Prosim vas, uz viete ako to je s nakladmi na cestovne? Majka slubila odpoved, ale mne zatial nic neprislo. Dakujem za radu.
Zeny. Ako to je? Ak nema SVA vas prijem, teda nema k dispozicii danove priznanie, lebo sme ho nepodali, z coho rataju nedoplatky? Viete mi na toto niekto odpovedat? Dakujem.
Ahoj prosím ťa dôchodok na Slovensku mám pripočítať do Rakuskeho daňoveho priznania dakujem.
Tatka prosím ťa mám Slovensky dôchodok priznať do Rakuskeho danoveho priznania dakujem.
Ahoj Majka môžeš prosím ťa aj mne pomôcť, ako to robiš, napiš aj mne na môj mail pekny den.
Mila Marika napis mi na and6sabka@centrum.sk
Oprava andysabka@centrum.sk
Napis si tam do 31. 1. , ak nechces platit uz za februar
Mila Luci, napis mi na andysabka@centrum.sk a ja ti to vysvetlim blizsie
Po treťom roku sa vám zvyšuje automaticky, ale stále platíte len zálohu.
Ja som sa pytala ze z coho rataju nedoplatky ak nie je podane danove priznanie? Z COHO? Dakujem.
Ak nepodávaš DP, tak nemôžeš mať nedoplatky, lebo platíš paušálne odvody ktoré sú pevne stanovené. V 4. roku živnosti ti automaticky zvýšia odvody zo 150 na 200 euro. Ale to nie sú nedoplatky, to zvýšia všetkým, ktoré platia paušálne odvody. Ak ti príde niečo iné platiť, zavolaj na SVA a opýtaj sa, čo je to a prečo to máš platiť. My nevieme, čo ti prišlo.
Mne neprislo nic, ziadne nedoplatky. Ale cez rozne diskusne fora som sa docitala, ze zeny aj ked nepodavaju DP tak ak napriklad koncia zivnost, prisiel im nedoplatok. Tak preto sa pytam. Vela rodin dava DP a tam je tiez prijem opatrovatelky, ale aj tak nechapem, ako mozu z toho rataz nedoplaty. Vy to chapete? Lebo mne je to velmi divne.
Ach sóoooo, to som aj ja čítala. Veľa takých príspevkov je od tých, čo robia daňové priznania, lebo tak si naháňajú kšefty. Alebo od tých mudrlantiek, čo dačo započujú, prečítajú, nedočítajú - ja mám takú striedačku, vždy príde s nejakou jobovkou z auta. Je jedno, čo rodina napíše do SVOJHO daňového. Tebe môžu vypočítať odvody a nejaké doplatky len vtedy, keď podáš TY dańové, alebo ak ťa rakúsky FA vyzve. Kto podáva DP, tomu môžu doplatky vyjsť. Odvody sa totiž vypočítavajú z príjmu dozadu o 4 roky - takže v 2013 sú odvody z príjmov za rok 2010. Okrem toho, ak zrušíš živnosť nie k poslednúmu dňu v kvartáli, alebo v roku, vždy sú tam nejaké dni, za ktoré ešte nejaké poistné treba zaplatiť.
Bodaj by si mala pravdu. Lebo co tak citam tie komenty, tak mi vlasy dupkom vstavaju a tiez nechapem, ako mi z cudzieho danoveho (myslim tym aj rodinu) ako mne mozu z toho ratat nedoplatky. Neviem ci si aj na fb, ale tam su skupiny pre opatrovatelky, je ich tam nejakych 3000 OP a vo väčšine vsetky tvrdia, ze tie nedoplatky pridu aj bez danoveho. Som z toho na infarkt.
Nedoplatky - veľmi jednoduché vysvetlenie. Dve sestry v jednej rodine, ktoré majú úplne rovnaké podmienky.
Anka podáva daňové, platí vyššie odvody - menej zarobí. Marienka nepodáva daňové, platí nižšie odvody - ergo viac zarobí.
Marienku vyzvú, aby podala dodatočne daňové. Vypočítajú jej odvody podľa skutočného zárobku. Bude teraz musieť doplatiť to, čo jej zostalo navyše v porovnaní s Ankou.
Jediný! relevantný doklad pre Finanzamt na určenie tvojich skutočných príjmov a pre SVA na vypočítanie skutočných odvodov je tvoje daňové priznanie, ktoré ty vyplníš a podáš na príslušný Finanzamt. Nič iné.
Tatka, ja tomu rozumiem co pises a aj som si myslela, ze to takto funguje. Ale nechapem, ze ak niekto danove nepodava tak pri skonceni zivnosti dostane niekolkotisicove nedoplatky. Podla mna to nie je normalne. Lebo presne ako vravis, tiez si myslim, ze moj prijem mozem deklarovat len DP nicim inym a uz vobec nie tak, ze z DP rodiny mi niekto rada nedoplatky. Mylim sa?
Nemýliš, SVA dostane podklady o tvojom príjme od Finazamtu. Ak nedáš daňové, ani rakúsky finanzamt, ba ani slovenský, si nejaké tvoje príjmy nemôže vymyslieť. Všade som čítala, že dostali ženy niekoľkotisícové nedoplatky. Ale ani jeden príspevok nebol od tej postihnutej. Ani jednu nepoznám osobne, ani v okruhu mojich známych. Všetci to len počuli. Vyzývam oparovateľky, ktorým bez podávania DP prišli tisícové nedoplatky, nech sa ozvú.
Tak ja som presne toto vzdy vravela, ze to hadam ani v Bangladesi nefunguje tak, ze z cudzieho DP (lebo rodina nie som ja! ) ze sa z toho da ratat nejaky moj nedopatok. Odpisali mi, ze SVA si nahodne nasadi moju vysku odvodov, cize je to ten predpoklad a z toho potom vznikaju tie nedoplatky. A ze SVA si nenecha ujst ani cent, ze sa nemam bat, ze ak zarabam priklad 10 tisic rocne v cistom a platim odvody z minimu, tusim z nejakych 5. 600, tak ze ten rozdiel proste musim doplatit. Lenze potom ak je to tak, tak nechapem, preco vravia nepodavat danove priznanie v rakusku, ak SVA musi poznat nas prijem. A potom casto spominaju tlacivo verf24, ze aj na zalade toho vznikaju nedoplatky. Fakt som z toho blazon.
Nebuď blázon. Dobre že nad tým rozmýšľaš. Z vyplnenia verf24 nevznikajú nedoplatky. Podľa toho dotazníka zváži daňový úrad, či si preňho zaujímavá, či je predpoklad vyšších príjmov a či chce od teba daňové, alebo nie. Ak si tam ženy popísali veľké sumy, tak sa samozrejme finanzamt zaujíma, prečo teda nepodávajú DP, vyzve ich podať, a hneď majú vyššie odvody. A potom ten nešťastný pojem - nedoplatky. Nedoplatky sú niečo hanlivé - neplatila si tak ti treba, teraz ti to nasolíme. My máme doplatky. A pokiaľ sa SVA nedozvie naše skutočné príjmy, lebo nepodávame DP - nebudú žiadne tisícové nedoplatky. Nemajú skrátka byť z čoho vypočítané.
Vyzývam opätovne opatrovateľky, ktorým prišli tisícové nedoplatky, aby sa ohlásili tu na fóre.