Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

Ak som už 2 krát podala DP, musím ho už podávať stále, aj keď by som bola pod tou hranicou na podanie DP?

Ahoj, chcem ta poprosit o radu ohladne opatrovania. Ak ide zena robit opatrovatelku cez agenturu v SR, v SR ma vybavenu zivnost. Teda plati tu aj odvody, musi sa nejako registrovat aj v Rakusku? Musi si aj tam vybavit nejaku zivnost alebo povolenie, alebo to riesi agentura? A co tie odvody, o ktorych sa tu pise? Mam v tom gulas, budem vdacna za radu. Dakujem

Pani ema dakujem za odpoved, zle som formulovala otazku, myslela som odpocet a nie dan, este raz srdecna vdaka, maja.

Tak tomuto nerozumiem, ked si z hrubeho prijmu odpocitam l2% a z cisteho l3%, v tomto pripade si nemozem odratat socialku a WKO alebo ano?

Prosím vás, vedel by mi niekto poradiť s dilemou, čo je to čistý zisk? Sú to peniaze, ktoré mi zostali, keď si odrátam odvody, alebo je to to číslo, na konci daňového priznania? Ďakujem.

Ahoj, len ja nepodávam DP, v tom prípade Ťa možu skontrolovať a Ty si musíš evidovať príjmy a výdavky. Nemám tu teraz to rozhodnutie z kontroly, tam bol napísaný aj ten zákon.

Prosim o radu. Docitala som sa tu, ze tento rok su dva pausale 12% z hrubeho a l3% z cisteho prijmu a tomu vobec nerozumiem. Ja som urobila danove ako vlani, odpocitala som l2% a teraz neviem, ci som postupovala spravne. Este som ho neodoslala este je mozna naprava. Prosim vas nekoho o radu, ako to v skutocnosti je s tym odpoctom, dakujem a pekny vecer.

Ahoj, ja som len chcela odpovedať opatrovateľkám, ktoré:

1. rozvedené - poberajú RP podajú DP, majú nárok na daňový bonus na dieťa
2. vydaté - poberajú RP nemajú nárok na daňový bonus na dieťa, tak potom načo sa trápiť s DP, pokiaľ nie je vyšší príjem ako 11.000 eur
3. ostatní - slobodní atď. ak nemajú príjem vyšší ako 11.000 eur netreba podávať DP

V tomto prípade, ako ja, že nepodávam DP, vediem si obyčajný zošit na príjmy a výdavky. Nikto sa daňových úradoch Ti nebude rátať tvoj plat, musíš to mať niekde zapísané a zrátané za rok a založené.

Ahoj, neboj sa, odrataju ti to na danovom urade a dostanes cisty prijem o 13% mensi a ked vies, kolko si mala cisty, tak si to odkontrolujes. Ak by sa tak nestalo, tak potom uz iba podat opravne danove. Myslim, ze sa to tiez da aj v Rakusku. Pekny vecer

Ahojte, prosim o radu, kde si mozem uplatnit na studenta vysokoskolaka, ma 23 rokov, okrem Familienbeihilfe este nejaku inu pomoc? Som rozv., bez partnera a kedze studuje v zahranici, stoji ma to hodne penazi. Danove priznanie este len podam - vidim tam v L1k formulari v bode 5.4 naklady na studium. To nie je myslene pre invalidne dieta dufam. Alebo? Vdaka za rady. Pekny den.

13% dopiste E1a riadok 9221 vyslednu sumu dopiste do E1 riadok 7a

Mate danove cislo, tak ano.

Daň nad 11.000 čistého je 36,5% áno daň ja potom vyššia, ale to sa nás určite netýka.

Nemajte obavu, oni si ho nájdu a daňové bude musieť doložiť

Zavolaj neviem čo chceš ešte vedieť 0914273028

Jediný bonus na ktorý máme nárok nám odpíše Finanzamt automaticky ve vyúčtování to robí rôzné sumy, ktoré nemôžeme ovplivniť

Bola som na Finanzamt s dotazom na formulár L1k a bolo mi povedané dvomi pracovníčkami, že tento formulár sa nás netýka. Deti nemajú Versichernumer, nebývajú v RA, a daňe neplatíme popredu, takže nám nemajú z čoho vrátit daň. Pokiaľ ho vyplníme, nebudu ho akceptovať. Bonus dostávajú matky s rod. príd. Môžete si požiadať o daňoný bonus u nás.

Vdaka za rady. Alka

Vydavky musia suhlasit s vydajmi v RA. Preto sa tam dopise skutocna suma ako v RA. Nikdy by vam navysel cisty prijem zhodny ale skresleny. Podla vyratani SK. pravidel by sme zarobili daleko viac ako v RA. Zaklad dane sa odpise v kolonke prijmy v zahranici a tym sa dane v SK vynuluju.

Konecne mi to niekdo potvrdil, bola som to zistovat osobne. Tu sa pise o furmul. L1k na deti, ale aj mne potvrdili, ze nemame narok. Tento formular je len pre deti, ktore maju pobyt v RA a Versicherungnumer.