To predsa není problém, stiahnete si formuláre 2010. Nezabudli pretože to od nich vyžaduje SVA. Už musíte podávať každý rok. Odpište si SVA rok 2010, potom 12%, a naposledy aj 13%. Tých 13% je novinka od WKO na rok 2010. Takže kľudne odpište. Vyplnené formuláre odneste alebo pošlete doporučene, spravte si kopie.
Najrozumnejšie asi bude opýtať sa na Finanzamte, či možno urobiť DP aj s 12% pušálom, a následne z čistého zisku odpísať 13%. Ak nie … bohužiaľ, dajú sa odpísať potom len odvody do SVA, WKO a všetky potvrdenky, čo sú za cestu, popr. telef. wertkarty a pod. a rovnako z čistého zisku odpísať 13%.
Ahojte. Prosim niekoho o radu. Potrebujem vyplnit ziadost “Beih1” o rod. pridavky. Neviete, kde by som nasla nejaky vzor, prip. kto by mi pomohol cez mail? Dakujem. Janka, j.g.3131@azet.sk
Ahojte, nepracujete niektra v Badene pri Viedni? Ja tam som od 15. septembra. Mohli by sme sa stretavat.
Ahoj, ja som na tom tak isto a riadim sa tým, čo si uviedla ako druhú možnosť - verím, že si na mňa nespomenú. S pozdravom Jana.
Evička, mockrát Vám děkuji, vše dopadlo výborně! Odpovídám a děkuji se zpožděním, byla jsem na dovolené, ještě jednou díky.
No, bolo by to tak, keby si tou živnostníčkou naozaj bola! Ale nie si! Ty si predsa - ako správna živnostníčka nemôžeš určiť - kedy a koľko budeš pracovať! Pozor na to! Ako Betreuerika sa musíš riadiť zákonom - Personenbetreung - pohrabať na nete, preštudovať a dať pozrieť rodine, tam je všetko!
Ahoj, ja mam podobny problem, som zivnostnicka od 2007 roku, ale povedane mi bolo od rodiny, kde som pracovala, ze tri roky som oslobodena od toho, aby som davala DP, tak som ho teda nedavala teraz je stvrty rok, co som zivnostnicka, takze logicky vyplyva, ze v roku 2012 mam podat danove za 2011, ale neviem, ci mam podat, lebo tento rok som akosi bez prace, len raz som bola na zastup, ale odvody si platim kvartalne 600 eur stale poctivo, tak ja neviem co a ako teraz. Ak by si sa nieco dozvedela, prosim ta napis mi na mail, dakujem.
Dobry den, poprosila by som o radu. Syn studuje Konzervatorium na Slovensku, na Finanamt v At som dala vsetky potvrdene formulare, no ziadaju este studijny plan na novy sk. rok. V skole mu odmietli dat. Prosim, nie je k dispozicici nejaky studijny plan pre stredne skoly, potrebujem to v nemcine? Vopred dakujem za odpoved
Nechcem Ta sklamat, ale Umsatz nie je zarobok, je to obrat. to je velmi dolezity rozdiel.
Rada by som vas poziadala o radu. Mam ucet na SK vo VUB banke a rada by som poslala z Rakuska na tento moj ucet peniaze. V AT nemam ucet, ale chcela by som to podat v banke v AT. Co k tomu potrebujem? Dakujem vsetkym za radu!
Ahoj, aj ja som tak raz chcela poslat peniaze z Erste bank do nasej Slov. sporit., lebo sa mi nedalo ist domov po turnuse a povedali mi, ze to nie je mozne, len keby ze mam u nich otvoreny ucet, tak z toho preposlat na ten ucet na Sk, mozno niekto poradi inak, pekny dnik.
Dakujem ti pekne za radu !
Ahoj, iba ak sa dohodnes s rodinou, aby ti preposlali peniaze z ich uctu na tvoj, potrebujes IBAN, BIC, cislo uctu, a adresu banky VUB Bratislava, za prevod im stiahnu asi 1E. skus uvidis.
Musíš si otvoriť účet v Rakúsku, a tak preposlať peniaze na Slovensko. Potrebuješ k tomu IBAN a SWIFT CODE tvojej banky na Slovensku.
Robí niekto daňové priznanie za poplatok pre opatrovateľky v Rakúsku? Prosím ozvite sa.
Prosim vas, vie mi niekto poradit, preco mi dali teraz formular E9, ked ja som uz poberala rod. prid. v Leobene a teraz som v Judemburku? Tam ziadaju tento doklad ako mam postupovat, ze si to mam u nas dat potvrdit, ale neviem, coho sa to tyka, diky.
Ahoj, sice tiez poberam pridavky, ale ktory formular je k comu, uz presne neviem, ale zadaj si to do googlu, formular E9, vyhlada ti ho, aj ti napise o nom viac, pripadne prelozi, ahoj.
Ahoj Zdenka, nemusis si tu otvarat ucet, staci ak zajdes na postu, zadas c. uctu, IBAN, SWIFT a pracovnicka posty ti peniaze preposle na slovensky ucet, pa.
Sorry Zdeni, to patrilo Olivii