Opatrovateľky v Rakúsku a daňové priznania

To nie je blabol ale skutočnosť. ja som si prerušila živnosť lebo mi babka zomrela bola som tam 3 a pol roka ale agentura sa rozpadla tak som nemala ine vychodisko. Nevedela som ze mi kamaratka ponukne ihned pracu tak som nastupila onovila som si živnosť a hned z SVA ma vyzvali dokladovat 3 roky dozadu tak som si dala urobiť danove priznanie a odniesla som na financ a vraj budem doplacať do 2500eur a všetko som pravidelne platila tak pokial nevieš tak dopredu nehovor.

Potrebujem odovzdat danove priznanie. Poslite mi prosim. kontakt

Podala som si DP v rakusku v aprili, aj s uplatnenim na danovy bonus. prislo mi len oznamenie o danovom cisle, ale neprislo mi nic ohladom danoveho bonusu. vie mi niekto povedat ako to funguje?

Prosím, vie mi niekto poradiť kupila som si internet Drei Nimm neobmedzený, bez viazanosti, len neviem aky je postup pri dobíjaní, viem len že v trafike kupim si Ladebon za 20e, a ešte niekde som sa dočítala že ho musím nabiť pred uplynutím 30 dní, poradí mi niekto vopred velmi velmi dakujem.

Mate zle info-to nie su danove nedoplatky, ale penzijne a zdravotne, ja podavam danove od zaciatku a kazdy rok mi pridu nedoplatky.

Vobec to nie je blbost, ale realita

Tina, nemáš pravdu. Píšeš, že odvody sú záležitosťou Fa. Nie. Dnes som bola osobne na SVA, lebo za roky 2012 A 2013 mi poslali z SVA 800 eur Nachzahlung. Mala som 700 eur čistých za tieto dva roky a podala som Steuereklärung / robil Steuerberater / bola som presvedčená, že sa dá vybaviť ale nie pani na SVA mi povedala, že FA to rozhodlo tak a žiadne Apellata nie je. Takže asi tak. Plaťte štátu ked ste tu prišli. Otrasné.

Chcela by som vediet co sa počíta do hr. príjmu? Ja viem ze tvoj čistý plat + SVA +stravné. +cestovné?. Z toho sa odpočíta 12percent, potom SVA a 13 percent. A este by som chcela vediet ako sa vypočíta vymeriavaci zaklad pre výpočet SVA.

Chcela by som sa spitat robily ste si danove v rakusku a ako to ide dakujem

Dobry den mohli by ste aj mne pomoc este nikdy som si nerobila dane a nemam ani predstavu o tom a chcem sa este spytat mame narok aj na ten bonus na dieta daujem

Ahojte zienky. Pracujem v Rakusku ako opatrovatelka, donedavna bez agentury. Teraz som zacala pracovat cez agenturu a ona mi vyplaca honorar na ucet. Pani mi povedala, ze mi bude kazde tri mesiace posielat rechnung, kolko som zarobila. Ja som ju poprosila, ci by mi mohla rozpiasat, kolko dostanem za turnus plus kolko na sva. Povedala mi, ze mi to da vsetko dokopy. Je to spravne? Nebudem mat s tym nejaky problem, ked budem podavat danove priznanie?

Anetka účet ti musí dať agentúra po každom turnuse čiže raz mesačne a musíš tam mať rozpísané kolko ti platí rodina na sva zvlášť a honorár na deň zvlášť, aby si si vedela keď budeš podávať daňové priznanie potom sva odčítať. A viete aj mne poradiť dievčatá? Platí tá suma i tento rok do 11000 eur keď je príjem nemusíme podať daňové priznanie v rakusku?

Prosím, vedeli by ste mi poradiť? Informácie sú totiž rôzne. Počítam si, či môj príjem v AT presiahne alebo nepresiahne 11. 000 euro hranicu. Môj hrubý príjem mám vypočítaný správne. Ide mi o to, čo sa odpočítava. Z hrubého príjmu odpočítam 12% paušál,
potom úhrady do SVA. Môžem odpočítať ešte z čiastky ktorá mi takto vyjde 13% ? Ak totiž od hrubého príjmu odpočítam 12% paušál, úhrady do SVA a z toho 13%, potom môj príjem nedosiahne 11 000 a nemusím podať daňové priznanie v AT. Ak však neodrátam 13% presiahnem 11 000, -
Mám teda právo odpočítať si aj 13%?

Ďakujem za odpoveď

Zdravím. Pomôže mi niekto poradiť, ako to je so zrušením živnosti v Rakúsku? Dá sa to ukončiť aj požiadaním písomnou formou? Ale, potrebovala by som poradiť aj ohľadne rodinných prídavok, pretože som počula, že nesmiem zrušiť živnosť, aby mi ich uznali, tak neviem ako v tom mám postupovať. Ďakujem vopred za každú radu.

Formular na zrusenie zivnosti najdes na stranke www.opatrovanie-rakusko.sk a je v NJ

Anetka pokud ti AG nechce vyhovieť a poslať rozpis vyplň si prijmový doklad dopiš si tam celkový mesačný príjem / SWA+cestovné+ mzda / daj to rodine podpísať. Neviem ako si platíš SWA, pokud sama není problém, pokud AG to je horšie sú povinní ti doklad poslať.

Martinka malo ti prísť aj vyrozumenie z finanzamtu o čistom zárobku a tam by bolo napísané či ti bonus uznali alebo nie.

Iva konečne sa tu ozval niekto čo doplácal SWA pri ukončení živnosti, ked to hovorím mojim priateľkám čo im robím DP neveria mi. Tak dúfam že sa poučia tý čo ešte váhajú podať DP s tím že nemusíme pokud nezarobíme viac ako 11 tisíc. DP podávať nemusíme ale oznámiť SWA že máme plat vyšší ako 750EU mesačne by sme mali a tím nám automaticky zvýšia platby do SWA a nevznikaju nám dlhy.

Anna, prosim co to je tých 13% o ktorych tu bola rec? Mozem ich zapisat (odpisat) aj vtedy ak uplatnujem pausal 12%?

Dakujem.

Dobrý deň dievčatá,
prosím Vás ak by som mala záujem o pripoistenie zdravotné, nezamestnanecké atď. máte s tým nejaké skúsenosti dokedy od otvorenia živnosti môžem sa pripoistiť a cca koľko to činí mesačne. Dakujem veľmi pekne za odpoved. Anna