Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

Ano pn pripočítať k hrubému príjmu

Prepáčte ale v tom vzorci na DP Rakúske nie som si tak istá. Ja som už aj tak čítala, že hrubý príjem mínus najprv odpočítať Sva a až potom 12 percent a nakoniec 13 percent, lebo podla vzorca čo ste napísali sa potom z Sva odratúva 12 percent a celková suma SVA. Mohli by ste mi prosím na túto otázku odpovedať?, dakujem.

Dobry den, ja mam ohladom odvodov tiez velke nejasnosti. Pracovala som 6rokov v AT, iba v jednej rodine-za prvy polrok2008 -som danove priznanie nepodala. Od nasledujuceho roku uz podavam DP pravidelne. Rodina mi platila odvody, ktore boli nizke. Tak mi asi po troch rokoch prisli velke nedoplatky, raz 1200e, potom 1300e, ktore som musela sama doplacat. Hoci moje prijmy neboli velke, dva roky okolo 6000e netto za rok, , navysili mi odvody vysse 1200e. Tak isto plati aj moja striedaka, ktorej prijmy boli ovela vasie ako moje, skoro dvojnasobok. Takze absolutne tomu nerozumiem. Dakujem za vysvetlenie

Ahoj, pocula som ze sa odvody v AT maju pocitat nasledovne: z hrubeho prijmu vypocitam 12%, k tejto sume pripocitam odvody, tuto sumu odratam od hrubeho prijmu a nakoniec este odratam 13%, , , hlupost?

Ahoj, so skutocnymi nakladmi mas pravdu, ale ked robis DP v AT pausalne, SVA odratavas od hrubeho prijmu a cestovne a ine vydavky su zahrnute v 12%

Prosím, ešte nerozumiem tomu, že máme z príjmu odrátať tých 13%- to je aký náklad? Nenašlasom to nikde. Ďakujem.

Podla mna to nie je hlúposť.

Ahoj Marika, neviem ti presne povedat co tych 13% znamena, ale tych 13% sa odratava myslim od roku 2009, , , je to ako nejaky bonus od SVA, mozno to niektora vysvetli presne, , , ide o to ze sa to odratava, ked si ich neodratas ty v danovom, urobi to FA, , , ,

Tak mala by som aJ JA ZAUJEM O INFO OHLADOM DANOVEHO PRIZNANIA mhroncov@azet.sk
dakujem velmi pekne

Dskujeme pekne prave som hladala vzor slovenskeho DP. Srdecna vdaka edte raz, si naoxsj dobra dusa

Nikto Ti to stopercentne nevysvetlí. To by musel vedieť komplet informácie o príjmoch za celé obdobie Tvojej živnosti. Buď zájdi na SVA a nech Ti to vysvetlia a prepočítajú alebo si to skús pracne sama každý rok vypočítať. Musíš brať do úvahy, že SVA pri výpočte vymeriavajúceho základu pripočítava naspäť k čistému príjmu odvody, ktoré si si odpočítala.

Zitka snažím sa vrátiť dievčatám pomoc aj mne niektoré koleg. pomohli keď vedeli a dalo sa ale aj netreba sa nechať znechutiť robím op od 2004 aj mne sa stalo že za dobrotu na žobrotu ale poteší pomoc myslím si.

Pomohlo velmi dakujem a podavaš daňnové aj v Rakúsku?

Vynikajúci, poučný príspevok ozaj pre všetky opatrovateľky, nemáte niečo také o daňovom priznaní podávanom na rakúske daňové úrady. Ďakujem veeeľmi.

Prepac, ale si to nenapisala spravne. Do tabulky c. 1, riadok 2 (zo zivnosti) , do stlpca vydavky mas napisat 7440, - euro a nie 9. 260, - euro.

Prosim, odpíšte ak viete presne, čista mzda je suma bez SVA, bez 12% alebo aj minus 13% dajujem za odpoved

KOčKY, čo je tých 12% a tých 13%, sú to nejaké paušálne výdavky?

Ja som počula, že paušál tých 13% bol zrušený. Neviete niečo o tom.

Odpoveď z ministerstva financií - klientského centra: PNka sa do daňového priznania nedáva!

Chcem reagovať na vaše nepresné informácie ohľadom daňového priznania. -ohlasovacia povinnosť Sk
keď som nazrela tak hneď ma to zmrazilo mate tam dosť nejasných info. Na ktoré môžu dámy doplatiť v budúcností.
Radšej si dajte vypracovať daňové priznania tam kde sa tomu venujú. A vedia Vám poradiť lepšie.
Hovorí sa šetríš malý peniaz a stratíš veľký.