Nemocenské dávky sa pripočítavajú k hrubému príjmu
Dobrý večer ja si do slovenského DP Sachbezug nedávam
Ale Sachbezug je naturálny príjem nie peňažný. Ja si do slovenskèho DP dávam len príjem ktorý mám zdokladovaný, že mi ho rodina vyplatila a Sachbezug ani nemoc. dávky na tom doklade nie sú, takže si ich do sl. DP nedávam
Keď chcete ísť na dôchdok nemusíte rušiť živnosť, ale ak by ste chceli ísť na dôchodok aj v At a živnosť bude aktívna, musíte zo slov. aj rak. dôchodku platiť 5, 1% zdravot. pois. v At. Zo slov. dôchodku sa to neplatí.
Ďakujem, dobrú noc.
Pri odchode na dôchodok nemusíte rušiť živnosť, ale ak by ste požiadali o dôchodok aj v At pri aktívnej živnosti by ste z oboch dôchodkov / Sk+At / museli platiť do zdrav. pois. v At 5, 1% odvod. Zo samotného sl. dôchodku sa to neplatí.
Nemusíte zrušiť živnosť, ale ak by ste pri aktívnej živnosti požiadali aj o rak. dôchodok, museli by ste z oboch odvádzať 5, 1% zdravot. pois. v At
To by aj mna zaujimalo do ktorej kolonky treba zapisat cisty zisk. Dole v jednom prispevku je, ze to treba dat do “selbstandiger Arbeit”, alebo to ma byt "Gewerbebetrieb "
Máš predsa sachbezug zdokladovaný v rakúskom daňovom priznaní. Nemôžeš mať iný príjem v Rakúsku a iný dokladovať na Slovensku. Ale rob ako chceš, vidím, že si múdrejšia ako daňový úrad.
No tak to robíš zle. Sachbezug je tvoj príjem v eurách, a musíš uviesť do slovenského dp všetky príjmy z činností v zahraničí.
Prosim o radu, neviem co tvori hruby a co cisty prijem v DP v Rakusku. Moj prijem za rok 2014 bol 11600 eur (mzda, cestovne a odvody). Bez Sachbezug. Mam podat DP v Rakusku?
Zatiaľ sa v rakúskych daňových zákonoch nič nezmenilo, sachbezug sa MUSÍ pripočítať k príjmom. Nemôžete si rakúske zákony prispôsobovať ako vy chcete, ale musíte ich dodržiavať. Ze nejaká trúba v aute povedala, že netreba, lebo babkinej nevesty synovcov bratranec robí kuriča na daňovom, to nie je vierohodná informácia.
Prosím vás, kolegyne.
1. Sachbezug je príjem, preto ho treba pripočítať k ostatným príjmom, 6, 54 x počet odrobených dní. Nič sa na tom za rok 2014 nemenilo!
2. V slovenskom DP musíte uviesť Všetky! príjmy zo zahraničia, teda aj Sachezug. Na tom sa v roku 2014 tiež nič nemenilo.
Nechápem, kto a prečo tu šíri takéto bludy, zrejme niekto, kto chce robiť za peniaze DP, aby ich zneistil a odradil od toho, aby si robili DP samé.
Tvoj výdaj by mal byť 7440, - euro a nie 9260 euro. Ide o riadok 2 výdaje v oddiely VI.
Pani Adámeková,
vedeli by ste mi povedať do daňového priznania SK NACE aké je správne uviesť pre opatrovanie v zahraničí ?
SK NACE v daň. priznaní na Slovensku treba uviesť 88990 ostatná sociálna starostlivosť. Mám to overené na Daň. riaditeľstve v B. B.
Prosím ťa a sociálne a zdravotné odvody platené v AT sa okrem 3str. DP na SVK majú dať aj na poslednú stranu? tá sa týka soc. a zdravotných odvodov, ale asi vieš budem rada za dobrú radu. Lebo už len toto mi chýba v DP a môžem ho odovzdať.
Áno, aj na poslednú stranu.
Ja mám taký istý problém. DP na SVK hotové, len mi chýba vyplniť prílohu - soc. a zdrav. odvody platené v AT. Takže je nutné vyplniť aj tú. Vie mi niekto poradiť, presne ktoré riadky mám vyplniť? Dakujem
Milé dopisovateľky, poradí mi niekto ako si vyžiadať preplatok na dani z roku 2014 zo živnosti v AT, ke´d som to zabudla uviesť v daňovom priznaní?