Ďakujem za odpoveď, ale ja som sa pýtala na úrade aj na možnosť stiahnuť z internetu, ale povedali mi, že na internete to je čisté tlačivo a ja potrebujem opečiatkované v bode 5. Možno by mi pomohlo aj vyžiadať mailom, ale neviem kde patrím ani mailovú adresu.
Ahojte!
Chcem veľmi pekne poprosiť,poradiť ako sa zorientovať v záplave agentúr.Ako zistiť(aspoň teoreticky),ktorá je dôveryhodná a ktorá naopak.Som zdravotná sestra s 35 r.praxou v zdravotníctve,z toho mám 20 rokov odrobených v soc.službách.Chcela by som od januára 2010 ísť pracovať do Rakúska aj keď moja znalosť NJ je len na základnej úrovni.Za akúkoľvek radu,prípadnú pomoc vopred veľmi pekne ďakujem.
Moj nazor, do noveho roka sa uc nemcinu, ta je zaklad. A agentury? Vyberala by som agenturu, ktora neberie dopredu ziadne registracne popltatky a ziadne sprostred.poplatky (dopredu). Hlavne si precitat komplet zmluvu pred jej podpisanim, nevyberala by som agenturu, kt. ponuka aj ine prac.ponuky, vybrala by som len taku, kt. sa specializuje len na opatrovatelstvo. Mne napr. nevyhovuju agentury, kt. si kladu podmienku, ze opatrovatelky musia vyuzivat ich prepravcu. Dalsi faktor je vyplacanie honoraru, preferovala by som agenturu, ktora ta nebude vyplacat na ucet, ale ostane to medzi tebou a opatrovanym, kedze sme zivnostnici. Zistila by som si, ci ta agentura ma povolenie na tuto cinnost. Je vhodne ak si o to trosku precitas, co ta caka a tak…Pete-pete tu dal parkrat link na dobru stranku plnu potrebnych a uzitocnych informacii.Tak vela zdaru…
že Dana to mienila tak, že po podaní daňového priznania sa odvody hneď v nasledovnom roku zvýšia
Určite obchádzaj také, ktoré pýtajú platby vopred. Tie Ti väčšinou nepomôžu, ked je problém-ved už majú zaplatené, tak čo?
Seriózna agentúra Ti zabezpečí do zmluvy aj Tvoje práva , osobné voľno, platby , odvody a pod. a nenechá to iba na Teba- " ved sa dohodni s rodinou sama" …
Určite si zadaj názov agentúry do googlu.
Veď sťažností nájde veľa…
ano, lenze to vyznelo tak, ze ak podam DP a moje prijmy su vyssie ako 11000€, tak vtedy sa mi upravia odvody. (“Odvody sú jednoducho určené a pri presiahnutí ročného príjmu vo výške 11000,-€ sa Vám upravia, t.j. zvýšia aj odvody”)Aby nebol niekto prekvapeny ak poda DP a jeho rocny netto prijem bude “len” napr.ca 7500€ a odvody na nasledujuci rok sa mu zvysia. Myslela som to takto.
Zdravim,
neviem o aku agenturu sa jedna. Poplatky v jednej AT / v druhej najvacsiej v Rakusku /su cca 700 € so zivnostou.
Ahoj Julka,od Januára by som chcela ísť tiež pracovať ako opatrovateľka do Rakúska.Neviem sa,ale rozhodnúť cez akú agentúru.Zvažujem Lotty a Ošetrovateľka.Nevieš mi poradiť?Tiež neviem ako je to s poistením v SR.Dúfam,že budeme priateľky.Romana
dobry den.nevie volakto,ako sa vola agentura
anette fischer?lebo ak to dam do google,
nie je tam nic teke.dik.
Dobrý deň, idem prvýkrát do Rakúska a poradili mi agentúru ANGERBAUER, je to spolahlivá agentúra?Má niekto s nou skúsenosti alebo o nej počul?
Ani tam nič nenájdeš, ona je vo Viedni, na pohovor musiš ist osobne, treba jej zavolat, najlepšie v piatok…
Agentura sa vola Family Health, len nejak nefunguje jej wwww stranka…
AHOJTE vyskúšajte stránku www.ourphorum.com ja som sa na nej zaregistovala a zadarmo si stiahla set 5 CD-čiek NEMČINA DO UCHA aby som si zopakovala nemčinu…texty sú aj písané …takže stačí len stiahnuť a učiť sa!JE TO ZADARMO!
Zdravi Vas,
Uz dlhsie hladam tieto nahravky. Mohli by ste prosim Vas, napisat presne kde to najdem.
Vopred dakujem.
Ahojte,
pracujem v AT , pre prípad choroby si platím Zusatzversicherung. Chcela by som sa len utvrdiť v názore, či okrem tlačiva KRANKMELDUNG, ktoré som povinná poslať na SVA do 7.dní od začatia PN-ky musím túto skutočnosť ohlásiť aj sociálnej poisťovni a vypisovať formuláre E116,E118? Je potrebné vypísať aj E115 - žiadosť o peňažné dávky za pracovnú neschopnosť, alebo peňažné vyrovnanie dostanem automaticky s SVA?
Nemáte niekto s tým vlastné skúsenosti? Ďakujem
Reagovať priamo
ahoj.mozes napisat ako sa tam da zaregistrovat,skusala som ale nebalo sa.
dakujem vam.cislo na nu mam,ale stale meilbox ma zapnuty.
prosim vas pekne mohli by ste napisat,kde je to presne,hladala som,ale nejak to nemozem najst.Dakujem za pomoc.Pekny den
Bertuska, k registracii je potrebna pozvanka. Mas k dispozicii kod pozvanky? Dakujem
Máš to v češtine , alebo v slovenčine.Na ktorej je to stranke na tom tvojom linku?
Ja mam tieto linky:http://rapidshare.com/files/23302830/N_m_ina_1_2.rar
http://rapidshare.com/files/23304846/N_m_ina_3.rar
http://rapidshare.com/files/23306405/N_m_ina_4.rar
http://rapidshare.com/files/23307616/N_m_ina_5.rar
Pass: hawkeye