Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

Neviem aký koeficient ti vyšiel, lebo takto sa nič neráta. :- ( ( ( ( ( ( ( ( (

Ďakujem za vysvetlenie, no u mňa je to tak, že by som chcela ešte rok potiahnuť a potom ísť na materskú, tak neviem ako ďalej. S týmto asi nemáš skúsenosť, že?

Bohužiaľ neviem, ja som už stará páka. Tu nájdeš všetko:
Rodinné prídavky a iné dávky | Dávka v materstve-Wochengeld | Opatrovanie v Rakúsku, daňové priznania v Rakúsku, práca v Rakúsku, vrátenie daní

Ahojte, proim niekoho o radu kto sa v tom vyzna : ( (
robim si danove priznanie za rok 2012 na slovensku, kde som mala prijem aj s AT, a potom od augusta som mala slovensku zivnost, opatrov, v nemecku… ja neviem ako vyplnit to DP. mam si dat do VI odielu na strane 3, riadok 2-prijmy so zivnosti vsetky prijmy aj so slov. aj s AT zivnosti ? a potom vydavky si dam 40 perc. + poistne ktore som na SK uhradila pocas SK zivnosti… ? ja som to tak totiz vyplnila, este som to zatial neodovzdala, a skusala som to pocitat aj na stranke online Danove priznanie, kde zaklad dane po uplatneni NZc mi vysiel nula, no uhrn vynatych prijmou mi tam nejde napisat sumu, lebo ze to ma byt najviac do vysky zakladu dane… cize potom mam uhrn vynatych prijmou 0, 00… ja neviem ci to mam spravne, ale nieco mi vravi ze nie… prosim poradte ako to vyplnit bola by som vdacna, nakolko na DU neboli moc ochotny, a ja sa stym uz hrajem asi mesiac…

Môj syn si bol vypýtať na študijnom oddelení potvrdenie resp. výpis o známkam a skúškach z 1. roč. za poplatok, asi 3 eur. ktorý musel uhradiť na pošte

Zienky, prosim vas, ked cestujem do prace vlastnym autom, ako si vyratat cestovne? Prosim poradte mi.

Ahojte, prosim o radu. Pri hospitalizacii na Slovensku mam poslat na SWA PN ku, resp. potvrdenie o hospitalizacii? Ma niekto s tym skusenosti ako postupovat? Budem po operacii na PN ke asi 3 tyzdne. Vdaka za rady.

Ahoj Luci už ti niekto poradil pomohol?

Ahoj Majka, nie nepomohol a neporadil mi nikto. Danove nerobim, som z dalekeho vychodu a do Ba chodim vlastnym autom, potom do Rakuska z Bratislavy uz s prepravcom. Preto chcem vediet, ze v pripade ak budem musiet robit danove ako si mam ulatnit skutocne naklady. Ale nikto mi neporadil. Ty nevies, ako to treba robit?

Ahoj Luci-môžeš dať e-mail napisala by som ti ako si ja robím. Mne tak poradil pán priamo na Finanzamte. A už tretí rok tak podavam.

Ahojte, toto sa síce netýka DP, ale neviem kam to mám zaradiť, chcem sa spýtať, či niekto nevie, ked pracujem v AT ako opatrovateľka a môj muž je na úrade práce, či nemám nárok na nejaké dávky. Nevie niekto niečo o tom? Ďakujem za odpoveď, ak niekto má skúsenosti.

Majka, velmi pekne dakujem. Tu je moja emailova adresa luciasl@centrum.sk, velmi pekne dakujem za ochotu.

Majka, velmi pekne dakujem. Tu je moja emailova adresa luciasl@centrum.sk, velmi pekne dakujem za ochotu.

Ahojte, môže mi niekto poradiť z DP? Minulý rok v marci som podala DP na Sk. Od aprila min. roku nepracujem už ako opatrovateľka, len si platím SVA a WKO. Takže nemám za celý rok príjem len výdaj. Musím podať DP?, ďakujem

Majka, toto by aj mňa veľmi zaujímalo. môžeš mi poslať informácie na mail tatkab@azet. Veľmi pekne ďakujem za tvoju ochotu.

Ahoj Majka, poprosim Ta, mozes aj mne poslat info o uctovani auta? Moj mail ivanicova.katarina@atk.sk.
V minulom roku som cestovala autom a rada by som v danovom priznani uctovala skutocne naklady. Dakujem ti velmi pekne a prajem prijemny vecer.

Vcera mi volala znama, ktora je tiez OP v AT. Isla prvy krat podavat DP, pracuje ako OP uz 5 rokov. Nepresiahla prijem 11000, ale pod vplyvom roznych diskusii na roznych forach ze nam pridu astronomicke nedoplatky sa rozhodla, ze poda DP. Danovnik nanu takmer az krical, ze naco podava DP, ze co si od toho slubuje. Ze on DP neprevezme, pretoze nepresiahla sumu 11000 a ze len tym pridava pracu, zbytocnu pracu. Ked povedala, ze sa boji nedoplatkov, tak povedal ze je to nezmysel, ze SVA nema dovod pytat si jej prijem, ked plati najnizsiu taxu za odvody. Vraj nech si nemysli, ze ak by SVA dostavalo od nej viac, ze by sa z toho “tesilo”. Znamenalo by to do buducna samozrejme aj vyssi dochodok, a o to SVA samozrejme zaujem nema. A ze ak by to tak bolo, tak by museli podavat danove vsetci, bez ohladu na to kolko zarabaju, nebola by robena ziadna vynimka do prijmu 11 tisic. Poviem vam, som z toho uplne uz domotana. Danove nedavam a ani nedam, toto mi hovorilo uz vela OP, ze nase danove vo väčšine ostavaju nepovsimnute, alebo v kosi. Nikoho to nezaujima, lebo z nas nic nemaju. TAk sa mi zda, ze niekto narobil okolo nedoplatkov velky rozruch a spustilo to lavinu danovych priznani. Teraz zeny placu, lebo ozaj tie odvody su nehorazne vysoke. A este aj vcera mi doma na SK danovnicka pri podavani slovenskeho danoveho povedala, ze nech nepanikarime, ze vzdy je sposob, ako napisat danove priznanie tak, aby sa SVA nenavysilo. Ak by sme k tomu boli nahodou vyzvane. A ze nedoplatky vam bez toho, aby ste nepodali danove v Rakusku nemozu prist, pretoze relevantna info o vasom cistom prijme je len danove priznanie. Pekny den zelam.

Tak potom nerozumiem prečo niektorých vyzývajú (ako napr. mňa) , ak je to pre nich nezaujímavé sa s tým zapodievať?

Pretoze namatkove kontroly funguju aj na danovych uradoch. Len preto.

Aj v Rakúsku sú zákony pre všetkých na daňovom majú pravdu že podávať nemusíme pokud nás nevyzvú, ale nikdo z OP si neoverí ako to je na SVA. Pokud máte plat vyšší ako 7 500 ročne z ktorých sa vyrátá ten najnižší poplatok musíte platiť odvody vyššie je to tak v každom štáte však mi pri takýchto odvodoch platíme jedného rakúského dôchodcu a to si oni nenechajú ujít. Bála bych sa účtovničky ktorá mi povie že sa dá v SVA upraviť príjem tak aby mi poplatky nezvýšili.