Prosim vas, napiste mi jeden vzor, ako sa ma spravne vyplnit dan. priznanie v Rakusku?
Podla cisla riadkov, co mam do nich pisat? a komentar ku tomu, cize jeden ozajstny vzor, hoci aj vymysleny, aby sme sa konecne my vsetci opatrovatelky naucili s tym robit a neplatili velke peniaze rôznym ekonomkam a instituciam. Ked ma niekto dobre srdce a vie o com pisem, iste mi pomôze.
Môzte mi napisat aj na mail:maxel80@post.sk
aj sem, aby kazda opatr. to precitala a objasnila si. Ten prispevok od Kiky ma podnietil toto napisat, lebo mam ten isty problem. Tych 6. 54 eur malo ktora opatr. pouziva a vpisuje do dan. priznania tak na Slovensku, ako aj v Rakusku, ked som sa na to pytala, len oci otvarali, o com to hovorim. Aspon desat opatr. som oslovila a ani jedna nevedela, co je to za suma a tym padom to ani nevpisuju do dan. priznania. ako je to vlastne? cakam na odpoved. a dakujem. Maja
Ženy nebláznite. Podľa toho, čo tu čítam, nemáte ani predstavu o daňovom priznaní v Rakúsku. Dajte si daňové urobiť odborníkovi. Ak si zle vyrátate a popíšete, tak vám vyrúbia dane, alebo, čo je ešte horšie, vás budú žalovať pre daňvý podvod. Toto už nie je sranda.
Ak nepoužívaš 6, 54 tak si koleduješ o veľký problém, moja, lebo nepriznávaš všetky príjmy. A všetky ostatné, čo si ich nepriznávajú. A ak už ani neviete, čo je to za suma, tak sa môžete hanbiť.
Ahoj, reagujem na tvoj prispevok je to asi spravne ja som tiez tak robila, ale chcem sa opytat preco odpocitala tych 40 % a este SAV bola by som rada ak mi odpovies dakujem
Ked si taka mudra a zhadzujes ludi, tak mudro napis vzor, ako si podavala ty danove priznanie v Rakusku. Pouc ostatne opatrovatelky a nielen kritizuj. ok?
Nikoho nezhadzujem, každá z vás vie čítať, používať internet / ? / , stačí hľadať. Kto myslíš, že mne všetko nalial do hlavy?
Ja som opatrovatel Dodo a tiez by som rád vedel, čo sa pytala Kika. Milá Andrea, ked vieš pomôcť, tak pomôž, že kde si to hladala a kde nasla články o dan. priznaní rak. Ja tiež hladam a konkrétne čo chcem, nenašiel som. Chcel by som tiež podla riadkov vypočet na tlačive dan. prizn. AT. Tak, ako to rozpisala Kika. Ale z teba Andrea citit len neprajnost, čo si odpovedou preukazala. žial, takí sme… ludia.
Babenky ja už som za vodou ukončila som živnosť v rakúsku a odišla som do švajčiarska.
Do jedného mesiaca mi došlo z At dosť vysoký nedoplatok na sociálnom. Za tie roky sa mi vyšplhalo na 7500 Eur.
Ďalšou ranou bolo že som musela od začiatku živností dokladovať daňovému úradu zmluvy, cestovné, odvody.
tento termín bol do 14 dní čo sa ani vôbec nedalo stihnúť takže som dostala len takú malú symbolickú pokutku v EUR. 500 čo to je predsa nič keď toľko som pred tým zarábala že som doma poplatila všetko a utekala som naspäť.
Teraz poplatím si v pohode aj na dovolenku zájdem aj bokom si odložím.
Ta asi len toľko
Dakujem za prispevok je zrozumitelne napisany aby som si mohla vypocitat ci mi nejaka dan vyjde
To prečo ste mali take vysoke nedoplatky? nepodavali ste DP? tak to si ani neviem predstaviť takyto vysoky nedoplatok… hrozne.
Skús si pozrieť napr. opatrovanie. eu
Ahoj Majka, pozri si diskusiu o pár príspevkov nižšie, autor Alena z 28. 3. 2014. Tam je presne uvedené, aký údaj do ktorých riadkov napísať.
Ako ti mohli do mesiaca vypočítať nedoplatky, a z čoho prosím ťa? Ak si nepodávala DP, nemali tvoje príjmy, ak si podávala, tak si predsa platila skutočné odvody. ALebo je to výmysel, ako vždy, fiktívna opatrovateľka s fiktívnymi nedoplatkami, aby sme si dávali robiť prizania? A just si nedáme, urobíme si samé. Zaujímavé, že každá čo napíše takýto blábol sa potom už nikdy neozve a neodpovie.
Ja ťa vôbec nenahováram na podávanie DP. Každého je to osobná vec ja som Vám len napísala to čo sa mne týkalo a koľko som musela calovať.
Teraz som radá že pracujem na zmluvu v Svecu.
Aha, tak fiktívna opatrovateľka s fiktívnymi nedoplatkami sa predsa len ozvala. Len akosi nevie odpovedať na otázky. Si trápna s tvojou reklamou.
Prosim ta mozes mi napisat, kde to najdem? dakujem
Blbost jak mraky
Zdravím, Milka. Môzete sa mi ozvať na mail, prosím, ohľadne daňového priznania? Kamarátka mi ho rátala, ale nezahrnula mi tam odvody do príjmu. Vraj sú to nezdaniteľné peniaze, ktoré rodina dostáva od štátu. Že už to tak robí 2 roky, teraz tretí a meprišlo jej, že by mala niečo zle. Jarka
Cálovať si mohla, ale po ukončení živnosti si musela byť najskôr vyzvaná na podanie DP (čo bude každá jedna, ak ho nepodáva ročne) Samozrejme výška toho nedoplatku sa odvíja od skutočného zarobku, je to individuálne a tiež za akú dobu. Takže ak to bolo od 2008 a s vyšším zárobkom, tak sa nedivím. Ale že by FA niekomu rozkazoval, akou formou si uplatní náklady, tak to je somarina. Ciže tie bloky atd. čo uvádzaš, pýtali iba v tom prípade, ak si si uplatnila skutočné náklady.
Zdravim. Vie mi niekto povedat, kolko eur / den sa pocita na stravu pre opatrovatelku, zivnostnicku? potrebujem to pre rodinu, bo mi davaju 40 eur na tyzden, ale je to velmi malo, A ako by som sa k tomu dostal, qby som im to mohol ukazat. Dakujem