GRUNDFREIBETRAG T. J. Základná ZLAVA NA DANI 13% DO SUMY MAX 30000
Tych 17, 5 moze byt tak akurát penzinne poistenie treba rátat cca 28% ale to je len orientacne
Ahoj zaujima ma ked som posledny turnus zacala 29. 12. 2015 a koncila som 12. januara a mam k tomu len jedno honorarnote mam si to zaratat celu sumu do dp na rok 2014 alebo az o rok ked budem robit dp za rok 2015 a tak isto kam mam zaratat sachbezug za dni odrobene sice este v decembri ale vyplatene v januari mozem to dokopy zaratat az do roku 2015 ?
alebo musim mat 2 honorarnote? ak to niekto naozaj vie tak dakujem za odpoved
Miška, honorár, ktorý je za turnus začínajúci v starom kalendárnom roku, prechádza a je vyplatený v novom kalendárnom roku, sa započítava do nového roku, teda v tomto konkrétnom prípade do roku 2015, vrátane aj Sachbezugu. A teda bude figurovať v daňovom priznaní za rok 2015.
(Oprav si dátum v otázke
Pokiaľ som si v daňovom priznaní nedala do príjmov sachbezugswert je to veľká chyba mám to opraviť?
Ja som to opravovala… pre prípad kontroly zo strany FA.
Zo zákona sachbezug musí byť prirátaný, treba DP opraviť.
Zdravotné pripoistenie, môžeš sa pripoistiť ihned ale na PN môžeš uplatniť až po pol roku / mesačne kolem 29 eu /. nezamestnanecké pre nás neexistuje.
Ahoj prosim ta porad agenturu, tiez by som chcela do svajciarska, kuncikovaa@azet.sk, diky
Dala som si urobiť rakúske DP. Na tlačive: Einkommensnachweis na konci mám napísané: Steuer nach Abzug der Absetzbeträge: - 494, -EUR-Abgabengutschrift.
Čo to je za suma? Ďakujem
Nárok na RP v Rakúsku máš len keď pracuješ, ani cez PN nemáš nárok / pokial na to neprídu /. V SR sú RP štátna dávka, v RAkúsku NIE! Musíš si ich odmakať. Teda nesmieš zrušiť ani prerušiť živnosť.
Netreba sa nalakať súm, ktoré rak. úrady zašlú, vedieť vopred si vypočítať všetko a kontrolovať. Nie je možné, ked si neprekročila 11000e, aby ti vyrúbili sumu 3400, to je blud. RAk. úradníci často a vedome klamú ked dávajú info, prečo by mali správne vypočítať sumy?
Dobrý deň,
chcelaby som sa informovať ohľadom DP v Rakúsku vie mi stý nikto pomôcť?
Einkommensteuererklärunk für 2014
a tam odsek 9-11
a) Als Einzelunternehmer / in Ergebnis aus der / den Beilage… 11. Gewerbebetrieb
ďakuejm
Andrea
OtaZKA: PRED ODCHODOM na dôchodok som povinná zrušiť živnosť, alebo stačí prerušiť, alebo ju môžem nadalej nechať aktívnu? dík za odpovede
Monika
Odkedy je WKO zahrnuté v 12% paušáli, to je predsa samostatne odpočítatelná položka pri DP, nie?
Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať, ako presne sa postupuje pri uplatnení daňového bonusu 494 eur… som ako samoživiteľka dieťaťa - rozvedená… prípadne mám aj kolegyne, čo majú dve deti… ten formulár L1k je len zníženie základu dane o 220 eur na jedno dieťa… čiže tých 494 eur sa žiada iným spôsobom? je to potrebné vyznačiť už aj niekde v rakúskom daňovom priznaní, alebo je na to samostatný formulár, prípadne aké prílohy je tam potrebné dať a podobne… chystám sa podať DP za minulý rok a chcem si uplatniť aj bonus na dieťa, ale neviem ako na to… Ďakujem vopred za radu… dúfam, že mi niekto bude vedieť poradiť… Pekný deň… Zuzana
Ahoj Ďakujem za presné vysvetlenie )
Dá sa pripoistiť aj na nezamest. , ale hneď na začiatku živnosti. Platí sa 70 mesačne. Potom sa dá pripoistiť až po siedmich rokoch.
Prosím Vás, vedel by mi niekto poradiť aký je Sachbezug za rok 2014. Akosi sa nemôžem dopracovať
k tejto informácii. Ďakujem.
Keď ideš na slovensku podávať o dôchodok a chceš dalej robiť v rakusku, nemusíš nič robiť so živnosťou, ale ak chceš skončiť aj v rakusku a chceš aj v rakusku podať o dôchodok, tak musíš zrušiť celkom živnosť