chapem,ako si to myslela rad tu je viac nez dost,len asi nie dost pre tolke sebavedomie.Pohni trochu rozumom,alebo si zaplat,ak si taka narocna,nie je to nic zlozite.Potom nam mozno ty poradiiiiis.
môžem vas poprosit, som len sama mam len prijem a odratat socialne poistenie a pausalne, nevedela by si mi povedat kde napr.kde do ktorých troch koloniek to vpišem do jednotlivých tlačív, ktore si vypísala?
napr.prijem 13000, socialne 2000, cesta 12%1560 eur , strava/ako pridem kolko na stravu sa zaratava do prijmu/ číže čistý je
diky moc, velmi by si mi pomohla
ada
V prvom rade sa predstav ako sa volaš:-)A potom kritizuj…Ja by som to tu velmi rada do bodky napisala ak by som to vedela,ver mi že s tym nemam problém…ale zrejme ty problem maš…tak si ho vyrieš po svojom a nekritizuj nepravom:-(
danove mam na danovom
Milá Martina,stačí si kliknúť trochu nižšie… a čítať a čítať,až sa dočítaš!Je tam bod po bode ako vypísať DP.A fakt stačí minimum pohnúť rozumom,keď nerozumiem,tak si to dám vypísať daňovému poradcovi,jednoduché,že?!
Ja som mala nejaku otazku,ale nie na teba či a kde maš danovéé…dufam že sme sa rozumeli,a viac mi tu neodpovedaj nemam čas na tvoje somariny
Neviem kolko x krat mam hovoriť že ja som sa pitala na otazku,ked mi na nu neviete odpovedať tak radšej mi tu nepište kde a čo mam čitať už som čitala xkrat…
dobry den,mna by zaujimalo,ci si mam podavat danove priznanie v rak.aj za rok 2008,ako je to s doplatkom do odvodov,mame povinnost si ich doplatit my alebo rodiny?Ďakujem Soňa
- zopakovať vybrané slová
2. DP vieme vypísať aj poradiť,ale bohužiaľ (alebo chvalabohu)nie tebe!
Tereza prosím Vás o názor. Pri neobmedzenej i obmedzenej daňovej povinnosti myslíme čisté príjmy(11 000 a 8 000) Vo formulári E9 čítam, že ak je v AT percento celkových zdaniteľ.príjmov menšie ako 90, môžeme požiadať o neobmedz.daň.povinnosť v AT ak naše príjmy v SR nepresiahnu 11000 Euro - je to napísané na str. 2 F9 vo vzorci výpočtu . Rozumiem tomu E9 správne? V článku z 19.2.2010 o 8:41 ste Tereza písali , že “naše príjmy v štáte rezidencie musia byť menšie ako 10 000 Euro”
Dobrý večer. Môžem vás poprosiť o informáciu,kde nájdem E9 v slovenskom jazyku? Dnes som bola na Daňovom úrade,tak E9 nepoznajú,na internete som to nenašla. V nemeckom jazyku tento formulár mám z Finanzamtu v AT,len by som potrebovala tiež v slovenčine. Ďakujem
opravujem príspevok z 19.2.nie -“príjmy v štáte rezidencie musia byť menšie ako 10 000 Euro”- pre rok 2009 samozrejme platí hranica 11 000 EUR - je to aj na samotnom tlačive, ospravedlňujem sa, stane sa - nestíham a nečítam po sebe,Jarke - tlačivá na DÚ by mali samozrejme poznať, neviem či nie je aj na stránke DR SR - použi originál, preklad, ktorý som ja čítala za veľa nestál, aspoň čo sa terminológie týka - alebo by aspoň potreboval poznámky dolu k požadovaným sumám
Ďakujem za reakciu Terezka,dnes mi na DÚ povedali,že nie sú povinní potvrdiť formulár v nemčine,mám doložiť v slovenskom jazyku (neviem odkiaľ). Mám si napísať krátku žiadosť o vydanie potvrdenia…ale akého potvrdenia? Že som v roku 2009 bola rezidentom na SK alebo že som v roku 2009 nemala na SK žiadny príjem? Stránku DR SR som už asi 5x prešla,ale s nulovým výsledkom. Môžeš mi prosím ťa poradiť?
prosím Vás aj vo formulári E9 sa uvádzajú čisté príjmy, však?
Na stránke DRSR som to ani ja nenašla ale mne kázali napísať žiadosť o vydanie potvrdenia o daňovej rezidencii pre akú krajinu a od kedy do kedy, treba uviesť v žiadosti všetky osobné údaje. Dozadu môžu vystaviť potvrdenie ale dopredu nie. T.z. ak chcete napr. potvrdenie o daň. rezidencii od 12.10.2008 do 31.12.2009. Na základe tejto žiadosti vydajú potvrdenie E9, skutočne nie sú povinný potvrdzovať rakúske tlačivá
Tereza prosím Vás v F9 sa uvádzajú čisté príjmy však?
prepáčte tlačová chyba: …povinní potvrdzovať rakúske tlačivá
Ďakujem za odpoveď.
Vlani som ohľadne E9 komunikovala s daňovými úradmi na Slovensku,z ktorých mi jeden maximálne vyšiel v ústrety a dokonca mi sprostredkoval preložený formulár z DR SR - dnes je bohužiaľ na serveri DR odstávka, takže nemôžem pozrieť či tam naozaj formulár nie je, ten preklad bol síce z formulára pre Nemecko,používa sa však v celej EU A NIE DVA ROKY ! - mám ho v mojej dokumentácii, čudujem sa vyjadreniu, že nie sú povinní potvrdzovať rakúske tlačivá - samozrejme, ale originál je anglický - a každý DÚ si ten preklad z DR SR môže obstarať a okrem toho boli podľa vlaňajšieho vyjadrenia DR SR daňové úrady v danej veci informované. Ospravedlňujem sa, bolo by treba k tejto téme trochu viac času - ak sa sem v najbližšej dobe dostanem, skúsim odpovedať viacerým, mohli by tak urobiť aj iní, ktorí to tu aj inde sľubovali, či - len - sľubovali ??? Bohužiaľ nie som na Slovensku a aj tu mám svoju prácu, takže veľa toho nestíham.
vela tu toho piseme o DP ale nenasla som ziadne vyplnene tlacivo alebo vzor podľa ktorého by som sa mohla riadiť.prosím vás pekne dajte niekto odkaz na už vyplnenú E aj na E1a veľmi tym pomôžete viacerím . pre mňa je to jak španielska dedina. vdaka