Asi máte tlačivo pre rok 2009, je to v tlačive na rok 2010.
Ahoj, ked ti mozem poradit, chod priamo na Finanzamt, povedz, ze si opatrovat. zo Slovenska, ze si prosis formular, co vsetko ti treba k RP. Pekne ti to vytlacia, podrobne rozpisane.
Ahojte Zlatkoi, co nam poradite. Chcela by som sa opytat, ze zacala som podnikat v roku 2009 v maji, prijem som mala 6600, nepodala som DP, ako to mam urobit teraz, z kade stiahnem formular a ako je to s danou za rok 2010, ked prijem, teda plat za rok som mala 9900 a za cestu mi rodina uhradila za rok 500 eur, okrem toho za odvody tiez zaplatili 1978,60 a poberala som aj detske pridavky do novembra. Co davam do prijmu a co do vydaju, ak chcem pausal uplatnit? Podla mna cestu a odvody tam vobec nemam uviest. Ci, ano? Dakujem Vam za dobru radu. Pozdravuje Vas vsetkych Zuzka zo Salburgu.
Pani Marianka a toleruju aj slovenske doklady o nakupe?
Dobrý večer, prosím o radu - na tlačive E 1a mám začiarknuť: Vollstandige Einnahmen, alebo Basispauschalierung, ak si chcem uplatniť 12% paušál ako odpočet z hrubého zárobku. Tiež by som potrebovala poradiť, či pri odpočítaní 13% nezdaniteľnej čiastky - mi v kolonke 51 vyjde nová suma, túto penášam do formuláru E1 alebo sumu z kolonky 37 v tlačive E1a? Ďakujem za odpoveď.
Prijemny vecer zelam. Chcem sa opytat, ci je to pravda, ze dostanem nejaku ciastku, ako danovy bonus v Rakusku. Poberam RP a som rozvedena. Dakujem za odpoved.
13% nezdaniteľná položka
Dnes som sa informovala na Finanzamte a podávam info ďalej.
BEILAGE E1a
1) mení sa číslo brandže v kolónke 3 z 754 na 869
2) k 13% nezd. položke mi na Finanzamte v Štajersku povedali, že nemusíme nič vyplňovať, že oni to sami odpočítajú. Avšak do E1 by mal byť už uvedený čistý zdaniteľný zisk (teda po odpočte 13%)
3) Do E9 taktiež vypisovať čistý zdaniteľný zisk. (Ale vraj podávať, až keď dostaneme Einkommensteuerbescheid, aby sme si odtiaľ prevzali čistý zdaniteľný zisk).
Následne som sa bola informovať na WKO, tam mi povedali, že:
1) do kolónky 46 - napísať sumu 13% z čistého zisku
2) do kolónky 51 - sumu = čistý zisk - 13%odpis = čistý zdaniteľný zisk
3) do E1 - kolónky 7. Gewerbebetrieb už čistý zdaniteľný zisk.
4) do E9 tiež čistý zdaniteľný zisk
Každá nech zváži, ktorý spôsob použije. Tak všetkým všetko dobré a pekný deň.
Este raz - cize normalne pouzijem 12% pausal z hrubej mzdy a este tych 13% z cisteho prijmu? Dakujem za skoru odpoved.
Áno
Čo je to za tlačivo E9, prišli mi doklady z Finanzamtu, ale takéto tam nebolo? Moja kamarátka má tiež už podané daňové a jej do kolonky 3 doplnili 881 ako číslo brandže, kde sa to dá skontrolovať, čo je vlastne správne? Ďakujem. Čo zaškrtnúť v bode 2 v tlačive E1A Vollständige Einnahmen - Ausgaben, alebo Basispauschalierun? Prosím ak niekto môže, nech pomôže, ďakujem.
Emi, o tlačive E9 sa dočítaš v príspevkoch nižšie, myslím z februára. Číslo brandže - choď cez Finanz-Online do formulára E1a, klikneš si do žltého okienka a vybalí sa Ti zoznam čísiel pre jednotlivé brandže. A v bode 2 v E1a si zaškrtni okienko Basispauschalierung pri 12% pauš. odpise… atď.
Poprosím o radu, ako je to s platením odvodov na SVA ak mám živnosť aj v A aj na Slovensku, ďakujem za odpoveď, Lena
Chcem si podať DP na Slovensku a chcem sa opýtať, čo všetko sa započítava do hrubého príjmu? Díky za odpoveď
Ahojte, vie mi niekto poradit? Dnes som chcela podat danove priznanie v Rakusku, lebo som pred 2 rokmi podavala, ked som zacala pracovat v Rakusku. Pred rokom som poslala, ze nepracujem, lebo som mala pozastavenu zivnost a dnes mi na danovom vraveli, ze nemusim podavat aj ked som predtym podavala, lebo tak ci tak, nic nedostanem, kedze som zivnostnicka, ale nezda sa mi to, preco som musela predtym posielat a teraz nemusim, mam chaos v tom. Vie mi niekto poradit co robit, diky Lusinka.
Klarika, tiez by ma to zaujimalo ako je to s dvomi zivnostami aj v Rakusku aj na Slovensku aj s platenim odvodov, kto by mi vedel poradit? Dakujem za odpoved.
Situácia sa rieši cez E 101.
Rakúske daňové a slovenské sa musia rovnať len v príjmovej časti. K výdavkom musíš pristupovať podľa národných zákonov. Takto jednoducho sa to nedá napísať, lebo neviem, ako si uplatňuješ výdavky v Rakúsku a na Slovensku - napr. tiež či nie si na Slovensku, plátca DPH atď.
Číslo brandže veľmi nezodpovedá skutočnosti. Ozaj sa viac hodí 861.
Oprava - 869 - ako reakcia na príspevok od emi.
To 881 doplnili kamoške na finanzamte v Tullne a ešte jej vyškrtli v bode 2 nie Basispauschalierung, ale zaškrtli políčko, kde je uvedené Vollstandige Einnahmen, takže buď máme všetci v tom chaos, alebo na úradoch tiež majú v tom chaos, preto sa nedivte, že sa stále pýtame dookola čo je správne, bola by som povďačná tej osobe, čo už odovzdala daňové, aby podbrobne popísala vyplnenenie tlačiva E1a. Ďakujem.