Pani Marianka, chcem Vas poprosit o vas nazor. Od roku 2008 mam zivnost, robim si evidenciu prijmov a vydavkov, kazdy rok som s cistym ziskom pod hranicou 11 000 eur. Doteraz som este ani raz nepodala DP v Rakusku, kedze som to povazovala za zbytocne, ale co mi neda pokoj je poznatok, ze na SVA urcuju vysku odvodov prave na zaklade DP, a ked ma jedneho dna FU vyzve aby som ho podala, potom mi SVA vyrube vysoke nedoplatky, ktore si budem musiet doplatit! Alebo ako to je? Dakujem Vam.
Ahojte, prosím Vás ako to to je s tým podávaním DP v Rak.? Ja mám živnosť už od 2008 roku, čistý zisk pod 11 000eur, doteraz som si žiadne DP nepodala, odvody platím tento rok 600 eur kvartalne. Ako to je potom s SVA, keď oni určujú výšku odvodov na základe DP, potom sa môže stať, že mi po pár rokoch vyrubú vysoké nedoplatky, v prípade, že budem musieť spraviť DP, ak ma vyzve FU. Alebo ako to je, spraviť dodatočne DP, alebo nechať tak a dúfať, že to DP odo mňa nikto žiadať nebude? Vďaka za radu.
Ak ste zmenila / región v RA / doplácáte vždy. Poplatky do WKO sú v každom kraji iné.
Chcem sa opýtať, neviete mi niekto poradiť ako je to podľa vraj nového zákona - rozvedené matky (samoživiteľky) majú právo poberať rod. prídavky každé dva mesiace alebo len raz za rok? Ďakujem.
Dobrý deň, rada by som si otvorila živnosť ako opatrovateľka, aby som zasa mohla ísť pracovať, lebo ako som zistila všetci požadujú živnosť, len neviem kde je to rýchlejšie vybavené. Ak by som si to vybavila na Slovenskú platí aj v Rakúsku? Vďaka za info.
Prosim o radu - ja som podala DP v AT, som rozvedena, mam 1 dieta, cisty prijem pod 11 tis. a ziadnu neg. dan mi nevyplatili - prosim, ake su este dalsie podmienky k tomu, aby mi vyplatili Negativesteuer? A tiez nerozumiem, preco mi odratali za rok 2010 z kazdeho mes. z rod. prid. 21,99 eur, ked dostali vsetky doklady aj E411, kde sa pise, ze na Slov. nepoberam ziadne prid. Vopred dakujem zlatym osobkam, ktore mi tu poradia.
No ono je to dost rychle aj v Rakusku, mne dosiel do dvoch dni zivnostnensky list odkedy som sa bola prihlasit na SVA, no ale ak mate deti, na ktore poberate pridavky, tak kazdopadne aspon kvoli tomu, by sa vam oplatilo skor tu rakusku zivnost.
Samozivitelky urcite kazde dva mesiace! A takisto mate samozivitelky narok na dan. bonus t.j. 494 eur o ktory sa da poziadat aj spatne, teda samozrejme ak ste podali danove priznanie za rok 2010. Prijemny den vsetkym!
Podla noveho zakona pobera rodinne pridavky otec dietata, v tej krajine kde pracuje, bez rozdielu, ci je zenaty, ci rozvedeny, alebo slobodny. Ak je v rodnon liste dietata uvedeny, pobera otec a matke sa v AT len doplati na konci roka.
No neviem. Je to blbost. Ja ako samozivitelka dostavam pridavky kazde dva mesiace na ucet. Nemam s tym ziadne problemy a nechapem ako moze poberat rod. pridavky otec dietata, ked dieta je zverene do mojej starostlivosti. Ved ani netusim kde ten clovek je. Takze opakujem samozivitelky maju narok na rod. pridavky vyplacane kazde dva mesiace. Pekny zvysok dna.
Ako mám Andy postupovať, zamietli mi žiadosť o RP, že mi vyplatia až doplatok na budúci rok, som rozvedená, môj bývalý manžel ani ja na Slovensku RP nedostávame? Ďakujem za radu.
Aj ja som dostávala RP každý druhý mesiac bez problémov, ale od marca 2011 nie, vraj má poberať otec detí a ja dostanem doplatok raz ročne, to neplatí rovnaký zákon v celom Rakúsku?
Takýmto spôsobom môže pracovať maximálne 2 mesiace! Živnosť na túto činnosť musí mať v Rakúsku! Pozor - v Nemecku sú pravidlá iné a pracovanie cez slov. agentúru - agentúra je len sprostredkovateľom práce - nič viac!
Zuzka - o negatívnu daň si musíš požiadať - formulár Ti dajú na daňovom úrade. Rod. prídavky - odrátali skoro všetkým rozvedeným, majú si ich uplatniť na Slovensku, kde však na ne nemajú nárok! ja s tým bojujem už pol roka a - neuspela som ani na ministerstve SR, ani tu! Je to poriadne svinstvo!
Vyzera to tak, ze asi nie. Ja zatial dostavam pravidelne kazde dva mesiace. Naposledy mi ich poslali na ucet v juli. Ale uprimne, nechapem to. Ved raz ked je dieta zverene do mojej starostlivosti tak co s tym ma spolocne otec dietata!
Zdravím. Rád by som sa spýtal skúsenejších. Matka je opatrovateľka v Rakúsku, samozrejme na živnosť. Je možné si kúpiť auto na podnikanie? Napr. na Slovensku alebo v Rakúsku? Ďakujem za odpovede.
Veľmi zaujímavá a inšpirujúca otázka. Erudovaná odpoveď bude zaujímavá aj pre mňa, a isto aj iné.
Dobrý večer, přeji Všem … pracuji ve Vídni od roku 2008, vše o.k. Letos, nevím, jak se to mohlo stát, jsem zapoměla podat DPH. Ale finanční úřad v Rakousku nezapoměl a zaslal dopis s žádostí, necht se dostavím. Ale mám jeden problém, nemám skoro žádné doklady, jízdenky, … Uplatnit 13% nemůžu, když jsem 2 roky měla jiný výpočet, nevím, co s tím? Může někdo poradit, prosím, nebo dostal se někdo do takové situace jako já? Děkuji Všem za pomoc.
Osobná skúsenosť - Salzburg - s finančným úradom sa naťahujem 2. rok! Prídavky za minulý rok mi vyplatili v tomto roku - bez čiastky slovenských prídavkov. Nepomohlo ani písomné odvolanie - mám sa obrátiť na finančný úrad súdnou cestou! Srandisti.
Ahoj. Odporucam priznat dan, nic ta to nestoji a ak mas deti, dostanes bonus, ktory ti patri, kedze si obcan slov. republiky a pracujes. Je to jedno, kde aj ked do slov. republiky nedavas ziadne euriky.