Dakujem Katka za vysvetlenie.
Prajem pekny den
Tatka, pozerám, že si skúsená:). Chcela by som sa Ťa spýtať na jednu vec. Od januára platím odvody na SK, lebo mám dve živnosti a legislatíva mi bola určená na platbu doma… Rodina je ochotná aj naďalej platiť mi odvody, lebo voči striedačke ma nechcú poškodiť, že pre nich je jedno, kde to platím, len neviem, či to nebude nejaký problém s rakúskymi úradmi. Čo si o tom myslíš? Ďakujem.
Neviem, či skúsená, a či budem vedieť poradiť. Logicky to vychádza takto:
1. Dôležité je, či rodina nejako vykazuje odvody SVA, ktoré ti prepláca - či poberá Forderung, alebo robí DP, kde si dáva do nákladov platby opatrovateľkám. Ak áno, tak by sa na to mohlo prísť - rodina odpisuje odvody, ale ty žiadne neplatíš. Podľa mňa len teoreticky, ale čert nespí.
2. Ak nikde nevykazujú tvoje odvody, tak treba len zmeniť zmluvu, Honorarnote, alebo inú evidenciu, čo si vediete. A to tak, aby tam nikde nefigurovali odvody, ale aby boli započítané do honoráru - neviem, ako máš, za deň, či za turnus.
3. Ak rodina nepíše tvoje odvody nikam a ty nemáš žiadnu evidenciu, tak potom je to najjednoduchšie.
Ak ešte dačo chceš vedieť, napíš na mail. t.
Ahojte dievcence, prosim Vas pekne surne potrebujem honorarnote, neviete mi ho niektora poslat? bola by som velmi vdacna!
Nedá sa mi otvoriť tvoj mail, napíš mi, pošlem. Ak ešte niekto chce Honorarnote vzor, pošlem rada. T.
Tatka, vidim, že sa v tom vyznáš, preto ťa prosím o radu. Prišlo mi platit za rok 2011, 831, 60 eur, do SVA, ale mám prerušenú živnosť musím doplatiť ten doplatok, alebo nezaplatit ako to potom bude, kedby som nastupila pracovať dalej a ked by sa by som šla do dôchodku a ako by to oni potom so mnou jednali. Prosím o vysvetlenie a radu pekný den.
Je to Nachbemessung, alebo už si dostala výmer na platby SVA?
Ak máš prerušenú živnosť tak všetko, čo príde je z minula, keď si robila a musiš to zaplatiť. Zavolaj alebo napíš na SVA, nech ti to dajú zaplatiť v splátkach, lebo si momentálne bez roboty.
Dobrý večer, prepáčte ak Vás týmto zaťažujem, ale tiež sa neviem dopracovať k tlačivu Honorarnote, bola by som Vám vďačná, ak by ste mi ho poslali na moju e-mailovú adresu: eva.uhorscakova@azet.sk. Dík.
Príjem by si mala počítať podľa Honorarnote, na to si daj pozor! Keď budeš mať kontrolu, tak to budú kontrolovať. Ak tam máš preplatené cestovné, tak musíš zarátať aj cestovné.
Vie mi niekto povedat ci sa rodinne pridavky rataju ako prijem k danovemu priznaniu? Dakujem
Ak si to chceš ozaj overiť, zavolaj si na príslušný Finanzamt, lebo tiež viem z minulého roku, že niektoré Landy mali inú dennú sumu pre Sachbezug ako 6, 54€.
Prosim vas, mozem si uplatnit svoje skutocne naklady na cestu? Cestujem vlastnym autom a ta suma, co mi dava rodina, mi ani z daleka nestaci na cestu. Povedali mi, ze si to mozem dat do vydavkov, len som si nie ista ako to je. Dakujem.
Preco si nemozem odratat svoje skutocne naklady na cestu, ak idem vlastnym autom? Ved mne rodina dava malo na cestu a ani z daleka to nie je plna suma. Vysvetlovali mi to tak, ze si mam uplatnit v nakladoch svoje skutocne vydavky. Dakujem.
Prosim vas a ako ste si vyratali skutocne naklady na auto? Lebo aj ja chodim na otcovom aute a tie naklady su samozrejme väčšie, preto je lepsie si myslim dat do DP skutocne naklady ako 12% pausal. Prosim vas o radu a dakujem.
Prosim Ta ak mozes aj mne preposli budem ti povdacna
Nechapem k cistemu prijmu pripocitam ake odvody ktore pod tym myslis ?
Vie mi niekto napisat ako ma vyzerat spravne Rechnung?
Nie, rodinné prídavky sa nepripočítavajú k príjmu.
Tatka, velmi pekne dakujem a prajem pekný den
s pozdravom Sona.
Prosim ta aj ja by som potrebovala vzor Honorarnote ale ked posielam na tvolu adresu mi to neodosiela prosim ta posli na moju agi29@zoznam.sk