie daňového priznania (31.3.2011) oznámenie, predlžuje sa táto lehota najviac o šesť celých kalendárnych mesiacov, s výnimkou daňovníka v konkurze. Oznámenie nemá predpísanú formu, vzor oznámenia je uvedený v Informácii o možnosti predĺženia lehoty na podanie daňového priznania.

Dobrý večer, ako je to s daňovým bonusom z Rakúska? Možno oň požiadať aj prvý rok pri podávaní DP, keď pracovať som začala len od mája 2010? Aký je postup? Som rozvedená mama dvoch školopovinných detí. Ďakujem.

Nezabudni, že letos si môžeš odpočítať 13% z čistého zárobku. Zapísať do kolonky 9221 E1 ako Gewinnfreibetrag.

Dobrý večer. Môže mi niektorá z vás poradiť? Môj manžel bol od 6.februára 2010 do 8.februára 2011 na PN-ke, za rok 2010 mal nárok na daňový bonus na dve deti len dva mesiace. Ja som si uplatnila pri daňovom priznaní tu na Slovensku, mám nárok na daňový bonus v Rakúsku? Ak áno, na ktorom tlačive si ho môžem požiadať? A tých 220 Euro -na dieťa si môžem dať odpísať pri daň. priznaní v Rakúsku? Ešte by som chcela vedieť či tých 13% si môžem odrátať z čistého zisku alebo či to odráta daňový úrad a do ktorej kolonky? Alebo mi nemôže niektorá zaslať vzor vypísaného daňového priznania a tlačiva L 1k. Má niektorá z vás také vysoké odvody do SVA ja mám 991 eura na Qartal. Poraďte mi prosím. Ďakujem.

To je jasne, ze zadara Tti rady neda, potom by nic nezarobila, zadara si len my radime, aj ked je to na vlastne riziko, s tymi 12% sa nedaj mylit p. dan. Spokojne si ich odrataj z hrubeho prijmu cz. x 0,12 - cele SVA aj s zuzac., vko. a Grundfreibetrag 13% vypocitane z cisteho prijmu x O,13-sumu treba v E1 zadat do kolonky 9221, FA to potom odrata, nezabudnut na bonusy na deti. To tu bolo niekde popisane. Kompetentny potvrdte, ked si chceme pomahat. Skoda mne nik nepotvrdil spravne branzenkencal, lebo tie preberane sa mi nezda, a tiez ci neobmedzene zdanenie je autom., bez antragu a ci ziv. poistku mozem odratat aj pri pausale. A este aka je hranica 6000 ci 6500 einkommen, aby som zostala pri minimalnych odvodoch. Asi tam to ziv. poistku risknem, lebo som na hranici, stratit nemam co myslim, mozno ziskam znizene odvody, ked uz som 5 mes. bez prijmov.

Ahoj Level4, ďakujem za informáciu, si zlatá, len sa chcem opýtať, ako a kde zaznačiť daňový bonus za rok 2009 a koľko, je tu 220 a 132 euro a ani neviem, ktoré políčka vyplniť, či zaškrtnúť. Môžem poprosiť o pomoc? Mám z toho chaos, vďaka.

Daňové priznanie som podávala, ale tlačivo na daňový bonus som nemala a ani som o ňom nevedela, preto sa pýtam, či je možné aj teraz spätne za rok 2009 podať daňový bonus. Len neviem aké tlačivo použiť. Pomôže mi niekto? Ďakujem veľmi pekne.

Prosím, može mi niekto vysvetliť, čo je to Grundfreibetrag? Vraj ešte z čistého ročného príjmu si možme odpočítať 13%. Mne to urobí ešte - 995 eur. Takže ovplyvní to teda aj doplatky na SVA v budúcom roku? Teda k lepšiemu?

Zdravím, ja by som potrebovala pomoc ohľadom formulára E9, na čo vlastne slúži a kde si ho môžem stiahnuť. A či sa niečo deje, ak som minulý rok tento formulár nepodala. Ďakujem.

Pokúsim sa odpovedať. Branchenkennzahl je 754. Potrebná hranica pre minimálne odvody je prvé tri roky pod 537,78 od tretieho roku pod 743,20 na mesiac. Čo sa týka paušálu, zdáš sa mi šikovná, tak Ti len poradím, kde si to nájdeš. Na stránke min. financií je lišta so Steuern, potom klik na Tipps pre Unternehmer a tam Betriebsausgaben - alebo priame alebo paušál - pri ňom je odkaz na Checkliste k paušálu, ak by si ju už zo state o paušále nenašla. Na tejto stránke je aj odpoveď na ostatnú časť otázky, ohľadne zdanenia príjmov z opatrovania, nebudem sa opakovať. Ďakujem.

Tento Váš príspevok ma zaujal, pri platení zubnej náhrady mi môj zubár tiež povedal, že takáto možnosť existuje, ale zatiaľ som nič nezistila. V daňovom je to uvedené, ale čo z toho vyplýva zatiaľ neviem zistiť.

No neviem, ci to sa ma zvlast ziadat - danovy bonus na dieta, ale moja striedacka len podala DP a bola prekvapena, ked dostala na dve deti okolo 669 eur - tzv. negativna dan.

V januari tohoto roku sa dohodlo WKO o snížení daní už na rok 2010, či to ovplyvní poplatky neviem, ale placení daní určite.

Dobrý večer, žiadam o radu. Mám robenú zubnú náhradu na Slovensku. Doktor mi povedal, že na základe potvrdenia je možné žiadať určitú časť v AT. Chcem sa spýtať či niekto má skusenosti a ak áno, aký je postup. Ďakujem.

Dobry vecer. Prosim o radu. V AT beriem rodinne pridavky, neviem vlani som podala danove priznanie. Teraz idem podat znovu, a neviem ci mam podat aj L 1i,L 1k. Ak by mi vedela niektora z vas poradit, srdecne dakujem.

Dobry den, prosim vas, vie mi niekto poradit? Kedze mam od novembra 2010 ukoncenu zivnost v AT, kamaratka mi podala za rok 2010 danove priznanie aj L1 / na danovy bonus /. Dvaja synovia studovali cely tento rok na VS. Povedali jej, ze mam len fyzicky narok, ze mi to odrataju a ze nedostanem ziadne peniaze. Moj prijem bol okolo 9000eur. Nerozumiem, ako je to s tym bonusom. Mam narok dostat alebo nie. Dakujem vopred za odpoved

Marika, vdaka za Tvoje fundovane odpovede pre nas, ak robis aj DP, zeny vrele odporucam Mariku.

Prosím Vás, neviete mi poradiť, alebo spraviť daňové v Rakúsku? Zaplatím. Ďakujem za odpoveď.

Krankenzusatzversicherung a nachbemessung sú odvody, platené SVA, čiže odpočítateľné.

Pracujem ako opatrovatelka od augusta 2009. Mam 55 rokov. DP. som nepodavala, lebo vraj nemusim, oznamila mi to agent. Lebo som neprekrocila limit 11000. No v taxi sa dozvedam ine skutocnosti. Teraz som doma, pacient mi zomrel. Agent. mi ponuka pracu az v maji. Prosim, poradte mi Vy skusenejsie. Dakujem. Rebeka.