Tatka, neviem ci smiem… , ale skus takuto vyzvu hodit na FB ak si tam, do skupiny Som opatrovatelka, tak sa ta skupina vola. Tu na tomto fore nie je ta diskusia moc aktivna, aspon co si diskusiu vsimam. Na FB je asi 3500 opatrovateliek a niektore sa zda ze aj tomu rozumeju (aspon sa tak tvaria). Prosto povedane, ak som to tam napisala, ze take nieco nie je mozne, tak ma skritizovali jedna radost. Vidim, ze sa v tom vyznas, preto by ma velmi zaujimal tvoj nazor. Kontakt na mna: luciasl@centrum.sk. Ak teda smiem o to poprosit. Dakujem krasne za odpoved.
Dobre, idem to skúsiť. Mám kdesi konto čo som tri roky nepoužívala. Potom napíšem. Pa. Taťka.
Vdaka Taťka. Ak mi napises na mail aj meno, rada ta poziadam na FB o priatelstvo ak nie si proti tomu. TAm su tie diskusne fora ohladne opatrovateliek velmi zive, tak budem rada ak aj ty povies svoj nazor na vec. Sama uvidis, ako zeny tieto “nedoplatky” vysvetluju a OBHAJUJU! Akoby nastala vojna medzi tymi co podavaju DP a ostatnymi! Je to chore!
Aj já sa chcem pripojiť odvody / záloha / ktorú platíte bez priznání daní je vyrátaná z čiastky 7 500 hrubého každá opatrovateľka zarobí viac. A preto SVA pri zrušení živnosti kontroluje prijmi a dorátává nedoplatky.
Zaujímalo by ma, na základe čoho zisťuje SVA skutočné príjmy, keď nebolo podávané daňové priznanie a výška príjmov bola len záležitosťou medzi rakúskou rodinou a opatrovateľkou?
Dobra otazka ale odpoved mi na nu nikto nedal, vsetci len strasia ze pridu nedoplatky, ale ja stale nechapem ze z coho.
A kde si to SVA skontroluje ked nepozna nas prijem? Poziada Financ urad o nase danove, o nas prijem? Tak ak je to tak, tak preco ak som niesla danove na urad mi povedali ze NEMAM podavat? Strasne divne je to cele.
Poznám ženu, ktorej prišlo platiť 1 500, -eur kvartálne a nikdy si nepodávala daňové a živnosť má štvrtý rok.
CHcela by som vidieť, čo jej prišlo. Viete čo je to za suma, 1500 euro kvartálne? Musela by zarábať minimálne 100 euro v čistom, alebo odrobiť celý rok bez prestávky. To je takmer 19 000! euro ročne v čistom! Už by musela platiť dane. Aj ja poznám také ženy, ale keď prišlo na konkrétne veci, prestali komunikovať, alebo nemali papiere pri sebe a podobne. Nverím kým neuvidím.
Spravne Tatka a dalsia vec je ta, ze do danoveho pisu bludy.
Nepíš nepravdy
Nemajú z čoh ako píšeš, preto ti nič nezvýšia, platíš len základné, je blbosť, že po 3. roku automaticky zvyšujú
Nemajú z čoho ako píšeš, preto ti nezvýšia nič
Z ničoho, preto ti nič nezvýšia ani po 3 rokoch automaticky ako to tu ktosi múdro vypisuje, nebok
Nuž neviem, ale mne osobne po 3 kalendárnych rokoch automaticky zvýšili z 159 na vyše 200 Eur, pritom žiadne daňové priznanie som pre nalý zárobok ani jeden rok nepodávala.
Prajem pekny den. Chcem poprosit o radu, ak moj manzel ma prijem na SK viac ako 6000eur, ja pracujem v AT, podavam danove. , poberam pridavky, potrebujem prilozit k danovemu aj L1k? Vedel by mi niekto poradit? Dakujem
Ahojte, ak prikladam L1k, musim automaticky aj E9? prijem manzela na SK? Ci ako? Ak jeho hruby prijem nepresiahne vysku 6000eur, tam mam narok na nejaky bonus, negativnu dan? Dakujem krasne za radu
Pekny vecer, viem mi niekto poradit co mam zaskrtnut na tlacive E1v bode 7? co znamena ten bod 7. 1? a este ak niekto vie kde sa udava pocet mesiacov za ktore som poberala pridavky v AT? Dakujem krasne
Keďže u nových prevádzkovateľov živnosti ešte nie je známa výška ich príjmu, s ktorého sa vypočítavajú odvody, bola stanovená minimálna výška vymeriavacieho základu. Pre rok 2009 je to suma 537, 78eur. Z tejto sumy sa odvody vypočítavajú prvé 3 roky. Po 3 rokoch sa vymeriavací základ zvyšuje pre odvody do penzijného fondu na sumu 743, 20eur a v zdravotnom poistení a na dôchodkové zabezpečenie SZČO na sumu 667, 02eur. Výška poistného na úrazové poistenie sa počas celého poistného obdobia nemení.
Pekný večer prajem. Mala by som otázočku ohľadom adresy do rakúskeho daňového priznania. Adresu živnosti mám inú ako je adresa miesta, kde vykonávam činnosť - bydlisko klienta. Neviem preto, akú adresu uviesť do daňového priznania. A či do E1 môžem uviesť napr. adresu miesta, kde vykonávam činnosť (keď aj kolonka je označená ako "derzeitige Wohnanschrift) a do E1a môžem uviesť inú - tú adresu živnosti (kolonka ako derzeitige Anschrift, Betriebsanschrift… ) ? Mám dilemu aj preto, že príslušnosť k FA sa určuje podľa miesta môjho pobytu, teda v mojom prípade u klienta, tak nejak neviem, čo s tým v mojom prípade… Ďakujem