Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

Ahojte, dnes som sa vrátila z 1. turnusu z Rakúska, som začiatočníčka. Prišli mi papiere z SVA, ktoré mám vyplniť a poslať naspäť. Neviem si s tým poradiť a všetko si preložiť. Prosím, vedeli by ste mi s tým poradiť?

Prosim Vas, ak ma niekdo uz skusenost, poradte, ked som pozastavila zivnost / poslala som tam pod ktory kraj spadalo miesto vykonu zivnisti - WKO Salzburg / idem robit teraz do W, kam mam poslat ziadost o Obnovenie zivnosti? Znovu tam, kde som pozastavila, alebo kde vo W? Idem do 2. Bezirku. Trva to dlho? Musim to mat potvrdene obnovenie uz pri nastupe? Idem tam v polovici aprila. Dakujem.

Treba vyplniť len E 106, nič iné si nevšímajte, prišlo Vám to v zelenom obale aj s perom, však? Vyplnené E 106 pošlite na spätnú adresu a čakajte, oni Vám pošlú dvojmo vyplnenú E 106, s ktorou pôjdete do Vašej zdrav. poisťovni na SR a tam Vám vydajú modrú kartu poistenca a musíte odovzdat SR zdrav. poukaz. Pekný deň.

Dobry vecer! Vie mi niekto poradit, ci sa do DP zapocitava aj matersky prispevok? Za odpoved vam vopred dakujem!

Ahoj, chcem sa opytat, moj priatel robi v AT a doniesol mi ten formular E9, ze si to mam dat potvrdit. Kto mi to potvrdi, ked som zamestnanec, ale na materskej dovolenke a danove som si nepodavala? Dakujem za radu.

Prosim Vas, vie mi nektora poradit. Ja mam podobny problem ako tu pisala Mili, lenze jedna sa o rodicovsky prispevok. Zapocitava sa aj ten do zuctovania DP? Poberam RP, je mi vyplacany diferencalne ako detske prispevky. Pri tom uz pracujem v dvojtyznovych turnusoch. Moc Vam dakujem za odpovede!

Prosim niekoho o radu, kto uz vyplnal DP, ktore tlacivo potrebujem k vyplateniu dan. bonusu na 1 dieta, som rozvedena a poberam RP v Rakusku.

Prosím o radu, podávam daňové priznanie za tri roky, každý rok mám inú adresu rodiny a teraz som doma bez rodiny. Do daňového priznania za rok 2010 môžem napísať adresu na Slovensku, aby som dostala rozhodnutie domov? Na priznania z rokov 2008 a 2009 napísať adresu rodín, kde som pracovala?

Jarka, neviem čo je správne, ale byť na Tvojom mieste, na každé DP by som napísala adresu rodiny, v ktorej som bola v čase podávania, teda marec, či apríl toho ktorého roku, ako aj adresu Tvojej poslednej rodiny, kde si pracovala, kým si ostala doma. A priložila by som sprievodný list s objasnením situácie, že momentálne si na Slovensku (máš pozastavenú živnosť?) a prosíš o zaslanie Rozhodnutia (či rozhodnutí za každý rok) na Slovenskú adresu. Myslím, že Ti vyhovejú. Ale pre istotu si to over telefonicky na Finanzamte. Veľa zdaru.

Úprimná vďaka za radu, nemám pozastavenú živnosť, len som momentálne bez rodiny. Ešte raz vďaka, pomohlo mi to.

Daňové priznanie sa podáva na príslušnom FA, čím sa rozumie to, že ho je treba podať na FA, príslušnom k bydlisku rodiny, kde si v uvádzaných rokoch bola.

Na daňový bonus máme nárok len na Slovensku, osobne som sa bola pýtať. Deti nemaju Versichering numer, nebývajú v Ra a neplatíme preddavok dane.

Ja uz tomu naozaj nerozumiem - striedacke veru akceptovali tu L1k - na rozhodnuti jej prislo - 440 eur z cisteho rocneho prijmu. A jej deti maju Versichernumer - je samozivitelka. Ten odpocet / danovy bonus / mal u nej taky vyznam, ze sa dostala pod hranicu myslim, ze je to 6 300 eur cisteho rocneho prijmu a v takomto pripade nebude doplacat na SVA.

Ahoj, mozem sa spytat, vazne si mozem slovenske ziv. poistenie zadat do tej kolonky 455? V danovom pr. rak. E1. Dakujem

Evina nemáš pravdu, robila som daňové priznanie za rok 2008, 2009 a teraz za 2010. Každý rok mi bol ako rozvedenej vyplatený “ALLEINERZIEHERABSETZBETRAG” 494,-€ na moju dcéru. Okrem toho som si aj na SK uplatnila na ňu daňový bonus, a aj ten mi bol vyplatený na účet. Práve pred dvoma týždňami mi prišiel "EINKOMENSTEUERBESCHEID"z FA, kde mi zase priznávajú tento bonusna dieťa, ako rozvedenej. Je len otázka dní, kedy mi to príde na účet.

Robila som daňové priznanie za rok 2008, 2009 a teraz za 2010. každý rok mi bol ako rozvedenej vyplatený “ALLEINERZIEHERABSETZBETRAG” 494,-€ na moju dcéru ktorá je na gymnáziu. K daňovému formuláru E1 a E1a je potrebné tohto roku doložiť aj L1k. Vyplatia ti to len v prípade, že poberáš na syna z Rakúska " prídavky" z Familienbeihilfe.

Ja som dostala presne to isté. Podávala som 3 roky aj daňové priznania, a mne bolo na SVA povedané, že odvody do SVA vyplývajú z daňového priznania. My sme mali akože prvé 3 roky úľavu na odvodoch, ale teraz po 3 rokoch budeme musieť tú úľavu splácať v doplatkoch dalšie 3 roky. Sama tomu rozumiem, len je to komplikované ti to popísať.

Ahojte damy. Vedel by mi niekto poradit, ci aj na Slovensku musim podat danove priznanie, kedze ani jeden den na SK nemam odrobeny? Cely rok som pracovala len v Rakusku! Rakuske DP uz sa robi! Vopred dakujem a prij. den…

Prepac, mas zle informacie, na danovy bonus vyplateny v hotovosti, ma narok rozvedeny rodic, treba o to poziadat na FA, a dostanes peniaze na rucku, takto to dostali vsetky co poznam.

Lea, bola si povinná na Slovensku do 31. 3. podať alebo požiadať o odklad, neviem, čo ti teraz povedia