Dobry den mile kolegyne. Prosim vas vedely by ste mi niektora vysvetlit, co znamenaju formulare L1 a L1i? Aj ste ich niektora uz vyplnali? Dakujem
L 1 je danove priznanie, ak si bola zamestnana ako zamestnankyna, nie ako podnikatelka.
Ja mam zivnost, a toto mi poslali z FA spolu s ostatnymi formularmi, a to L1i suvisi s tym L1?
Tato tema zaujima aj mna, a chcem dodat, ze sa da bonus pre Alleinverdiente uplatnit 5 rokov dozadu. Povedali mi to na FA.
Ahoj Oli a vies prosim Ta poradit ohladne bonusu pre Alleinverdiente? Staci na to len u nas potvrdeny E9, alebo treba aj tlaciva L1, L1k? Dakujem
Tiež by som rada vedela, na čo slúžia tie formuláre L1 a L1k. Môže nám niekto poradiť? Má s tým niekto skúsenosti? Díky
Ahojte dievcata, mam jednu prosbu, posielam DP za 2009, 2010 a 2011, viem, ze v rokoch 2010 a 2011 sa odpisuje z cisteho prijmu este 13%, ovie mi niektora povedat, ci sa aj v r. 2009 odpisovali nejake %, ked robim DP cez skutocne naklady? Dakujem pekne, pa.
Ahojte dievcence, viete ako sa pocitaju odvody do sva po v 4. a vyssom roku zivnosti, za predpokladu, ze ste podavali danove priznanie od zaciatku zivnosti? Ja som sa bola pytat na sva, lebo mi prisiel velmi vysoky predpis na tento rok, pricom mi min. roku povedala, ze odvody budu priblizne ako v minulom roku. A ked som teraz prisla, tak mi povedala, ze maju kategorie hrubych zarobkov a ze predpokladaju, ze som v takej kategorii, tak mi ponukla moznost poziadat o znizenie odvodov, co som aj urobila, ale sa nikde nemozem docitat o tych kategoriach a sposoboch vypoctu od 4. roku zivnosti. Ak niektora viete, tak to tu “zaveste” - dakujem. Helena
Ano - ak nestihas podat do konca marca, treba podat na DU na SK Oznamenie o predlzeni lehoty podania danoveho priznania z dovodu prijmov v zahranici a musis tam uviest datum, dokedy chces to predlzenie ci do 30.06. alebo 30.09. - ja som to podavala u nas normalne na podatelni, kde sa davaju danove priznania a duplikat som si dala potvrdit. Dala som datum do 30.09. - a podat mozem kedykolvek do toho datumu.
Ahoj - moja kamoska to posiela postou, zada cislo svojho uctu v tvare IBAN a uda BIC a jej to tusim poslu za poplatok cca 3,5 Eur.
Ak chcete pracovat dlhsie v Rakusku, tak len na rakusku zivnost, na slovensku zivnost sa moze pracovat iba dva mesiace v Rakusku ako opatrovatelka.
Ak sa podava danove priznanie prvykrat, tak sa do kolonky danove cislo uvedie slovicko: neu … taktiez ak sa zmenilo posobisko a sa podava v inom meste danove ako pred rokom sa uvedie: neu, aspon mne to tak na danovom v Rakusku povedali.
Ahoj, to je na dlhšie písanie. Ale aspoň orientačne. K čistému príjmu pripočítaš odvody. Toto prenásobíš koeficientom, ktorý zohľadňuje infláciu a vydelíš dvanástimi. Pre r. 2011 je koeficient 1, 072 (pre každý rok je iný koeficient). Vyjde Ti vymeriavajúci základ, z ktorého zase počítaš % do zdravot., penz., … A zase ináč sa to počíta prvé tri roky a ináč po troch rokoch. Zase len orientačne pre rok 2011 vypočítaj 27% z vymeriavajúceho základu a vyjde Ti, koľko by si mala platiť odvody v r. 2013.
Živnosť neruš ani PO 2 mesiacoch po pôrode, veď môžeš dostávať krásne peniaze celú materskú 3 roky, ale musíš sama platiť odvody, aj tak ti zostane veľa.
Pošli v hotovosti do SR, na to nemusíš zakladať účet v Rakúsku.
Čo je na tom pravdy, že tento rok treba do DP zahrnúť aj prídavky z Rakúska za r. 2011? Nikdy sa prídavky do DP nedávali, je to pravda, že teraz sa majú dať?
Oprava v r. 2014.
Mne povedali na DÚ, že treba zahrnúť Differenzahlung z At za r. 2010, ktorý mi bol vyplatený v r. 2011, doteraz to nebolo a tento rok to vraj do DP treba dať. Je to ale divné, veď to by sa nemalo rátať ako príjem.
Ahojte baby, po prvý krát podávam daňové priznanie v Rakúsku. Viem už okolo toho skoro všetko, len neviem, kam mám zahrnúť a do akej kolonky dať v tlačive E1a poplatky agentúre. Budem veľmi povďačná keď mi niektorá poradíte. Ďakujem
Pekny den. Mam podobnu otazku. Vie mi niekto poradit s formularom L1 a L1k? Som zivnostnicka v AT, a tie tlaciva mi poslali z FA spolu s tlacivami na danove. Danove som zvladla. Poradi mi niekto s tymi tlacivami? Dakujem a dakujem za vsetke rady, ktore aj mne pomohli.