Ahoj Evina! Máš to s tým životným poistením aj nejako overené, že sa to može odpočítat, lebo aj ja si platim životné na SVK.
Prosim o radu, ked som bola u zubara s odvodmi som dostala aj vyuctovanie v sume 300 euro, doplnim niekde tuto sumu aj v danovom priznani? Dakujem
Vie poradiť niekto, ako mám podať daňové priznanie v Rakúsku osobne, alebo môžem poslať aj poštou? Ďakujem
Poprosím o radu. Pracujem pol roka v Rakúsku, dostala som menej ako 4000 eur v hrubom, sama som si platila odvody agentúre. Chcem podať daňové, neviem, či musím, pýtam sa preto, keby som podala, vrátia mi niečo? Ďakujem. ps: ako zistím čistý príjem?
Prosím, môžete objasniť na základe čoho ste dostali daňový bonus na Slovensku? Keď ste si uplatnili aj v Rakúsku?
Chcem sa ťa opýtať, či tlačivo L1k vypĺňajú aj matky vydaté - alebo to má zmysel len pre rozvedené matky? Vďaka
Musis si podat DP na Slovensku FO typ B a na druhej strane mas kolonku IV. diel uplatnenie danoveho bonusu - 20 eur na dieta a mesiac. Ak si rozvedena a deti ziju s tebou - uplatni si to.
Ahoj Beba, dala som si robiť okuliare a teraz, ak si to chcem uplatniť v daňovom priznaní, do ktorej kolonky formulára E1 to mám napísať, 17.4.? Vopred ďakujem.
Ahoj volam sa Jana a bola som na finanzape v Judemburgu a tam mi povedali, ze nemame narok na danovy bonus v Rakusku, mozete mi poradit, ci mame alebo nemame narok, dakujem.
Jana pre Andreu, ahoj bola som dnes na FA v Judenburgu a tam mi povedali, ze nemam narok na danovy bonus, iba na pridavky, nedostala som ani na SR danovy bonus, mozes mi prosimta poradit, tiez som rozvedena a syn mi studuje na VS dakujem.
Dobry den kolegyne, ked ma opatrovatelka hruby prijem za 14 denny turnus 1.045€ a robi prvy rok, nemusi podavat danove? Som novacik a neviem presne, co okrem odvodov odcitat od hrubej mzdy. Dakujem
Je mi jasne, kde sa to v dan. priznani vypisuje, ale to je malo. Je dolezite, ci splnam zakonne predpoklady na uplatnenie dan. bonusu na Slovensku a tym je, podla zakona o dani z prijmov mat 90% vsetkych prijmov na Slovensku. Kedze pracujem v Rakusku, tento predpoklad nesplnam a tu mam prevaznu cast prijmov ako opatrovatelka.
Nárok na daňový bonus je, keď sú poberané rodinné prídavky.
Do príjmov ide 1 / mzda, 2 / poistenie-ktoré platí rodina (ak si sama platíte pripoistenie nedajte si to do príjmov, len do výdavkov) , 3 / dopravné náklady a 4 / Sachbezug (ubytovanie a strava v rodine) na deň 6, 54 E - dufam sa nezmenilo. Z takto vypočítaných hrubých príjmov odpočítate najprv 1 / - 12% paušalných výdavkov a až potom 2 / celé zdravotné a sociálne poistenie teda aj s pripoistením - s Zusatzversicherung. Tento rok sa odpočítava ešte z čistých príjmov 13% je to na r. 9221 Grundfreibetrag v prílohe E1a k daňovému priznaniu E1
Toto je stanovisko z DRSR z tohoto roku ku daňovému bonusu, je to vybraté z celej odpovede - ak náš občan (s trvalým pobytom na území SR) pracuje v zahraničí, poberá príjem zo zahraniča t. j. je daňovníkom s neobmedzenou daňovou povinnosťou a predmetom jeho dane sú celosvetové príjmy t. j. príjmy plynúce zo zdrojov na území SR a zo zdrojov zo zahraničia / § 2 písm. f) citovaného zákona) a z týchto príjmov podáva daňové priznanie. Na účely uplatnenia daňového bonusu za rok 2010 u tohto daňovníka je podmienka dosiahnutia zdaniteľného príjmu podľa § 5 alebo § 6 aspoň vo výške 1 846, 20 eura.
Dobry vecer, chcem sa spytat niektorej z vas ak mate prehlad. Za minuly rok som doplacala soc. poistovni 140 E nie je to az tak vela, od noveho roku mame zvysene poistne na 200 E. Bude tato suma postacujuca, alebo aj v tomto roku budeme doplacat alebo nie, dakujem.
Dobry vecer, v minulom tyzdni som podala danove priznanie a zobrali mi aj formular L1k. Ma to pre mna neaky vyznam, tento formular mi poslali spolu s dokladmi na danove priznanie. Som vydata a poberam rodinne pridavky. Niektorym zenam to akceptovali a niektorym nie.
Dobry den koleginky, chcela by som sa spytat, tej ktora ma skusenost s kombinovanym danovym priznanim, tiez sa robi na formular E1? A nevie niekto, ako to ma vyzerat, este som take nerobila, velmi pekne dakujem.
Dobry den, mozete sa vyjadrit k tejto problematike? Rodina nam predlozila podpisat zmluvu, ze musime cestovat vlakom / cestovne 85 eur / Kedze cestujem z Bregenzu do Presova / 1300 km a naspat a spojenie nie je velmi dobre, ak nestihnem pripoj IC, cestujem domov pomaly 2 dni. Prosim poradte, sme pri pacientovi uz 3 roky, nemaju s nami ziadne problemy. Taktiez dali nam len 4 dni volna, myslim, ze mame narok na kazdy den? Dakujem
Dobry vecer, chcela by som sa spytat, mozem byt v AT ako opatrovatelka prihlasena v dvoch rodinach? Viem, ze zeny pracuju nepretrzite a potom maju len trebars tyzden volna. Dakujem za radu