Dakujem
Dobrý deň, môžete mi prosím poradiť, živnosť v AT mám od 8 / 2O1O a teraz idem prvýkrát podať DP za rok 2012. Je potrebné, aby som podávala aj DP za predchádzajúce roky alebo teba počkať keď ma FA vyzve. ďakujem
Ahojte baby,
na začiatok poviem, že som do týchto vecí úplne puk Ja mám živnosť od mája 2011. Tento rok som prekročila tú sumu 11000 éčok o nejakú 1000ku, preto by som mala automaticky podať daňové? Nemám čakať, kým ma vyzvú? Manžel nepracuje, teda by som si mala podať aj tú E9? Prosím. Plánujem pracovať v Rakúsku do roku 2014 len do januára. Ďakujem Vám za odpoveď. Marika
Prosim vas velmi pekne, vie mi niekto poradit? Cestujem do prace vlastnym autom, teda vlastne cez cele Slovensko z krajneho vychodu az do Ba a potom ma vezie z Ba prepravna spolosnost. Ako si mam zdokladovat skutocne naklady na cestu? Vraj sa nedavau ziadne bloky, len je to nejako presne definovane v zakone poctom km. Prosim poradte mi. Velmi pekne dakujem za kazdu radu.
Žienky chcem sa opýtať keď odrátam 13% nemusím mať niake bločky aby som to vedela zdokladovať? Alebo sa to jednoducho len odrátava? Vopred ďakujem za odpoveď
V každom prípade si musíte urobiť ročné zúčtovanie príjmu, každá! " Ak váš čistý príjem je väčší ako 11000 eur, ste povinné podať si daňové priznanie v rakúsku, v tom prípade si môžete odrátať tých 13%
To som si urobila a ked si odratam 13 % tak nepresiahnem 11000 ja chcem len vedieť… či 13% musím mať zdokladované že som niečo za to nakúpila alebo nie?
Určite to nemusíš dokladovať a tých 11000 eur stále nerozumieš, pretože ak po odrátni 12% a poplatkov do sva a wko= čistý zisk nemáš 11000, vtedy nedávaš daňové ( ak nechceš ) , ak čistý zisk je vyšší, tak musíš dať daňové a až v daňovom si odrátaváš 13%, pretože tých 13% je základ dane.
Teraz už rozumiem, minulý rok som mala po odrataní SVA a 12% cez 11000 a keď som odrátala 13% bola som pod hranicou 11000 € a aj tak mi neuznali daňové a to podávam už tri roky a ani raz mi ho neuznali… ďakujem krásne za odpoveď
Tých 13% máme len od roku 2010. Je to tzv. Grundbefreiung, oslobodenie od dane, teda niečo ako daňový bonus. 13% sa odráta od čistého príjmu a výsledok je potom zdaniteľná čiastka. Takže až tento výsledok sa zdaňuje, ak je pod 11000 - netreba podávať DP. AK je nad 11000, treba podať.
Ak si nepodávala, podáš len za predchádzajúci rok, 2012. A prečo vlastne chceš podávať, rozmysli si dobre.
Tatka dostala som výmer zvýšenie platby do Sva na rok 2013 na 1 štvrťrok, kedže má prerušenú živnosť od decembra musim to platit, tu som čitala jeden prispevok čo si odpovedala, čo je ten Nachbemessung, dakujem
Musím podať pretože čistý príjem presiahol 11. OOO.
Tatka, prosím ak môžeš pošli mi vzor Honorarnote, si milá a ďakujem vopred. Môj mail: kacmarova.manka@gmail.com
Tatka, prosím ak môžeš pošli mi vzor Honorarnote, si milá a ďakujem vopred. Môj mail: kacmarova.manka@gmail.com
žiadne doklady len odrátať 12%, sva, 13%
Podla toho kolko máte rokou a aký vysoký dôchodok chcete. Dôchodok zo základu prvé 3 roky je 8EU na mesiac.
Ahojte. Vie mi niektorá poradiť? Ako je to možné že pracujem už 2 roky s tou istou striedačkou a jej vypočítali 590e po troch rokoch a mne po 2 a pol roka 722e na quartal do SVA. Ako nechapem tomu, veď zarábame rovnako a aj ona podávala stále daňové priznanie. Ďakujem.
Janka, tak len si skuste obe porovnat danove priznania, ktore ste podavali, ci ste ich robili rovnako a ci ste rovnako spocitali prijmy a ci ste rovnako odpocitali vsetko co ste mali. Pri rovnakych prijmoch, by ste mali mat rovnaky cisty prijem.
A porovnajte si aj vysku Nachbemessung, toho roku sa doplaca za rok 2011. A SVA sa vypocitava z prijmu v roku 2010 ( k cistemu prijmu v roku 2010 pripocitajte zaplatene prispevky do SVA v roku 2010 a vydelte poctom mesiacov, ktore ste odpracovali v roku 2010 a dostanete tak základ pre vypocet SVA v roku 2013).
Pekny den prajem.
Tatka, prosim nemate link na vytlacenie DP na tento rok? za r. 2012 myslim. vdaka vopred, este jedna otazka musim dat Dp, som tu v aprili 2013 dva roky dcera dala na FA protest, prefocovali tam nase honorare, zaplatene od nich SVA, opravili im a doplatili, myslim ze nas skontroluju a povedala aby som si dala DP, tak musim, hoci citam ze do troch r. nemusim, jedny vravia daj, druhe nie, co robit? Ako je to vladtne? Planujem robit tu este ak sa bude dat robit 3 roky