sak ok nech si to prestuduju to je ok.napisala to nejak divne…mohla jej ale rovno povedat ze to je manipulacia a ze co ma na to rodine povedat.aby dievca vedelo co robit.ona im predsa nemoze povedat ked ma mäkku povahu(a asi ma)ze:NO PRECITAJTE SI ZAKONNIK)tu jej skor treba poradit ako ma ist na takzu rodinu…aby si ich este nepohnevala…takto som to myslela…
ale ak to ma aj doma , tak to je horsie
na SK sa podava danove len INFORMATIVNE.ziadny iny charakter nema, len info, teda pokial mas zivnost v Rakusku!
to je čo informatívne daňové priznanie ??? také niečo na Slovensku neexistuje - riadne, opravné a dodatočné , trepeš ako v téme opatrovateľky v Rakúsku o povinných prestávkach - ak si nie si istá, radšej nezavádzaj. Ak by bolo “informatívne” prečo by bola napr. pokuta za jeho nepodanie ?
ma informativny charakter,ak vies co znamena charakter!!!
Dobrý deň,
pri podaní daňového priznania za rok 2009 uvediete zdaniteľné príjmy dosiahnuté v roku 2009, teda príjmy zo živnosti v Rakúsku. Skutočnosť, že ste nemali iné zdaniteľné príjmy, resp. že ste boli nezamestnaná sa nepreukazuje, ani nedokladá k daňovému priznaniu.
TAK TO MI ODPISALI S DANOVEHO SLOVENSKEHO…LEN PRE ZAUJIMAVOST
Chcem sa opytat ci je to pravda o plateni dakeho doplatku za poistenie bo v 3 roku zivnosti sa zvysuje qudral na 714 atie 2 roky predtym treba doplatit
chcem sa spytat ci je pravda ze prve tri roky nemusime podevat danove priznanie v rakusku ako opatrovatelky???
takze neviem, co myslis tym :quadral: asi kvartal- stvrtrok,
a za druhe - daj si do vyhladavaca - doplatok poistenia a dozvies sa vsetko
Hlúposť, už dva roky dostávam rodinné prídavky a daňové som zatiaľ nepodávala.
Mne povedali priamo v rakúskej agentúre, že prvé tri roky ak nezarobím v čistom 11000 eur, tak nemusím v Rakúsku podávať daňové priznanie. Tak nestraš, že už keď som zarobila 2000, tak som ho musela podať.
Pre tie, čo si pevne stoja za tým, že radšej podať DP v AT, aj keď nemusíme prvé tri roky, lebo potom príde veľký doplatok. Viete, nie každá si je istá, či tam bude robiť dlhšie ako tri roky, môže sa všeličo vyskytnúť a skončíte. A keď skončíte po troch rokoch, tak žiaden doplatok za prvé tri roky neplatíte. A tie, čo podali DP už prvý rok a tým im zvýšili odvody hneď a náhodou do troch rokov skončia, tak prídu o tie peniaze. Tak ja si ich radšej nechávam na účte a bežia mi aj nejaké úroky a potom to zaplatím všetko naraz, ak tam vydržím robiť dlhšie ako tri roky a ak náhodou skončím s prácou v AT po troch rokoch, tak mi peniažky ostanú pekne na účte. Tak dopadla moja kamarátka, ktorej hneď po podaní DP zvýšili odvody, ale z rodinných dôvodov musí skončiť s prácou v AT a zbytočne tam vrážala peniaze, teraz to ľutuje, že mala platiť len z minimálneho vymeriavacieho základu, lebo keď skončí skôr ako tri roky, tak sa nič nedopláca.
súhlasím, ak sa jedná o slobodnú, bezdetnú - ale mnohé podávajú DP z iných dôvodov - daňový bonus, prídavky alebo možnosť hypotéky na Slovensku - nie každá banka ti síce poskytne na rakúsku živnosť pôžičku, ale ak si dlhoročný klient u niektorých je to možné, ja si znižujem daňový základ priamymi výdavkami a tak mám stále ten minimálny, to je tiež ďaľší možný spôsob. Ako to popisuješ ty, tak to bolo doporučené jedným právnikom SVA - vlani som o tom písala tu aj na exile. Pri vyšších odvodoch je aj vyšší vymeraný dôchodok, aj keď k zaplatenému poistnému je to neporovnateľne nižšia suma a tiež treba splniť nejaké podmienky, inak len zápočet obdobia.
citujem - ja si znižujem daňový základ priamymi výdavkami,
mas kazdy rok tolko priamych vydavkov, ze ti to znizi danovy zaklad?
priame vydavky potom uplatnujes kazdy rok pocas 5 rokov
áno, mám - a budem ich tak uplatňovať stále
pre Maja - ospravedlňujem sa za strohú odpoveď
prosim vas vie niekto na finanzamt som počula že treba tri formulare,ktory je ten treti?
prispievani aj uvazovat,potom napisat.
velmi pekne uvazujes, dakujem pomohla si mi sa znovu trochu zorientovat,
ako to je: Bude brat SVA po uplynuti 3 rokov nasej zivnosti do uvahy hruby prijem alebo vysku zdanitelneho - cisteho prijmu? Myslim na doratanie vysky prispevku do SVA.