Milé kolegyne, prosím Vás krátili niektorej z vás samoživiteliek rodinné prídavky o výživné? Ďakujem
Rodinu zrejme ku tomuto kroku vedú nižšie náklady na cestovné, ak vám ho podľa zmluvy uhrádza. Tu neplatí žiaden predpis, len dohoda s rodinou o výške cestovného. Čo sa týka voľna, nie je v žiadnom zákone uvedené, že na voľno má živnostník nárok v takom rozsahu, ako keby bol v rodine zamestnaný. Všetko má byť dohodnuté v zmluve.
Poprosím, chcem sa opýtať ak som vlani dala na daň priznani skutočne výdavky môžem tento rok použiť paušal? Tu som čítala že môžem. Vopred ďakujem za odpoveď
Pokiaľ viem, veľa z nás opatrovatateliek sú považované automaticky v AT ako neobmedzene zdaňované, keďže podávajú DP kvoli rak. daňovému daň bonusu. T. z. na Slovensku by mali byť obmedzene zdaňované a nárok na daňový bonus im tým pádom nevznikne v SR lebo nedosahujú v SR 90% všetkých svojich príjmov? Nie? Alebo je to ináč?
Dobrý večer, mohol by mi niekto pomocť kde mám uviesť v tlačive E1a poplatky do WKO? / týka sa to dańového priznania /. A kolko percent si možem uplatnovať v daňovom priznaní pri Sonderausgaben? Z akej sumy sa to počíta? Ďakujem veľmi pekne.
Nie je to automaticky, je to v zmysle splnených podmienok, uvedených v rak. zákone o dani z príjmu a usmernenia bmf. Ja som sa na DRSR informovala o nároku na bonus v inej súvislosti a z celého stanoviska som vybrala to, čo je hore uvedené.
Pekny vecer, ak chcem dostat danovy bunus musim podat formular L 1k a co tam vsetko treba vypisat? A potrebujem k tomu este nieco dokladovat? Vopred dakujem za rady.
Poplatky do WKO sú zahrnuté v 12% paušále. Sonderausgaben, ak neuplatnuješ niektoré v plnej výške odpočítateľné, ktoré sú na tlačive uvedené - odpočíta FA paušálne 60 vo výmere. Inak z celkovej “Topf” sumy 25 % - celková výška je stanovená rozdielne pre jednotlivé kategórie daňovníkov. Bližšie v Steuerbuchu 2010.
Marika ďakujem Ti velmi pekne za odpoveď.
Dobrý deň, chcela by som vedieť, keby som poslala Daňové priznanie poštou a dostali by to o 1-2 dni neskôr, viem že sa podáva do apríla, bol by problém? Za skorú odpoveď vopred ďakujem.
Prosim ta neposielaj to postou, ale chod tam osobne, alebo daj to rodine, nech ti to odnesie, Jana.
Dobrý večer, ja som sa bola pýtať u nás na FA, ohľadom DP, tam mi povedali celý vzorec, hrubá mzda - SVA - 12% paušál / základ / dane, a výsledok čistú mzdu ešte - 13% paušál dane, a k hrubej mzde sa cestovné neprirátava, ani keď ho prepláca rodina, ďakujem.
Dobrý večer, milé kolegyne, chcela by som sa spýtať, jedna pani mala uvedené, vo “vzorci” na výpočet dane z príjmu, ešte aj sumu 6,54 Eura, ako odpočet každého jedného odpracovaného dňa, mohli by ste mi to objasniť, ďakujem.
Chcela by som sa spytat, kde presne mam uviest, ze som samozivitelka a kde, ze mam dieta a aj poberam rodinne pridavky? A ten bonus dostanem automaticky, alebo treba poziadat on? Dakujem
Lenka, čo sa má rozumieť pod kombinovaným daňovým priznaním? Ale formulár E1 sa vždy vypĺňa, veď je to vlastne základ - Einkommensteuererklärung, doplnený E1a - Beilage.
Dobry den dievcata. Potrebujem pomoct, ak niekto bude vediet. dala som danove tu v AT, ale, nevyplnila som formular L1, takze mi neuznali danovy bonus na dieta. Pomozte mi to niekto vyplnit prosim. Teraz som v AT a moj telefon je 650 2489475, dakujem.
Pekny vecer, vie mi niekto poradit, ci danovy bonus pride na ucet, ktory som uvadzala pri rodinnych, lebo v danovom na danovy bonus kolonka na ucet nebola. Dakujem.
Nie nepride, ale pokial bude z danoveho guthaben, tak treba dodatocne poslat pisomne, ako to chcete vyplatit, ci na ucet alebo dorucit sekom. Pisem z vlasnej skusenosti.
Prosím Vás nájde sa medzi Vami opatrovateľka, ktorá si plánuje založiť rodinu, alebo resp. už je tehotná a ešte stále pracuje v Rakúsku? Ja mám takýto problém, plánujem si založiť rodinu, a neviem ako je to potom s materskou, a podobne. Si neviem predstaviť, že budem robiť v rakúsku ešte v nejakom 6 mesiaci. A viem, že ako náhle preruším/zruším živnosť môj nárok na tzv. Mutterschutzgeld zanikne - ten mi patrí len vtedy pokiaľ budem platiť odvody. Som z toho popletená a vážne uvažujem riskovať na čierno a doma si dobrovoľne priplácať kto vie ako to chodí, prosím poraďte mi, vďaka.
Dobry den, prosim vas, dostala som sek zaplatit 29 eur a nerozumiem zaco. Je to z WKO,/Fachgruppe der gewerblichen Dienstleister/, mala som prerusenu zivnost, ale opat uz od aprila pracujem. Prislo mi totiz platit aj dalsie poplatky za prerusenu zivnost a odvody. Nepamatam sa, ci som take nieco predtym platila, viem, ze som platila este za noviny. Dakujem. tata