Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

Mila Oli! Prvy rok robim DP v AT. Vies mi prosim vysvetlit, co znamena tych minus 13% z cisteho prijmu? Mam take informacie, ze tych 13 % z cisteho mozu odpocitat zeny, ktore maju skolopovinne alebo studujuce deti. Mozes mi to presnejsie vysvetlit, kto a za akych podmienok moze odpocitat tych dalsich 13%? Dakujem.

Mila Maja! Mozes mi vysvetlit, kto a za akych podmienok sa moze este tych 13 % odpocitat z cisteho? Za co je to vlastne? Teraz robim po prvy krat DP v Rakusku. Dakujem

Vie mi niekto povedat co je tych 13 %, ktore sa mozu este odratat z cisteho prijmu v danovom priznani v AT? Na koho sa to vztahuje? A na co sluzia tlaciva L1 a L1k?
Dakujem za vysvetlenie.

To je pre opatrovateľky výnimka a odratuje sa to z čitého príjmu, čo si si vyrátala po odrátaní platieb do SVA a 12% paušálne výdavky a z tej sumy ešte odrátaš 13%.

Ahoj, nemám pri sebe tie tlačivá, z FA ich posielajú všetkým, či ich potrebuješ alebo nie. Jedno z nich je pre ženy, ktoré poberajú prídavky. Ak nepoberáš prídavky a nemáš iné príjmy, tak ich nepotrebuješ.

Ahojte, chcela by som sa opýtať, ako, alebo akým spôsobom sa žiada o bonus s príplatkom na jedno dieťa, čo je suma 494 € ročne, pretože pokiaľ viem, znižujem s i základ dane o sumu 220 € na ak vypíšem formulár L1k. Ale čo s tou sumou 494 €? A taktiež by som chcela poprosiť dobrú dušičku, ktorá by mi vedela poradiť, ako vypisať formulár L1k, alebo by mala nejaký vzor. Do ktorej kolonky sa napr. zapisuje, kolko mesiacov som poberala rodinné prídavky, ja som poberala celý rok. Ďakujem veľmi pekne.

Dobry den. Vie mi niekto poradit ako postupovat pri zruseni zivnosti v At? Dakujem

Ahojte koleginky, potrebujem poradit ohladom danoveho priznania na Slovensku, mam ho predlzene do juna a chcem si ho vyplnit sama. Poradte mi, ake tlacivo potrebujem? Dakujem.

Prosim Ta, nevies mi poradit s formularomL1k? A kde si bola na tom kurze? Dakujem.

Ja si odpocitanie bonusu na deti uplatnujem uz druhy rok a o to sa mi znizi dan pre vypocet SVA, takze bonus urcite vyznam ma. A neverte vsetkemu, co vam povedia rakuski uradnici.

Pre fyzické osoby, typ B, poproste na DU aby Vám ho pomohli vyplniť. Veľa zdaru!

Dobrý deň, ak ste nepodnikala alebo nepracovala súbežne aj na Slovensku aj v Rakúsku, tak vyplňujete tlačivo FO typ B, daňové priznanie dani z príjmov fyzickej osoby. Veľa trpezlivosti prajem.

Ahojte, chcem sa spytat, ako sa vypocitava zaklad dane a kedy sa odratava 13%?

Dobrý deň. Chcela by som poprosiť o radu, ako postupovať, ak mám živnosť v obidvoch členských štátoch a odvody by mi bolo výhodnejšie platiť v Rakúsku. Aký formulár potrebujem, a kde si ho mám vyžiadať. V Rakúsku alebo na Slovensku? Myslím, že to bola pôvodne E 106. Ak mi to niekto vie vysvetliť, veľmi pekne vopred ďakujem.

Koľko je vymeriavací základ?

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či mi vie niekto poradiť ako je to z vyplácaním daňového bonusu v Rakúsku, keď manžel pracuje ako zamestnanec a vlastne k prídavkom na dieťa sa vypláca aj daňový bonus, či si daňový bonus môžem nárokovať aj ja na Slovensku ďakujem

Ahojte, suma 11 000eur, ktorú nesmiem prekročiť platí aj pre mňa, ked mám živnosť od oktobra, alebo je to ekvivalentná časť pre mňa? ďakujem za radu.

a ešte otázka 2. , jedny vravia podávať daň. pr. od začiatku živnosti, iní, že až keď ma vyzvú cca po troch rokoch. Aký je v tom rozdiel, čo je lepšie?
Naozaj ďakujem za radu.

A ak si vypytam od rodiny pisomne prehlasenie ku kazdemu turnusu, ze som im zaplatila za stravu a ubytovanie? aj vtedy priratm 14x6, 54eur? dakujem

Viete mi poradit, ci suma suma 11 000eur, ktorú nesmiem prekročiť platí aj pre mňa, ked mám živnosť od oktobra, alebo je to ekvivalentná časť pre mňa? ďakujem za radu.

a ešte otázka 2. , jedny vravia podávať daň. pr. od začiatku živnosti, iní, že až keď ma vyzvú cca po troch rokoch. Aký je v tom rozdiel, čo je lepšie? Naozaj ďakujem za radu.

Rozdiel je finanční doplácáte každý rok SVA alebo za všetky 3 roky naraz