Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

Ahoj, tak si vypočítaj, koľko máš čistý príjem, ak máš do 11.000 eur, tak nemusíš, možu Ťa, ale to každého námatkovo konrolovať, ako mňa. Musíš mať knihu príjmov a výdavkov.

Dobrý večer p. Marianka, živnost mám od septembra 2010, teraz som si požiadala o rodinné prídavky, musím podat aj za tie 4 mesiace dan. priznanie na Slovensku? V Rakusku vraj nemusím, neviem čo mám robit, jedna povie to, druhá iné, prosím Vás o Váš názor. Ďakujem a prajem pekný zvyšok dňa.

Vallly nemas pravdu. Bola som na skoleni v Rakusku ohladne dani a tam to presne hovorili. Pytala som sa aj na okuliare, aj to je mozne dat a pise sa to na E1 str. 7 do kolonky 17, 1 Krankheikosten / inkl. Zahnersatz / v ramceku hrubo cislo 730.

Na Slovensku musis podat DP, ale dan mas nula. V Rakusku podaj jedine ak si rozvedena a mas deti - vratia ti negativnu dan.

Prosím o radu, z finanzamt AT mi prišli formuláre na DP a len l formulár L 1k a ja potrebudem dva, to tlačivo má čiarovy kod a na nete nie je na stiahnutie, a čo sa stane keď ho nepodám. Ďakujem pekne.

Prosím Vás, kde by som si mohla stiahnuť tlačivo L1k n a daňový bonus. Ďakujem

Ahoj, ja som si dala robit mostik u sukr. zubarky na Slovensku. Na SVA som nevypisovala ziadny formular, len som na zadnu stranu napisala ukony po nemecky. A asi do mesiaca mi prisli peniaze na viedensku adresu, kedze tu ucet nemam a slovensky ucet byt nemohol. Emi

Mária, nič sa nestane, iba to, že prídete o 440,-€ daňový bonus na dve deti. Už sama viete, že L1k pre rok 2011 nie je možné stiahnuť z Datenbanky, iba na osobitnú objednávku. Skúste si zaobstarať ešte jedno tlačivo z Finanzamtu.

Nemas pravdu, nemusis mat vysoky prijem, aby si tu v A uplatnila rozne bonusy.
1 / Kinderabsetzbetrag - ano ten sa vyplaca automaticky pri rod pridavkoch
2 / dalsi bonus je pre samozivitelky - musia ale podat DP - vznikne im negativna dan, jedno dieta 494 eur, dve deti 669 eur, tri deti 889 eur
3 / Poberatelia rodinných prídavkov si môžu uplatniť zníženie základu dane a to o sumu vo výške 220€ na každé dieťa, na ktoré boli vyplácané rodinné prídavky.

Chcem sa opytat, ci nemas skusenost s uplatnenim si nezdanitelnej polozky 13%, co znizi danovy zaklad a tym aj vymeriavaci zaklad pre odvody do SVA? Dakujem

Je to z čistéj mzdy, zapíše sa do E1 riadok 9221 DÚ si to odpíše vo vyúčtovaní.

Urcite vam rozpisali, ake su to bonusy Dajte do placu a poradte ostatnym, dakujem za vsetky OP.

Evi je to formular E1a, takze napr. ked mam cisty rocny prijem 8000 eur, tak 13% je 1040 eur, cize do kolonky 9221 napism 1040 eur? Totiz neviem ci tam napisat, cisty rocny prijem a FA si uz odp. tych 13%, alebo 8000 - 1040 = 6960. Su tri moznosti a neviem ktoru mam napisat? Moze mi niekto poradit? Vdaka.

Ja tam žiaden riadok 9221 nevidím, je tam 9220 a potom je tam riadok 9225, tak potom kde to treba zapísať a odrátava sa 13%?

Ahoj, chcela by som sa spytat na tu knihu prijmov a vydajov, to staci, ked si kupim doma alebo sa da nejako tu zabezpecit, vedela by si mi poradit? Dakujem za odpoved.

Chcela by som sa spytat, naco mam narok, v minulom roku som do maja poberala rod. pridavky na dceru, som samozivitelka ale dcera ma 24 rokov, naco mam narok? Danove budem podavat, ale nastastie som neprekrocila hranicu na 11 tis. Diky za odpoved.

Nacháš 8 000 a do kolonky 9221 Grundfreibetrag 1040. Pri vyučtování, ktoré ti pošle Finanzamt ti túto sumu odrátajú automaticky.

E1a strana 3. Grundfreibetrag

Alenka, Evina, lenže si je treba uvedomiť, že pod kolónkou 9221 je treba napísať zdaniteľný zisk. a do kolónky 7 sa má napísať čistý zdanitľný zisk z E1a. Ja zatiaľ tiež neviem. Zajtra - pozajtra idem na Finanzamt, keď budem vedieť viac, hodím to sem.

Ahoj, pekne rozpisane, a pochopila som spravne, dostala som rodinne pridavky na 1 dieta a teda musim vyplnit aj formular L1k hejze? Ale, ziaden bonus na ucet nedostanem, lene mi odpocitaju zaklad dane o 220 eur, tak? Ale pridavok na dieta sa nezaratava medzi prijem, ci? Dakujem vrucne za odpoved.