Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

Pri návšteve u oč. lekára som platila, časť poplatku mi vrátili na môj účet, treba to dať do rakúskeho DPriznania do príjmov? Dík.

Ahoj zdenka prepac ze tak neskoro reagujem ale nemala som pristup k internetu, nemam ziadne nove informacie, dufam ze na mna zabudnu. za tentoorok som bola dvakrat na zastup toje vsetko, za robotouuz cakam tristvrte roka agentury len slubuju a nic sa nedeje. nemam z coho dat danove pretoze som nepracovala. odvody si platim kazdy treti mesiac.

Prosím o radu. Podávali ste niektorá Herabsetzung - na zníženie preddavkov do SVA pre rok 2012? Treba tam uviesť predpokladané príjmy pre rok 2012 aj s predpísanými SVA? Nejako sa mi to nezdá, lebo suma je to potom vysoká. Ďakujem.

Ahojte, vie mi niekto poradit? Chcem poziadat Finanzamt o bonus pre Alleinverdiente, kedze moj manzel mal nizsi prijem ako 6000 EUR. Da sa to aj spatne za max. 5 rokov? Ma s tym niekto skusenost? Dakujem.

Ano, ráta sa to predpokladaný čistý príjem + SWA, ale ak zarobíš v budúcnosti viac, tak si peniaze odkladaj, lebo ako mi dnes bolo na SWA povedané, tak budeš spätne aj po rokoch doplácat, ak ale neprekročíš tebou uvedenú sumu, tak je všetko OK.

Dobry den. Prosim mozete mi poradit, ked som pracovala od 27. 12. 2011 do 10. 1. 2012, ci prijem za tych 5 dni mam dat do roku 2011? Dakujem!

Môžeš si to dať do roku 2011, ale nič sa nestane, ak to ostane v roku 2012. Len musíš mať Rechnung rozdelený na 2x.

Dakujem! Prajem vsetko dobre!

Vie niekto poradiť? Som samoživiteľka rodiny a mám 3 deti, manžel ma nízky príjem, čo treba priložiť k DP v AT? Díky

Dobry den. Prosim, mozete mi este raz poradit, kde v E1a mam napisat 13%G rundfreibetrag, ktory som vypocitala z cisteho prijmu? Dakujem pekne!

Ahoj, pise sa to do E1a na strane 3 do kolonky 46, tam napisas sumu 13 tich percent z cisteho prijmu, je tam napisane Grundfreibetrag, pa

Dakujem pekne!

Pata, musis k svojmu danovemu, ktore budes podavat v AT, dolozit tlacivo E9, to tlacivo dostanes na Finanzamte a ked cisty prijem tvojho manzela neprekrocil sumu 6000 eur za rok, nech si da tlacivo E9 potvrdit u nas na DU a posli ho spolu s DP, bude ti vyplatena tzv. negativna dan, ktora je na tri deti cca. 880 eur za rok a da sa o tento bonus poziadat aj spatne, ale teraz neviem a chcem to zistit, kolko rokov dozadu, drzim palce, pa.

Este som zabudla, manzel musi u nas samozrejme poslat DP a na zaklade toho mu E9 u nas potvrdia, pa.

Ahoj, ja som si to rozdelila hned, co patrilo do roku 2011 dala som tam a ostatne som nechala na rok 2012, ale nemal by to byt ziaden problem, ved rechnung mas vzdy poruke, pa.

Pre Emi, prave som pisala pre Patu o tomto bonuse, tiez ale neviem kolko rokov spatne sa to da vyplatit, ked to zistim, hodim to sem, ked to zistis skor, bud taka zlata a daj to sem, dakujem.

Nerozumiem dobre, kde musí u nas poslať DP, musí ukázať moje rakúske DP u nás na DÚ aj tú E9 potvrdiť? Môžeš mi to lepšie vysvetliť? Ináč díky za odpoveď.

A este som zabudla. Manzel je zamestnancom slov. firmy. Nie je živnostík a DP na SK nepodáva.

Pata, aj u nas musi kazdy zamestnanec podavat DP, ked si ho nerobi sam, robi mu ho zamestnavatel, manzel nech si to zisti v praci, ty zozen tlacivo E9 z rakuskeho FA, s tymto tlacivom musi ist manzel na DU na Slovensku a tam mu vypisu, aky prijem mal za ktory rok, teraz som citala, ze tento bonus je vyplacany 3 roky spatne, takze ked si ho chces uplatnit za 2 alebo viac rokov, potrebuje na kazdy rok jedno tlacivo a za kazdy rok mu ho potvrdia u nas na DU, pa.

Díky, skúsim si to vybaviť.