Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

Este jednu otázočku. Pokiaľ je mama i dôchodkyňou v SR, k hrubemu prijmu v AUT sa priratava i slovensky dochodok a až potom sa odpočítava paušal a odvody v AUT? Alebo sa slovenský dochodok uvádza len na daóvom priznaní v SR a s AUT príjmom nema nič spoločné? Bola mi povedaná druhá alternatíva, len sa chcm uistiť. Ďakujem pekne a pekný deň!

Pekne predpoludnie

Rada by som sa spitala ohladne danoveho bonusu na slovensku,ak berem bonus s AT a rod.mam narok aj na slovesku?
+mam životnu poistku,možem si ju na slovensku taktiež započitať do dane?ak ano kde do akeho polička,dakujem.
Peťka

…vsak to tam mas napisane…riadok 74

Emka ,Dakujem.

prosím vás kde na stranke WKO alebo FA pod čím sa píše o daňovej rezidencii? dík

Je potrebne podavat danove priznanie v Rakusku ročne.

poznaju tento formular,dokonc ho maju v slovencine…mne ho potvrdili bez problemov,naliehajte na vasu danovu pracovnicku

Prosím Vás dievčatá , prvýkrát podávam DP.Poradíte mi skúsené, keď môj hrubý príjem z AT je 11.216 € už musím podat aj DP v AT? Ďakujem za skorú odpoveď.

Strava-pocita sa 6,46 krat pocet dni odrobenych v Rakusku,to si zapocitas do prijmov…v prispevku vyssie je to krasne rozpisane,kde co zapises

S E-9 som ja ani moje zname problem nemali,potvrdili to bez problemov a nepytali ziadne slov.tlacivo.ide o formular EU,takze tak ako potvrdzuju rak.tlaciva na rod.pridavky,maju povinnost aj E-9,len bohuzial ich lenivost zohnat si jeho preklad je väcsia a je jednoduchsie to dat na krk vam.Nedajte a povedzte ze sa budete stazovat a uvidite tie lufty.A co sa tyka tej ziadosti k tej E-9 tak to mi dali male tlacivo na informaciach,kde som jednou vetou napisala,co chcem.

skusena,ak si precitas prispevky ohladom DP.

Prosím Vas,…viete mi niektora poradiť,dnes som sa dopočula že ked mam živnosť v Rakusku od polovice min.roku 09,že musim zdokladovať v slovenskom danovom kde som bola do polky roku…tiež doložiť doklad,čo je na tom pravdy???

no velmi si mi neporadila, ja som si prečítala ale človeka poteší, keď to robíš prvýkrát a niekto Ta v tom podporí.

ahojte …prosim poradte mi, rodina chce za mna podat DP v AT a povedali mi ze nesmiem podat DP na SK,vraj potom dostanu od statu pokutu 2000 eur…je to pravda??? co mam robit??? podla toho co som citala a pocula na SK som povinna si podat informativne DP dakujeem

ivet, laskavo precita Pflegegesetz a potom nech sa boja o udelenie pokuty.
Ved su rakusania, nech sa informuju aj na uradoch-
Steuerliche Informationen zur Hausbetreuung (BMF)]

Dobry večer ochotné ženičky ! Ten Formular E 9 ked som dobre pochopila si mam dat potvrdit na slov. DÚ a aku sumu mam udat čisty príjem alebo hruby? Dakujem vopred dufam že mi rychlo niekto odpovie…

vidim ze ti nikto neodpovedal…mne uz ano…nejaka veve.ale viac o tom neviem.a ze vraj mame!inak ahoj:?)ja som tvoja kolegyna:)Bopze tu kym sa clovek docka odpovede prejde aj marec 2011!

preco ju chudinu navadzas na pflegegesetz ked naco je toto forum???to jej nemozes povedat hovorou recou ktorej skor porozumie??su opatrovatelky ktore nemcinu nechapu dobre aa dokonca ani v slovencine niektore zakony nikdo nechape!co sa tu stale mudruje…sak sme v vsetky v tom tak co nie ste k sbe milsie??keby sa vyzna tak si precita pflegegesetz.kedze zacala tu pisat asi potrebuje skor nasu pomoc nie??niektore jak keby ste tu uz ani srdce nemali…neboli ste aj vy niekedy neoťukane???no tak si na to pekne spomente…pekny den vam vsetkym…

To musíš mať čiste do 11.OOO Eura, to znamena

hruby príjem - výdaje sa rovná čistý príjem
a ten je dôležitý.

jej to dobre povedala v nemcine pre rakusanov,nie?Oni to maju studovat,takze OK.